Или на авто школа така кога им прават. Катастрофа.Имам видено доста такви сељачишта. Најстрого би ги казнил. Другите сите будали се што застанале а он паметен па ги заобиколува без да има прегледност дали има некој пешак што поминува.
Вие господине сте вид на изумирање, но сепак...Вчера нашлакав копиљ, ваљда 13~14 години.
На плоштад, без гужва без ништо од зад мене помина буквално на милиметар од моја десна страна.
Се што успеав е да видам нешто црно и брзо со "100" на саат.
Продолжи да вози и почна да им го прави на други.
Тргнав по него, лагано. Пешки.
Успеав да го најдам. "Момак дојди да те прашам нешто, не сум одавде"
Што му пцуев не е за повторување. Шамарот го доби без "зошто" "дали знаеш" итн.
Му се деси неочекувана сила која изненадно се појавува и решава проблеми.
И потоа ја снемува..
Умрел пред еден месец.Не сте го виделе вие Крис на точак во Скопје, уште не знаете што е ненормална појава. Ако е уште жив додуша.
Нека му е лесна земја, тоа беше типичен пример за изгубена душа. Ме чуди како и до тука издржал.Умрел пред еден месец.
Уште Орце Сељакот остана. Ако се тоа урбани легенди не мора ни да ги имаСкопје остана уште без една урбана легенда.
Јас сум генерација „седамдесет и неке“ и мојот вид не е во изумирање само што за жал ретко шета за забава и разонода.Вие господине сте вид на изумирање, но сепак...
Се чудиш како имбецилноста да е екслузивна само за шоферите. Во реалноста имбецилите се насекаде, и шофери и бајкери, и секакви. Ги имало нив и порано ама разликата е што порано имало повеќе од она социјално воспитување од заедницата. Како шамарот од Флегма. Порано за имбецилности се пиеле шамари не само од дома туку и од било кој рандом нормален лик затекнат во околина. Посебно во маало каде сите се знаат. А ако си се пожалел дома, уште два шамари бонус си добивал. Сега шансите се дека татко му на копиљот ќе иде да го бара тој што го вразумил син му. Или полошо, адвокат ќе иде да бара.Не ова не е возможно. Ова видео сигурно е генерирано со вештачка интелигенција од некој возач на автомобил.
Како човек што редовно вози велосипед можам да кажам дека велосипедистите се тотално во право за скоро се што се бунат.
Конкретно патувам со велосипед скоро секој ден по 8+км. Ова де дел од проблемите со кои секојдневно се среќавам:
Секаде возам по велосипедска патека и свирам и пцујам ако некој се движи по истата а не е велосипед.
- неисчистени велосипедски патеки
- недоволно обележани или избледени велосипедски патеки
- коли паркирани по велосипедски патеки
- движење на пешаци по велосипедски патеки
- недавање на предност при вртење на раскрсница во лево на пешачки со обележана велосипедска патека
- стоење на раскрсница за вртење во лево со автомобил на велосипедска патека
Доколу нема велосипедска патека обележана тогаш го делиме коловозот со автомобилите и другите учесници as simple as that.
Уште некојпат вака и солидни се шансите сам себе да се казни. За жал и некој друг ни крив ни должен ќе настрада.
Не ова не е возможно. Ова видео сигурно е генерирано со вештачка интелигенција од некој возач на автомобил.
Се подобрува, ама многу споро. Пред 20 години мислам дека речиси никој не застануваше на пешачки освен ако не беше принуден. Сега 10 од 100.
на следна регистрацијаImam edno prasanje. Ako ti go blokirat emailot sto si go ostavil pri registracija kade moze da se obratis istiot da go smenat?
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден