Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Toshiba Chromebook 2: Збогум Windows, OS X и Ubuntu

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ако си ти хакер не се и другите хакери :)

Уште ми должиш сок за тоа што го промарши датумот на издавање на Windows 10 ама нема везе. Ќе те оставам на раат да мислиш дека е повеќе фер да платиш 700 евра за мобилен со 16 гига отколку 250~300 долари за хромбук

300 евра да ги дадеш на безкорисен лаптоп е глупост

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
за мене ова е лично многу подобра опција отколку хроумбуков башка и поефтин и башка со преинсталиран ос 8.1 и башка поголемо ссд...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.588
19.307
Сепак, мислам дека насловот е премногу оптимистички.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Се тоа е ок, но фантастичен дисплеј, вс џанк, е голема разлика....најдобрите TN панели, кои ти гарантирам со глава не се вметнатни во HP stream-от, се мизерија во споредба со просечен IPS, а одличниот на TCM2, е 10 класи подобар, се додека не ги споредиш во живо, нема да сфатиш колку тоа го намалува уживањето и употребливоста.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
300 евра да ги дадеш на безкорисен лаптоп е глупост
Значи сите лаптопи што немаат Microsoft Windows се бескорисни? :)

за мене ова е лично многу подобра опција отколку хроумбуков башка и поефтин и башка со преинсталиран ос 8.1 и башка поголемо ссд...

Те молам најди продавница кај што ги има овие 2 модели и спореди ги :)

Изменето од модератор:

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Се што не е со windows е безкорисно нормално :D, ако било корисно ке му ставеле windows, лаптопчево нема никаква функција за користење, за мултимедиа не го бива, едино за сурфање и прегледување резултати за кладилница и пијанчење на мало преку youtube друго слабо

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Сепак, мислам дека насловот е премногу оптимистички.

Насловот за мене е реалност. Windows не користам одамна, а Macbook Air кој го добив од работа го вратив прошла недела.

Чисто за споредба, работев и на i5 со 8GB рам и можам да кажам дека искуството е подобро на хромбук за дневни таскови на работа и дома. Хромбук сo целерон процесор без вентилатор. До толку е добро оптимизиран Chrome OS.

Ова не е лаптоп за игри како и 99% од лаптопите освен оптимизирани Alienware што чинат илјадници долари. Ако сакате игри најдобрата инвестиција за хардвер најверојатно е PS4 или Xbox. Chrome OS не е швајцарско ноже, но не ми ни треба таков лаптоп. Тоа е исто како да барате принтер со скенер со копир со кафемат.

Chrome OS прави една работа многу добро и според мене без конкуренција моментално. Го вади максимумот од хардверот, што ја сведува цената на минимум.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Се што не е со windows е безкорисно нормално :D, ако било корисно ке му ставеле windows, лаптопчево нема никаква функција за користење, за мултимедиа не го бива, едино за сурфање и прегледување резултати за кладилница и пијанчење на мало преку youtube друго слабо

Како нема негативна репутација да ти стегнам една.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Насловот за мене е реалност. Windows не користам одамна, а Macbook Air кој го добив од работа го вратив прошла недела.

Чисто за споредба, работев и на i5 со 8GB рам и можам да кажам дека искуството е подобро на хромбук за дневни таскови на работа и дома. Хромбук сo целерон процесор без вентилатор. До толку е добро оптимизиран Chrome OS.

Ова не е лаптоп за игри како и 99% од лаптопите освен оптимизирани Alienware што чинат илјадници долари. Ако сакате игри најдобрата инвестиција за хардвер најверојатно е PS4 или Xbox. Chrome OS не е швајцарско ноже, но не ми ни треба таков лаптоп. Тоа е исто како да барате принтер со скенер со копир со кафемат.

Chrome OS прави една работа многу добро и според мене без конкуренција моментално. Го вади максимумот од хардверот, што ја сведува цената на минимум.

По муабетиве, тебе и iPad 2 ќе ти заврши работа за тоа што го бараш. Бидејќи како што читам, тебе ти треба лап-топ, ама уствари не ти треба лап-топ него таблет за по дома. Сурфање, социјални мрежи и филмови не е работа на лап-топ, бидејќи е позгодно да го правиш со таблет (освен филмовите до некој степен).

Тестатура ќе си докупиш за 20 евра, маус рече дека не ти треба (а тачпад дека е подобро од тачскрин не верувам), помалце грее, дупло помалце тежи...

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
По муабетиве, тебе и iPad 2 ќе ти заврши работа за тоа што го бараш. Бидејќи како што читам, тебе ти треба лап-топ, ама уствари не ти треба лап-топ него таблет за по дома. Сурфање, социјални мрежи и филмови не е работа на лап-топ, бидејќи е позгодно да го правиш со таблет (освен филмовите до некој степен).

Тестатура ќе си докупиш за 20 евра, маус рече дека не ти треба (а тачпад дека е подобро од тачскрин не верувам), помалце грее, дупло помалце тежи...

Пробано. Имав iPad 4 со Logitech clip-on тастатура. Го продадов после година дена. Има голема разлика во продуктивност од таблет со тастатура до хромбук.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net

Cisto informativno (posto ne razbiram), kako e ova podobra opcija od gorespomenatiot Chromebook? :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно