И да го има негде уште држат истата астрономска цена, а новите модели се и подобри и поисплатливи за парите. Мислев да не има некој купувано од некоја фирма што уште носи постари модели или можеби од другиве земји.Верувам дека има некој заостанат во Сетек, Техномаркет, Нептун...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
hi-store.mk
Баш и не би рекол. Еден човек зема од Сетек Сони 65 ка, не ми текнува кој модел, 2 години стар за топ цена.И да го има негде уште држат истата астрономска цена, а новите модели се и подобри и поисплатливи за парите. Мислев да не има некој купувано од некоја фирма што уште носи постари модели или можеби од другиве земји.
Оди на TCL , друга алтернатива Hisense , а ST фрли во канта или веднаш направи си Disk Gleanup тоа во твојата глава односно заборави.Дечки ми треба нов 40 инчен телевизор па би ве замолил за ваше мислење помеѓу овие 3 модели:
Овој е последен комад во Техномаркет и господ знае колку месеци е работен како изложен и има 5 години гаранција![]()
Техномаркет - HISENSE 40A5100F 40'' FULL HD ЛЕД ТЕЛЕВИЗОР
Техномаркет ТВ/ АУДИО/ ВИДЕО ТЕЛЕВИЗОРИ ЛЕД ТВ 19“- 43“ ЛЕД ТЕЛЕВИЗОРИ HISENSE 40A5100F 40'' FULL HD…tehnomarket.com.mk
Имаат целосно нови неотпакувани на лагер со 2 години гаранцијаTCL ES560 – Hi Store
hi-store.mk
исто 5 години гаранција![]()
Мене Fuego ТВ црт - купен пред 15 години ме тераше верно и без дефекти па на крај му го шитнав за 1000че на пријател и ден денешен си тера без проблеми. Веруваш или не ниту екранот не ја изгубил бојата откако е купен .Пред 30 години татко ми бил во Германија на гости на братучед му и начекал нов ТВ од продавница и моделот беше верувале или не, e TCL начекал ефтино
Па во тоа време ТВја панелите не беа такви како сега туку со стомак е ама раменМене Fuego ТВ црт - купен пред 15 години ме тераше верно и без дефекти па на крај му го шитнав за 1000че на пријател и ден денешен си тера без проблеми. Веруваш или не ниту екранот не ја изгубил бојата откако е купен .
Не верувам , можно е помалку користил или имал среќа , инаку ST не велам дека се лоши туку начинот на производство на тој модел што не постои како бренд ST оти е на сетек ту таму ту ваму по делови и склопува како кај PC build хардвери со минимални тестирање со или без сертификат за квалитет па затоа е таа цена кога може да се најдете за иста цена поасален модел дури и Хитачи да е@Pane-G не дека препорачувам ЅТ, ама другар го има веќе 3 години, 24/7 работи, мака нема.
Според мене Samsung 43 UE43AU8072UX имаат добар панел со добра црна боја, само не се ИПС и ако гледаш малце повеќе од страна се губат боите.Кој од овие телевизори е подобар,реално ми треба за гледање филмови во 4К ...
Samsung 43 UE43AU7172
Samsung 43 UE43AU8072UX
Sony KD-43X7055B
Што мислите кој од овие 2 модела е подобар ?
Samsung Q70A
Sony KD65XH9096
Мислам дека и нема потреба за саундбар во случајов. Може директно андроид бокс на ТВ. Преку коди пушта секаков вид на аудио и видео фајл.Една работа дознав, можеби некој веќе ја знае, некому ќе му е битна а можеби не.
Ги прашував од rtings во врска со passthrough на звукот, од мојот тв бидејќи имаат review.
Мислев дека passthrough значи: ако пуштиш на usb hdd фајл со truehd atmos,
телевизорот нема да декодира ништо, само преку хдми ќе го пренесе звукот до рисивер/саундбар.
Не било тоа така.
Ми рекоа дека преносот бил буквално само хдми пренос.
Значи, не важело за медиа плеерот на LG(сигурно за ниту еден тв), туку за хдми пренос од екстерен уред.
Ако поврзете компјутер/андроид бокс со тв-то преку HDMI In.
А преку eArc поврзете ТВ и рисивер/саундбар.
Што и да гледате на компјутер/андроид бокс, ќе влезе сигналот преку хдми во ТВ,
но ТВ-то ќе изврши audio passthrough преку eArc кон рисиверот
и тоа само тој аудио формат кој го подржува за кој пишува YES на rtings.
На тоа се мислело.
Делот на Rtings долу, кај што пишува audio passthrough, ако за се(Dolby Atmos via TrueHD, DTS:X via DTS-HD MA, 5.1 Dolby Digital) пишува YES,
тоа сигурно значи за поврзување преку хдми со надворешен уред до ТВ,
веројатно не се однесува на тоа дека тој ТВ чита секаков формат на плеерот па пренесува.
Телевизори кои ќе читаат се од усб хдд кај нас барем гледам се Sony/Hisense и се скапи.
Подобро решение е андроид бокс вклучен во саундбар(кој декодира секаков формат што ви треба), а преку ARC/eArc поврзи го рисиверот/саундбарот со тв за слика.
Да.Мислам дека и нема потреба за саундбар во случајов. Може директно андроид бокс на ТВ. Преку коди пушта секаков вид на аудио и видео фајл.
Која цена се овие три модели и кај ги има? И ја сум за зимање нов тв.Кој од овие телевизори е подобар,реално ми треба за гледање филмови во 4К ...
Samsung 43 UE43AU7172
Samsung 43 UE43AU8072UX
Sony KD-43X7055B
MICROPHONE FIFINE A9 RGB Polar Patterns, w/ARM, USB Type-C, 2.0m cable, Black, A9
5.500,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден