outsider
lurker
Здраво, дали вреди после 2 години користење на С9 (користен секој ден телефонот за гледање видеа, слушање музика, итн.) и дали во овластен сервис или било каде? Моментално ако го користам телефонот ми држи 4-5 часа.
Да батеријата дали вреди да се замени, се извинувам заборавив да напишам.Не допиша што сакаш .. да смениш батерија?
Јас би сменил, мада имам Mi A3 веќе година и 2 месеци и толку ми држи батеријата.
Менувај само со оригинал, немој заменски играчки.Да батеријата дали вреди да се замени, се извинувам заборавив да напишам.
ПовелиМамички, дали го имате и како го решавате проблемот со автоматско конектирање на BT слушалки? Златен Huawei "Power On... Bluetooth Pairing... Bluetooth connected" и шибаш. Самсунгов запира на "Bluetooth Pairing". Џабе рутини местев да врти салта, чуда да прави ако морам со 4 клика да ги конектирам :/
Двата се со Android 10. На овој пробав со конектирање/реконектирање, уклучи/исклучи, Nearby devices scanning On итн.
Да од тоа е. Иди у Мапс и у Гугл апп, и у тоа сетингс се дисејбл. Тоа тракинг, саџешчнс, њуз, ова она. Иначе ровари цело време.Ќе го направам тоа па ќе видам.
Инаку Battery Guardian ова ми го покажа:
Погледнете го атачментот 97114
Значи апликацијава и кога не ја користам се пушта. Овде има нешто сигурно. Да не е во врска со тоа што имам пуштено локација, или сака да си прати каде одам? Оти често пати кога ќе одам во некоја кафана, после кога ќе ја напуштам ми стига порака од Google Maps да ја оценам таа кафана.
Истото и за други објекти, не само за кафани.
Го нема на лагер воопшто веќе подолго време, а го препорачуваш во неколку наврати.
Следи ги чекоритеA500fu
Ме чуди баш затоа што споредуваш различни ISO вредности кои не се разликуваат за малку туку за многу и што е полошо при различни вредности на shutter speed.
Повеќе ISO повеќе шум и поагресивно софтверско пеглање дава пластелин.
Затоа Флегма ти бара RAW. Да види од што материјал се сликите
дали некаде може да се најде оригинал батерија за самсунг А50 ? мислам дека веќе е за менување.
Изгаси се од позадина, упали airplane мод и Wi-Fi, користи го уредот во само 1 апликација и види каква ќе биде батеријата...пример Samsung интернет. Ако трае многу повеќе од обично не ќе да е до батеријата. Исто со Youtube можеш да пробаш, па 1 по една пали апликации и види кога ќе почне да се празни брзо. Исто така се што не користиш стави во deep sleep, и изгаси нотификации за се што не користиш.
@DaniDaniel Самсунг интернет
Кој и да е, најголем процент нему ќе му припадне (нека не ве плаши)
И јас размислував да се префрлам на Самсунг интернет ради боље интерфејс. Позгоден ми е за користење со една рака, на Хром мака ми е нов таб кога треба да отворам, а и не најдов начин за букмаркс на хоум скрин да ставам.
Ако троши и помалку ресурси, топ.
Генерално позитивно искуство со телефонов имам до сега.
LED ROAD SIGNAL LIGHT RED EXTRALINK
730,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден