DarkEnchanter
user
Го инсталирав, иам предчуство дека е побрз, ама и не е фенси на изглед како најновиот апдејт...
Али ок ќе видиме за брзо
Али ок ќе видиме за брзо
Последна промена:
Да не праиме муабет дека тие хорор збирштини се активни, па анти вирусот мора да ги прати/преоверува - додатни лагови, мрзнења, за измислени проблеми.
Кажав "давајте валидни причини". Нормално дека нема ништо лошо во препорака на LTSB верзија на тие што реално им треба и баш е добро да има повеќе опции за секој да си инсталира што му одговара.
Ама причини како тие од сликата и од цитатов погоре се прво смешни, второ неточни. Какви хорор збирштини, кои мрзнења и лагови бе? Анти-вирусот проверувал![]()
Веќе ако збориме за stripped down Виндодс верзии, тие се наменети за некој стар нетбук. Ако е стар, и има ептен малце рам и лоша конфигуарција, таа разлика од 80мб што ја спомна може да направи голема разлика. И пример, за некој возрасен, што ќе им е Windows 10 со Паинт 3Д, Хбох, чести упдејти, Едге, кога за нив главни апликации и единствени што ќе ги користат ќе бидат Скајп и Хроме?
А веќе ако имаш понов компјутер, нема некоја причина за да се избегне фул верзијата на Виндовс.
Стаив пасс за логин на вин 10 ама и пин, и цело време си се најавував со пин арно ама сеа го забораив пасвордот.... чаре?
Оди run as administator и пиши komandiiВчера симнав од мајкрософт директ и нз зашто како едукејшн верзија ми го дава, дали активаторот нешто така го праи а одма после инсталирање вин 10 про си е... пред неколку месеци исто само ентерпрајз ми го напраи...Така да сеа баш еве го симнувам од линкот погоре ќе го пробам...
Driverupdate напраиВо последниве неколку години немав потреба да користам ништо поново од Windows 7, но сега по некоја (не)среќа ми падна во раце лаптоп кој има поддршка само за Windows 10 (ни mouse, ни USB, ни Wireless, ни LAN не препознава), ве читам на последниве страни, ова LTSB ќе врши ли работа? И дали има начин да работи постојано само дедицираната графичка?
Не можам, немам пристап до нет, единствено "надворешен" пристап е преку CD.Driverupdate напраи
Lol незнеш ли Driverpack solution offline да користиш или 3dp NETНе можам, немам пристап до нет, единствено "надворешен" пристап е преку CD.
At first, the Sets feature will be limited to just UWP-based apps, and will later expand to include Win32 programs, including apps like File Explorer and Microsoft Office in early 2018.
Флегма, хакериштето старо, ова го научи одавде
Clean Install Windows 10 Directly without having to Upgrade First
За во иднина да си ја имаш лиценцата од Десетка и кога вршиш измени на хардвер овој артикл:
Link Microsoft Account to Windows 10 Digital License
Не е така, истиот ID број е пробај на друг компјутер ке видиш дека нема да се активираОва би функционирало само на конфигурацијата од кадешто е генериран .xml фајлот, или и на било која друга конфигурација да се стави .xml фајлот, ќе повлече лиценца...? Би требало да е само на конфигурацијата од кадешто е генериран .xml фајлот, според некоја логика...?
Пази што се случи, инсталирам 10-ка врз активирана 7-ца, и си повлече дигитална лиценца, ја префрлив на Microsoft account, после тоа инсталирам чиста 10-ка, пак си повлече дигитална лиценца, ја префрлив на друг Microsoft account, и според ова излага дека сега имам две лиценци, линкувани на два различни Microsoft account-и, што можам да ги префрлам на било кој други два компјутери, и ако истото го направам 100 пати, ќе имам 100 лиценци, за 100 компјутери...?![]()
Погледнете го атачментот 60591
Мене ми е линкуван уште кога се појави опцијава, па пак ме потече, вчера дури и дупли нотификации имав![]()
Ова функционира само на компјутерот каде што се генерирал фајлот. Внатре е fingerprint-от од домаќинот и спрема тоа ќе функционира само на тој компјутер.Ова би функционирало само на конфигурацијата од кадешто е генериран .xml фајлот, или и на било која друга конфигурација да се стави .xml фајлот, ќе повлече лиценца...? Би требало да е само на конфигурацијата од кадешто е генериран .xml фајлот, според некоја логика...?![]()
Не. Лиценцата е размножена на два различни акаунти ама ќе важи само на еден компјутер. Ќе повлече или од едниот или од другио акаунт., и според ова излага дека сега имам две лиценци, линкувани на два различни Microsoft account-и, што можам да ги префрлам на било кој други два компјутери, и ако истото го направам 100 пати, ќе имам 100 лиценци, за 100 компјутери...?![]()
Еве го пак... Ах златен мек.
Пази што се случи, инсталирам 10-ка врз активирана 7-ца, и си повлече дигитална лиценца, ја префрлив на Microsoft account, после тоа инсталирам чиста 10-ка, пак си повлече дигитална лиценца, ја префрлив на друг Microsoft account, и според ова излага дека сега имам две лиценци, линкувани на два различни Microsoft account-и, што можам да ги префрлам на било кој други два компјутери, и ако истото го направам 100 пати, ќе имам 100 лиценци, за 100 компјутери...?![]()
Не. Лиценцата е размножена на два различни акаунти ама ќе важи само на еден компјутер. Ќе повлече или од едниот или од другио акаунт.
Ако не те мрзи провери на виртуелка и ќе се увериш дека не функционира како што мислиш.
Пробај на физички компјутер не на виртуелна машина,виртуелката го користи истиот ID од матичнатаСамо што пробав, and guess what...?Инсталирав 10-ка на една виртуелка на еден компјутер, и ја активирав со лиценцата врзана за Microsoft account со email на hotmail.com, и инсталирав 10-ка на друга виртуелка на друг компјутер, и ја активирав со лиценцата врзана за Microsoft account со email на outlook.com, и двете лиценци врзани за тие два различни Microsoft account-и се генерирани од еден ист компјутер, со инсталирана 10-ка на два пати, како што објаснив во претходниот пост
![]()
Пробај на физички компјутер не на виртуелна машина,виртуелката го користи истиот ID од матичната
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден