Секаде е така.Не знам дали е секаде така
Секаде е така.Не знам дали е секаде така
Кај мене очитувањето го прават во втората недела од месецот и дојде тој што мери во вторник ( 12.12.2023) и од тој ден имам ефтина струја од 13 до 15h. Не знам дали е секаде така, но кај мене така постапија.
Во центар сум, еве дојде 16.12, и уште абер немаат да ја пуштат ефтината струја од 13-15ч. Ене го 1 јануари, уште дополнително ќе ни начукаат додадтни давачки, све да им е....Кај мене очитувањето го прават во втората недела од месецот и дојде тој што мери во вторник ( 12.12.2023) и од тој ден имам ефтина струја од 13 до 15h. Не знам дали е секаде така, но кај мене така постапија.
Јави им се кажи им дека имаш проблем со струјомерот, ќе дојдат ќе ти го сменат. Измисли некој проблем за да дојде екипа, не знаат глава кај им е. Кај мене го сменија пред некој ден.Во центар сум, еве дојде 16.12, и уште абер немаат да ја пуштат ефтината струја од 13-15ч. Ене го 1 јануари, уште дополнително ќе ни начукаат додадтни давачки, све да им е....
До после избориФала богу денес пуштија кај мене евтина во период 13-15ч секој ден. (Центар Скопје)
Ова ќе важело не само за зимата туку дури законот не го сменат...
biznispro.com
Кои глупости:
![]()
Еве зошто имате високи сметки за струја: Исклучете го овој уред и заштедете куп пари •
Со промена на навиките во домаќинството можете значително да заштедите на струја без да ви падне стандардот на живеење. Главните потрошувачи на струја во домаќинството се клима-уред, термо печка, електричен шпорет, машина за прење алишта, машина за перење садови. На климата најлесно ќе заштедите...biznispro.com
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Машината за алишта вклучете ја на топла вода: Ако е можно, приклучете ја машината за алишта, како и таа за миење садови, на довод топла вода, бидејќи тие уреди најмногу енергија трошат токму на загревање на водата.
џаби и регулаторна комисија и сѐ! 184 денари, односно колку и да беше такса за јавно/улично осветлување.Дали некој знае од прилика колку треба да дојде сметката за струја, доколку немаш потрошено струја?
Мислам веќе дека крадат,си ставаат безвеза цена на фактурите.
Надомест за пристап на електродистрибутивниот систем: 200 денари184 денари, односно колку и да беше такса за јавно/улично осветлување.
Испратено од телефоно
Јави им се по телефон, и пријави реална состојба од броило.Дали некој знае од прилика колку треба да дојде сметката за струја, доколку немаш потрошено струја?
Мислам веќе дека крадат,си ставаат безвеза цена на фактурите.
Едит:
Како може наеднаш 442денари?
А нема потрошено струја ни капка?
Погледнете го атачментот 133730
Погледнете го атачментот 133729
Не сум знаел како да пријавам?Јави им се по телефон, и пријави реална состојба од броило.
Можда ќе ти пуштат нова ажурирана ф-ра.
А понатака секој месец онлајн пријавувај состојба (6-7 дена пред датумот што ти стои во ф-рата за потрошувачкиот период) на броило, и ќе си сигурен дека нема да има натпишани киловати.
Испратено од телефоно
Ааа, да, изгледа тоа е новата честиткаНадомест за пристап на електродистрибутивниот систем: 200 денари
Од каде па сега тоа.
Едит: кај сите е вака 200денари+
Овдеки: EVN OnlineНе сум знаел како да пријавам?
Од фактурата или од броилото треба?
На броилото ке гледаш колку е потрошено на 181 а колку на 182 погледни на него или снимај па потоа внеси ги тие податоци. Самото броило си вртат бројките и ке видеш горе 181,182 и 180 тотал потрошено KW.Друже сега не ми е јасно која е висока,која ниска да ја внесам?
Погледнете го атачментот 133736Погледнете го атачментот 133735
Те разбрав,но броилото немам пристап до него, може ли без него?На броилото ке гледаш колку е потрошено на 181 а колку на 182 погледни на него или снимај па потоа внеси ги тие податоци. Самото броило си вртат бројките и ке видеш горе 181,182 и 180 тотал потрошено KW.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден