toplel
user
- 18 август 2016
- 1.061
- 1.546
Се понашат озбилно? Како е при играње/гледање стримој и слично? Имаш флуктуација во Bandwidth monitor на DD-WRT или нормална права линија?Одличен, средивме работа.
A+ на сите тестови
Се понашат озбилно? Како е при играње/гледање стримој и слично? Имаш флуктуација во Bandwidth monitor на DD-WRT или нормална права линија?Одличен, средивме работа.
A+ на сите тестови
Некој пак проблеми со пинг?
Варира или константен е? ако е константен, иако имаш хендикеп во споредба со другите, после едно 20-30 минути би требало да се навикнеш и да не ти смета.
Варира... тоа е проблемот уствари.
I plus sega se I bez formula1Што не е јасно со ТеХоме и останати Те-а?
Нивната опрема не е ВОДООТПОРНА!!!
Кога ќе заврне дожд, снег и се друго што е со вода, кај нив се заебува се по ред. Интернет како по модем 2400 MNP5 V42bis, слика на ТеВе, коцкички мислиш играш квиз со скриена личност, а сецка како брејкденс...
Кога е облачно малку или ептен црни се облаците, важи констатацијата исто како за дожд, снег...
Си помислувам дека интернет добиваат преку сателит, преку некој дримбокс, а не преку оние огромните антени пред Нова Брезница, или не дај боже по тие оптичките кабли со кои се фалат... И уште викаат дека се најдобри...
I plus sega se I bez formula1![]()
кај мене вчера беше така, рестартирајИма ли некој проблем денес со интернет/телевизија... на рутерот ми покажува lost сигнал.
Им пишав сабајлево, доколку може да го префрлат им дадов податоци и го направија тоа веднаш, и ми рекоа дека корисничкото име и лозинка се тие од договорот. Подоцна кога имав можност го направив тоа во подесувањата на рутерот, поставив PPPoE со тие податоци но не сакаше да се конектира, незнам зошто па пошто немав време и се брзав им реков да го вратат во нормален режим па се беше ОК.Може помош, зошо да не. Кога ке го стават во бриџ мод рутерот сеуште ја има истата адреса, ама тоа е небитно и непотребно. Одкако ке го сетираат во бриџ моде тој рутер станува само обичен прост уред кој од оптика претвара во лан просто кажано. Тоа значи дека сите подесувања, (ПеПеПеоЕ, ДеХаЦеПе итн) треба да ги сетираш на новиот рутер. Се надевам појасно е сега.
П.С. Инаку додека е во бриџ мод не се поврзуваш на него од проста причина што не добиваш адреса од неговото ДеХаЦеПе. Докулку поставиш мануелно адреса на твојот персонален сметач од таа подмрежа на адреси, ке можеш да пристапиш без проблем... ама незнам зошто би пристапувал.
Мислам дека немаат.Имаат Телеком планови да зголемат брзини на оптика? Бедно делува најјакиот интернет пакет од магента да е се уште 50 mbps
А замисли не нас останатите смртници со ВДСЛ(20mbps),а за нешто повеќе од таа брзина потребен е оптички кабел лол? (патем, по која логика ке ставам вдсл ако има оптички кабел во опсег?)... мене ме интересира која година планираат да ја прошират покриеноста на оптиката.Имаат Телеком планови да зголемат брзини на оптика? Бедно делува најјакиот интернет пакет од магента да е се уште 50 mbps
Имаат Телеком планови да зголемат брзини на оптика? Бедно делува најјакиот интернет пакет од магента да е се уште 50 mbps
А замисли не нас останатите смртници со ВДСЛ(20mbps),а за нешто повеќе од таа брзина потребен е оптички кабел лол? (патем, по која логика ке ставам вдсл ако има оптички кабел во опсег?)... мене ме интересира која година планираат да ја прошират покриеноста на оптиката.
Кои усер и пасс ги користиш за најава на телнет?Биди хаќер и сам најди си го пассвордот за ПеПеПеоЕ конекцијата, батали го договорот, те лажат.
Почни со телнет до рутерот (telnet 192.168.100.1), ќе те праша а корисничко име и лозинка, логирај се како рут (root) и после успешното логирање куцни шел (shell) и за крај само куцни ја командава (cat /mnt/jffs2/hw_ctree.xml | grep -i 'password') и дознај ги сите пасворди во светот! Или барем во рутерот.
Биди сам свој хаќер!
- Проект на Брус Вилис
P.S. Пази да не заебеш нешто!
Наместо user: adminКои усер и пасс ги користиш за најава на телнет?
Јас пробав со тие со кој штп се најавувам на 192.168.100.1 ама неќе.
Нормално дека пробав со роот. Тој и го користам за најава, затоа и прашав.Наместо user: admin
Пробај со user: root
(ти пишал членот погоре, само си требал да прочиташ)
50mb/s ти е само брзината со централата на Телеком, потоа си има други процедури преку кои се конектираш со серверот за ПЕС, односно колку лоопс имаш до соодветниот сервер, а ПЕС ти е со умрениот Мултиплејер најлош пример за ова, којзнае ти направило мечмејкинг со некој Колумбиец или нешто слично. Најдобар совет ти е да се префрлиш на ФИФА.да прашам нешто околу оптиката на Т- Home има некој користено PS4 со нивната оптика и што е битно брзината, пингот или нешто сосема друго?! прашувам дека минатата година платив Плајстејшн Плус Нетворк за да играм PES 2017 онлајн и имав големи проблеми односи лагови, на брзина од 50мб/с ... ако има некој играно или слично да сподели искуство
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден