Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 10 генерална дискусија

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Го симнувам.

Но гледам скриншоти на MDL каде Стартот е на средина. Кај Авид е на нормално место...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Да, има опција, се прерадвав :D
По дифолт е у средина.
Иначе десен клик на taskbar дава само taskbar settings.
Лошооо, task manager сум навикнат од тука, да гасам/палам срч, да гасам палам нов скапан ведер виџет, па и лок д таскбар...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
По дифолт е у средина.
Лошооо, task manager сум навикнат од тука, да гасам/палам срч, да гасам палам нов скапан ведер виџет, па и лок д таскбар...
Кажи чаре за активација?

Треба да се инсталира во UEFI со Secure Boot со дифолт клучот од Windows 10 Pro

VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Не ми успева да го активирам. Ако знае некој нека каже. Гледам на MDL го имаат активирано

Последна промена:

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
863
739
Треба истите kms активатори да работат

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Драстична визуелна разлика прават заоблениве рабови a навидум ситна промена. Значи 11-ка ќе биде сепак а, не ја отвори за џабе @Astro темата :D

Не џабе Епл ги имплементираше пред неколку години заоблените рабови. :ROFLMAO:
Мислењето е автоматски споено:

По дифолт е у средина.

Не користиш ctrl + shift + esc како ПРО? Ја изгубив цела почит...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Не ми успева да го активирам. Ако знае некој нека каже. Гледам на MDL го имаат активирано
Massgravel на Github.
HWID работи.
Не користиш ctrl + shift + esc како ПРО? Ја изгубив цела почит...
Користев, одамна. Не знам зошто полесно ми стана десен клик на taskbar.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.664
6.947
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Се надевам дека ова е само во овој leaked build и дека тие опции ќе си се вратат. Нема логика да вадат работи од тоа мени. Јас највеќе лок д таскбар користам од тамо.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
863
739
Реално да гледаме,новивов систем личи на некој кинески андроид дериват, како да ги копираат Apple мада знаеме дека ги копираат уште од времето на Vista,ги закопаа нокиа телефоните полека ке го закопаат и Windows кој е синоним за PC

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.216
16.370
Балмер врати се, се ти е простено

506b1b6aeab8eaae7d000010

MasteR_#0

poweruser
14 декември 2010
2.801
2.557
MasteR_#0's setup  
Processor & Cooler
Core i7 10700K | NH-U12A
Motherboard
Asus Z490 TUF
Storage
980 Pro 1TB | SM961 256GB | WD 1TB Blue EZEX
PSU
Riotoro Enigma G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill SniperX @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 5700
Case
CM H500
Mouse
Logitech G502 Hero | G.Skill MP780
Keyboard
Ducky One 2 SF w/ Kailh Box White
Audio
Logitech 2.1 X-240 | Sennheiser HD 559
Monitor
Dell P2720D
OS
Windows 10 x64
Мислам дека малку претерувате со заклучоци на build на OS добиен преку leak, друга работа колку што се сеќавам Vista и Win 7 имаa закривени прозорци и менија, сега едонставно ги враќаат со Fluent Design, заедно со многу од работите од Aero како транпарентност.

Икони на средина на таскбар по default кога ќе размислам може е и добра промена, помалку влечење на маусот да се стигне до нив поготово на резолуции повисоки од 1080P (без скалирање), се додека концепсиски остане таскбарот како што е сега и ги вратат опциите што веќе ги има, како Task Manager на десен клик итн.
Ова најверојатно е специфично за конкретниот build, малце нон-сенс е да треба баш на Start копчето да кликнеш од толкава површина на таскбарот да ги добиеш опциите од претходно.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.620
6.057
Битола
Дали сериозно не можевте да најдете друга мана се фативте за заоблените ќошови, па као е копија од друг не знам што? MacOS да не имаат патент поднесено за заоблени ќошови или што? Или еднаш веќе видовте 90 степени ќошови па мора сега така до умирање да се тера?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Дали сериозно не можевте да најдете друга мана се фативте за заоблените ќошови, па као е копија од друг не знам што? MacOS да не имаат патент поднесено за заоблени ќошови или што? Или еднаш веќе видовте 90 степени ќошови па мора сега така до умирање да се тера?

Така де, XP имаше заоблени ќошиња. А KDE да не збориме што се имаше пред Win и Mac заедно.

1624117055957.png

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје

Не разбрав баш кој е фајлот, како да провериме дали го имаме ова чудо? Кои gaming environments?
Океј ова е фајлот
netfilter.sys

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.664
6.947
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Па читај директно од извештајот на Мајкрософт, гејмерите во Кина се таргетирани:

The actor’s activity is limited to the gaming sector specifically in China and does not appear to target enterprise environments. We are not attributing this to a nation-state actor at this time. The actor’s goal is to use the driver to spoof their geo-location to cheat the system and play from anywhere. The malware enables them to gain an advantage in games and possibly exploit other players by compromising their accounts through common tools like keyloggers.

It’s important to understand that the techniques used in this attack occur post exploitation, meaning an attacker must either have already gained administrative privileges in order to be able to run the installer to update the registry and install the malicious driver the next time the system boots or convince the user to do it on their behalf.

We will be sharing an update on how we are refining our partner access policies, validation and the signing process to further enhance our protections. There are no actions customers should take other than follow security best practices and deploy Antivirus software such as Windows Defender for Endpoint.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Naked Gun

read-only
11 јануари 2018
29
19
Здраво
Имам лаптоп купен со прединсталиран Windows 10. Сакам да купам лаптоп без оперативен систем (има опција и со и без windows 10 ). Дали може да се префрлам со лиценцата на новиот лаптоп ? (Само да си инсталирам 10ка и да го внесам активацискиот код од моменталниот лаптоп ). Инаку моменталниот лаптоп не планирам да го користам повеќе.
Благодарам
Поздрав

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601
Здраво
Имам лаптоп купен со прединсталиран Windows 10. Сакам да купам лаптоп без оперативен систем (има опција и со и без windows 10 ). Дали може да се префрлам со лиценцата на новиот лаптоп ? (Само да си инсталирам 10ка и да го внесам активацискиот код од моменталниот лаптоп ). Инаку моменталниот лаптоп не планирам да го користам повеќе.
Благодарам
Поздрав

Не. Таа лиценца званично умира со тој лаптоп. Чим е прединсталиран немаш ни активациски код нит ништо. Имаш дигитална лиценца врзана за таа машина.

Sent from Телефон using Tapatalk

Naked Gun

read-only
11 јануари 2018
29
19
Не. Таа лиценца званично умира со тој лаптоп. Чим е прединсталиран немаш ни активациски код нит ништо. Имаш дигитална лиценца врзана за таа машина.

Sent from Телефон using Tapatalk
Фала многу. Не знам каде има лајк да стиснам па морам вака да реагирам :LOL:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.621
19.361
Фала многу. Не знам каде има лајк да стиснам па морам вака да реагирам :LOL:
Врзи ја таа лиценца за твојот акаунт па потоа за активација прави им се мутав на Microsoft Македонија дека ти прегорела матична плоча па сервис дрн, дрн...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно