CBB_6
On your way to fame
- 9 декември 2016
- 195
- 612
Види SecureBoot дали имаш уклучено во BIOS и исклучи го.Се мачам да инсталирам Десетка на лаптопче од УСБ стик, подесено во биос да се бутира од УСБ - то, тргнува и заглавува со оваа порака:
Погледнете го атачментот 92994
Молам за асистенција од поупатените...
Не знам за Secure Boot, не ни видов, најдов поставка Setup Mode која беше исклучена, ја вклучив и ете ќиниса.. Леново работа.Види SecureBoot дали имаш уклучено во BIOS и исклучи го.
Како го креираше бутабилното УСБ?Не знам за Secure Boot, не ни видов, најдов поставка Setup Mode која беше исклучена, ја вклучив и ете ќиниса.. Леново работа.
Нема тука „не коби“Не коби.
Не сум. Ги шалтам од имиџ. Нема везе тоа...а чекај, ти не си на вин7?
Не сум. Ги шалтам од имиџ. Нема везе тоа...
Него, ти пиша winver во run? Шо вели? 2004? Да, а? Епа лоша вест. Само што искочи кумулативна закрпа..
Ќе пишит ондека AVID - ариал болд италик![]()
Мене почна да ме зеза тастатурата. Морам одново да ја спарам за да функционира :/Дали со последниот апдејт почна и на некој друг да му се "губи" блутут-от? И на пц и на лап топ звучници и слушалки што сум ги користел не ги препознава, 50% од времето при старт блутут не работи и треба да рестартирам.
Џабе е отпорот. Останува да видиме до каде се способни да се глупираат.И не, не ми крши филм дека опшнлот еден ден ќе стане мандатори!
Со Rufus на GPT / UEFI, и да реферирам не го бива. Бутира све, но инсталацијата доаѓа до околу 50% и наеднаш се гасни и почнува од почеток. И се така во круг.Како го креираше бутабилното УСБ?
Зошто со Media Creation Tool не го направиш да пробаш?Со Rufus на GPT / UEFI, и да реферирам не го бива. Бутира све, но инсталацијата доаѓа до околу 50% и наеднаш се гасни и почнува од почеток. И се така во круг.
Сеа наново ќе го креирам, му качам MBR / BIOS партициона шема па да видам.
Чим почне инсталацијата веќе , ако ти дозволило у која партиција да инсталираш, ако после тоа преќине ќе д ае нешо друго проблемо.Со Rufus на GPT / UEFI, и да реферирам не го бива. Бутира све, но инсталацијата доаѓа до околу 50% и наеднаш се гасни и почнува од почеток. И се така во круг.
Да не ја тупиме, не се замарај со ништо, до Rufus e проблемот.Со Rufus на GPT / UEFI, и да реферирам не го бива. Бутира све, но инсталацијата доаѓа до околу 50% и наеднаш се гасни и почнува од почеток. И се така во круг.
Од кој ракав го извади заклучоко? Пологично е @stoneeater како шо кажа да си симне друго ISO.Да не ја тупиме, не се замарај со ништо, до Rufus e проблемот.
Направи си го усб-то преку официјалната алатка од Microsoft (Download Tool Now) и нема да имаш никаков проблем.
Идентичен проблем имав, исто следев "водич" да користам Rufus. После си симнав и ISO и направив бутабилно УСБ од линкот што го постирав и си завршив работа.Од кој ракав го извади заклучоко? Пологично е @stoneeater како шо кажа да си симне друго ISO.
Значи ипак си симнал друго ISO. Може и да не е до Руфус, туку до опциите кои сам треба да ги одбереш, а другио криејшан тул вероватно аутоматски си направе бутабилно УСБ со правите сетинзи MBR/GPT итд.Идентичен проблем имав, исто следев "водич" да користам Rufus. После си симнав и ISO и направив бутабилно УСБ од линкот што го постирав и си завршив работа.
Тие ко ќе те дочекаат на волеј следно ќе ти биде да одиш на Линукс... кај сатанатаНема тука „не коби“
И Флегма остана подзинат кога виде ист призор.
Ќе преминам кај Јабучариве. Ете до толку ми е допи*дено..
Да, да ти пукне пична жила е работава@Astro
Ама стварно. Револт од невидени граници.
Наместо да се посветат да решат практични ствари како Instant On, да интегрираш мобилни уреди, да го средат глупиот блутут за да не треба цела наука тие ми се бафтаат со тоа да ми олеснеле да се видам во Контрол Панел што сум како сум..
Овие пак налицканиве имале екосистем, другите се хакери..
Грозота.