petkotrajko
poweruser
- 16 јуни 2017
- 2.513
- 2.968
Висината на безбедноста не е правопорционална со бројо на тркала по возило,Ова барем е побезбедно ако гледаме…![]()
туку е правопропорционална со тоа колку му „сечи“ на тој на тркалата
Висината на безбедноста не е правопорционална со бројо на тркала по возило,Ова барем е побезбедно ако гледаме…![]()
Така е , кога видам како некој луѓе возат страв ме фаќа и мене , нестабилност 110% . Тотално неорентирано возење лево/десно ,сецкање, дрмање во секој момент глава ќе скрши , исто како на женски штикли да си качен .Висината на безбедноста не е правопорционална со бројо на тркала по возило,
туку е правопропорционална со тоа колку му „сечи“ на тој на тркалата![]()
meta.mk
Истото важи и за веспите. Тие се и уште пофлексибилни, буквално од секаде излегуваат, тревници, пешачки, тротоари, што гадови без осет ќе беа, не знам. Секако овде следува и - чест на исклучоците.Незнам шо паѓаат некои ликови во "дубиоза".
Законот за тротинети е резултат на понашањето на тротинеташката секта која ровари по улициве послдниве 5-6 години.
Пример:
Си возам лагано по Комаров, од една од споредните улички излетува секташ на џиаоми тротинет, со една рака на волан со друга рака збори на телефон.
Вози "осмици" по коловоз, нема кацига нема појма шо има и нема околку него (сообраќај, пешаци, точаци и лично).
Ко на "вујче" да е улицата.
Денес:
Лик, со сличен калибар (најверојатно "девелопер") со ранче, цвикери, без кацига, се шантра на Партизанска по коловоз.
И уше миљарда примери има, секоја чест на момците и девојките шо почитуваат правила.
Според мене требаше најригорозни казни (па и кривично гонење) да има за wannabe превозниве средства, што во суштина се литиумска батерија со волан и 2 инчен бандаж.
Незнам шо паѓаат некои ликови во "дубиоза".
Законот за тротинети е резултат на понашањето на тротинеташката секта која ровари по улициве послдниве 5-6 години.
Пример:
Си возам лагано по Комаров, од една од споредните улички излетува секташ на џиаоми тротинет, со една рака на волан со друга рака збори на телефон.
Вози "осмици" по коловоз, нема кацига нема појма шо има и нема околку него (сообраќај, пешаци, точаци и лично).
Ко на "вујче" да е улицата.
Денес:
Лик, со сличен калибар (најверојатно "девелопер") со ранче, цвикери, без кацига, се шантра на Партизанска по коловоз.
И уше миљарда примери има, секоја чест на момците и девојките шо почитуваат правила.
Според мене требаше најригорозни казни (па и кривично гонење) да има за wannabe превозниве средства, што во суштина се литиумска батерија со волан и 2 инчен бандаж.
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден