Скоти
user
- 15 октомври 2013
- 1.280
- 2.366
Штета. Ништа онда, одам на сонито.Ова не ми е верно, ама секако не гледаме сите исто.
За жал, немам, од око зборам, затоа немам формули.
Штета. Ништа онда, одам на сонито.Ова не ми е верно, ама секако не гледаме сите исто.
За жал, немам, од око зборам, затоа немам формули.
Ете погоре споредба со cx, flagship oled, преслушајОва не ми е верно, ама секако не гледаме сите исто.
Го зирнав (или ѕирнав) и претхоно видеото, али that's just his opinion and taste and I have mine.Ете погоре споредба со cx, flagship oled, преслушај
![]()
Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)
Овој е ланскиот - 2020 год, LED flagship од Sony. Најчест употребуван назив по интернет му е X900H. За тие пари нема да најдеш друг телевизор што ќе биде Full Array LED со Local dimming и целиот тој feature set ко подршка за сите Аудио кодеци (DTS X, Dolby Atmos), 2 x HDMI 2.1 порти итн...forum.it.mk
Го зирнав (или ѕирнав) и претхоно видеото, али that's just his opinion and taste and I have mine.
Па јас реков дека ќе го оставам да згреши, а дека ќе биде среќен и со сонито, ќе биде... барем првите неколку месеци кога ќе го купи... после ќе отиде на гости кај некој што го купил елџито и солзите сами ќе се појават, ама он машки ќе ги задржи во себе и ќе си рече, не бе Сони си е Сони, мојот е топ...и така 7-8 години, додека не дојде ред за нов ТеВе, е тогаш ќе земе ОЛЕД и ќе тропне среќата и на Скотовата вратаMислам дека јасно е чиво ќе зееме во предвид, не?![]()
Видеово кога е направено ЛГ А1 не посетоеше сеуште, сигурен сум дека ако постоеше приказнава ќе беше многу поинаква. А веројатно е и дека видеово немаше ни воопшто да биде направено бидејќи типот и самиот си кажа дека ЛГ е несомнено подобриот тв, само за разликата 3х во парите вреди да се размисли за Сонито, е сега со разлика од 200 евра шо знам...Ете погоре споредба со cx, flagship oled, преслушај
![]()
Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)
Овој е ланскиот - 2020 год, LED flagship од Sony. Најчест употребуван назив по интернет му е X900H. За тие пари нема да најдеш друг телевизор што ќе биде Full Array LED со Local dimming и целиот тој feature set ко подршка за сите Аудио кодеци (DTS X, Dolby Atmos), 2 x HDMI 2.1 порти итн...forum.it.mk
Филмој упмПа јас реков дека ќе го оставам да згреши, а дека ќе биде среќен и со сонито, ќе биде... барем првите неколку месеци кога ќе го купи... после ќе отиде на гости кај некој што го купил елџито и солзите сами ќе се појават, ама он машки ќе ги задржи во себе и ќе си рече, не бе Сони си е Сони, мојот е топ...и така 7-8 години, додека не дојде ред за нов ТеВе, е тогаш ќе земе ОЛЕД и ќе тропне среќата и на Скотовата врата![]()
![]()
![]()
За разлика од 200 евра имаш ентри левел Олед со стар чип и темен екран.Видеово кога е направено ЛГ А1 не посетоеше сеуште, сигурен сум дека ако постоеше приказнава ќе беше многу поинаква. А веројатно е и дека видеово немаше ни воопшто да биде направено бидејќи типот и самиот си кажа дека ЛГ е несомнено подобриот тв, само за разликата 3х во парите вреди да се размисли за Сонито, е сега со разлика од 200 евра шо знам...
Напрај си скриншот и се слушаме иницијално во април 2022 и после тоа за 7-8 години.Филмој упм
Мислењето е автоматски споено:
За разлика од 200 евра имаш ентри левел Олед со стар чип и темен екран.
Не одам на гостиПа јас реков дека ќе го оставам да згреши, а дека ќе биде среќен и со сонито, ќе биде... барем првите неколку месеци кога ќе го купи... после ќе отиде на гости кај некој што го купил елџито и солзите сами ќе се појават, ама он машки ќе ги задржи во себе и ќе си рече, не бе Сони си е Сони, мојот е топ...и така 7-8 години, додека не дојде ред за нов ТеВе, е тогаш ќе земе ОЛЕД и ќе тропне среќата и на Скотовата врата![]()
![]()
![]()
Баш сакав да те викнам, фамилијарно, децава да си поиграат малку заедно, па да гледаат Биби и Боби на ОЛЕД... а притоа да не ги болат очитеНе одам на гости![]()
Ама сеа инат тераш некој. Никој не вика дека олед не е подобра технологија, и не дека не сакам и не знам што е подобро. За цената од 55к не вреди телевизорон, без разлика што е олед. Крај краева, пишав дека ми треба светол екран во доста осветлена соба. Го имам видено ЛГ-то во живо, не е доволно светол за мене. Плус вечитиот страв од burn in..Напрај си скриншот и се слушаме иницијално во април 2022 и после тоа за 7-8 години.
Друже, го споредува со 3 пати поскап флегшип олед, еден од најдобрите оледи на маркетов, ти викаш дека ќе сменеше нешто со ефтин олед за масите? Дај.Видеово кога е направено ЛГ А1 не посетоеше сеуште, сигурен сум дека ако постоеше приказнава ќе беше многу поинаква. А веројатно е и дека видеово немаше ни воопшто да биде направено бидејќи типот и самиот си кажа дека ЛГ е несомнено подобриот тв, само за разликата 3х во парите вреди да се размисли за Сонито, е сега со разлика од 200 евра шо знам...
Ама ќе плачеш по олед еден денДруже, го споредува со 3 пати поскап флегшип олед, еден од најдобрите оледи на маркетов, ти викаш дека ќе сменеше нешто со ефтин олед за масите? Дај.
ОК е, не ви спориме дека добар ви е изборот на телевизорите, ама ја искрено неќам олед. Едно ми е светол станот, децата ми се палави, и за разликата во цена ќе си купам 2 вакви или ќе си зеам уште една конзола или нешто. Сликата е прва лига, ништо повеќе од ова не ми треба, цената е гром, хардверот е исто предобар.
Јас сваќам дека ти си веќе инвестиран во Сонито, и мораш да си рационализираш, ама не мора да го убедиш цел свет за да си ја оправдаш одлуката. Инаку го немам купено јас лг а1, имам г1 ама само затоа што г1 го најдов за 47.000 ден, што е уште поевтино од а1, а ги споредив г1 со а1, и моите очи не видоа разлика, само на хартија имам 60hz повеќе.Друже, го споредува со 3 пати поскап флегшип олед, еден од најдобрите оледи на маркетов, ти викаш дека ќе сменеше нешто со ефтин олед за масите? Дај.
ОК е, не ви спориме дека добар ви е изборот на телевизорите, ама ја искрено неќам олед. Едно ми е светол станот, децата ми се палави, и за разликата во цена ќе си купам 2 вакви или ќе си зеам уште една конзола или нешто. Сликата е прва лига, ништо повеќе од ова не ми треба, цената е гром, хардверот е исто предобар.
Го чекам денот одамна. Еве и другиве 4 ЛЕДови дома што ми се чекам да почне да ме тресе ФОМО и да ги сменам.Ама ќе плачеш по олед еден ден![]()
Абе не се љути па ти, си прајме муабет во работно време, која е другата опција, да седнам и да работам? И секако дека направив драматичен приказ на настаните, just for fun! Топ е сонито, go for it, имаш и човек од доверба што од прва рака ти потврдува, I'm here just for coprofagia.Ама сеа инат тераш некој. Никој не вика дека олед не е подобра технологија, и не дека не сакам и не знам што е подобро. За цената од 55к не вреди телевизорон, без разлика што е олед. Крај краева, пишав дека ми треба светол екран во доста осветлена соба. Го имам видено ЛГ-то во живо, не е доволно светол за мене. Плус вечитиот страв од burn in..
Јас сваќам дека ти си веќе инвестиран во Сонито, и мораш да си рационализираш, ама не мора да го убедиш цел свет за да си ја оправдаш одлуката. Инаку го немам купено јас лг а1, имам г1 ама само затоа што г1 го најдов за 47.000 ден, што е уште поевтино од а1, а ги споредив г1 со а1, и моите очи не видоа разлика, само на хартија имам 60hz повеќе.
Немој бе овој @Oktar и епл фенбој е кој ќе го слуша сеа...Ова ко на Apple фан бој forum да се наоѓам упм.
Ништо младичу, чим не си го купил сонито од 350.000 денари, џабе си ги фрлил парите пошто се што е со цена испод 350.000 денари не вреди за парите.Не бе другар, неам еден телевизор дома па сонито да си го рационализирам, иам 1 Сони, 2 LG (49 и 55), 1 филипс (43), иам самсунг (49) и ЛГ(32) во викендица, ништо баш ништо не треба да си рационализирам.
Објективно зборам дека е добра куповина. Не дека е подобар апсолутно од олед, тоа што вие мислите дека зборам.
Мислењето е автоматски споено:
Немој бе овој @Oktar и епл фенбој е кој ќе го слуша сеа...
И како ти е во споредба со SAMSUNG UE-50AU8072Штета што не го видов ова порано, веќе земав LG UP80003LR. Супер задоволен сум со оглед на тоа дека телевизорот ми е најмалку користената работа дома. Сепак ми е криво хахахах![]()
Како се глеа Доброутро Македонијо на ова па па паНишто младичу, чим не си го купил сонито од 350.000 денари, џабе си ги фрлил парите пошто се што е со цена испод 350.000 денари не вреди за парите.
![]()
Да се надоврзам на мојов муабет.Патем, повеќето го земав ради гаранцијата. Од дуќан ми рекоа дека нивна гаранција давале 2 години и при регистрација на официјалната страна на Hisense се добиваат уште 3 год накнадна гаранција. Односно тотал 5 год.
Дали ќе го пушти видеово Chameleon кое е со Dolby Vision и true hd atmos.
(+) Video --vid=1 (hevc 3840x2160 23.976fps)
Video --vid=2 (hevc 1920x1080 23.976fps)
(+) Audio --aid=1 (truehd 8ch 48000Hz)
Audio --aid=2 (ac3 6ch 48000Hz)
Audio --aid=3 (eac3 8ch 48000Hz)
Audio --aid=4 (ac3 6ch 48000Hz)
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 PRO PWM PST CO 600-3000 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00312A
740,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден