Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со една програма за дијагностика на коли

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Не само тие сеттингс, и другите. За нон-уницоде и сл.

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812
А да пробаш да ги ископираш фолдерите од оној што работи врз фолдерите од оној што не работи. Ако има некој погрешен сетинг, со копирање би се пребришал. Инаку сите (или некои) фолдери може да се најдат во логот од инсталација.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Него како да инсталирам две верзии на еден пц... Пример таа 69 и 145... Бидејки новата не чита некои постари коли... Затоа и се ебавам...

А проблемот е што неможам да бирам инсталасијата каде да биде.?

bizmak

hello world
6 декември 2013
110
85
bizmak's setup  
Motherboard
Gigabyte 990XA-UD3
PSU
Antec TP-750C
RAM
8GB DDR3
Video card
2x Sapphire 280X
Case
DeepCool Tesseract SW Black
Со виртуелна машина не бива ?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сега ја инсталирав 145 кај мене на XP SP3 april2015 апдејтуван, и единствен error што ми го извади е за KB923423 v2, го јавува као фатал ерор, ќе ти го пратам логот ако сакаш да споредиш со твојот. Програмот работи, меѓутоа немам интерфејс да го проверам убаво, а постара верзија не можам да најдам како тие што ги имаш ти. Пробај инсталирај го хотфиксот од погоре, можеби ќе направи разлика.
Провери го фајлот Clip_err на крајот во него дали дава некоја грешка, кај мене дава нула
Провери го и PlatformUpdate, таму е грешката кај мене, овие два фајла ти се во Ц
Ако ми текне уште нешто ќе пишам пак.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сега ја инсталирав 145 кај мене на XP SP3 april2015 апдејтуван, и единствен error што ми го извади е за KB923423 v2, го јавува као фатал ерор, ќе ти го пратам логот ако сакаш да споредиш со твојот. Програмот работи, меѓутоа немам интерфејс да го проверам убаво, а постара верзија не можам да најдам како тие што ги имаш ти. Пробај инсталирај го хотфиксот од погоре, можеби ќе направи разлика.
Провери го фајлот Clip_err на крајот во него дали дава некоја грешка, кај мене дава нула
Провери го и PlatformUpdate, таму е грешката кај мене, овие два фајла ти се во Ц
Ако ми текне уште нешто ќе пишам пак.
ЕДИТ: Во фолдерот со инсталацијата имаш фајл setup.ini, во него ги имаш следниве вредности
[ListeDesObjetsDépendantsDeLaLangue]
LangDep_Applicatif_ASDE_CLIP = 1
LangDep_Applicatif_BORNEO_CLIP = 1
LangDep_Applicatif_BORNEO_CLIP_X91 = 1
LangDep_Applicatif_BORNEO_CLIP_RSM = 1
LangDep_Technic_CLIP = 1
LangDep_VNC_CLIP = 1
Пробај пред да инсталираш да ги наместиш на нула сите, а неколку линии подолу од нив имаш
PathInstallationProduit = C:\ тука можеш да си го смениш фолдерот за инсталација пример
PathInstallationProduit = C:\CanClip или како сакаш по твоја воља, само не би ти препорачал да инсталираш две верзии на иста машина заради некомпатибилност една со друга, едино со виртуал бокс, само софтверот е малку комплициран, па не знам како ќе се понаша интерфејсот во виртуелка.
Исто така приметив и дека има и некои постари драјвери (веројатно се за интерфејсот) во фолдерот со инсталацијата, можеби тие имаат некаков проблем со комуникацијата со OS-то, па даваат хиероглифи, не би било лошо да ги инсталираш ако ги имаш, Old CAN-CLIP (sonde-probe) Drivers е фолдерчето.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
@DarkEnchanter

На машините каде што не работи дефинитивно имаш иста верзија на Windows? Под иста мислам на извор (MSDN, Windows Update...)
Ова мене ми личи на недостаток на некоја Visual C++ runtime библиотека која недостасува

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
@DarkEnchanter

На машините каде што не работи дефинитивно имаш иста верзија на Windows? Под иста мислам на извор (MSDN, Windows Update...)
Ова мене ми личи на недостаток на некоја Visual C++ runtime библиотека која недостасува
Не е ист виндоус...

Али тоа ц++ го имам инсталирано сегде и .нет сите верзии.
Башка на тој што не работи сите апдејти сите .нет и имам ц++ 2008

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Требаше да наведеш дека не е ист windows-от секаде.... Мислиш не е иста верзија на XP или некаде е XP некаде седмица, некаде бљувотина од замунда? На крај краева лупни седмица, осакати го UI-то на најосновни функции, скрати некои процеси и терај така. Пошто рече дека лаптопот бил дизајниран за 98-ца, можеби е редно време да се набави нова опрема??

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Xp e na site pc...
Nisto cickomi zapnal deka bil original laptopot bash i zaso ne rabotel a koa predhodno si rabotel ubavo...
Toa i mene me jade janza se osekjam kriv malce...

Ali ke si kupi nov kako i dae...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
XP е на сите пц, ама не ти е иста верзија, значи различен ОС. Оригинал лаптоп, чуден поим, неам сретнато досега фалш лаптоп да има :D али тоа ти е со постари луѓе, па и со помлади богами. Постојат специјално наменети хардвери за такви работи, како на пример кастом таблетите што се очекуваат да стигнат во KIA периодов али веќе сме 2015, не 97-8 :) Еден личен совет до тебе, малку поубаво организирај ги темиве во иднина, наслов, опис, софтвер, верзија, ова она, да не биде како онаа со принтерот и кабелот, кога ти влечеа зборови со клешта :D
Еве сеа ја на пример замарав двајца колеги што работат со рено, да ми кажат кај би можел да биде проблемот, а ти не кажа точно која верзија на ОС, ниту некои детални информации SP3 ова она, ме сфаќаш? Ти викам да ги споредиш логовите, ти ништо :D Без љутиш, само добронамерно ова :)
Ако сеуште сакаш да го средиш, кажи ќе ти пратам и добар ОС, и ќе ја инсталираме наново, бива така?

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
XP е на сите пц, ама не ти е иста верзија, значи различен ОС. Оригинал лаптоп, чуден поим, неам сретнато досега фалш лаптоп да има :D али тоа ти е со постари луѓе, па и со помлади богами. Постојат специјално наменети хардвери за такви работи, како на пример кастом таблетите што се очекуваат да стигнат во KIA периодов али веќе сме 2015, не 97-8 :) Еден личен совет до тебе, малку поубаво организирај ги темиве во иднина, наслов, опис, софтвер, верзија, ова она, да не биде како онаа со принтерот и кабелот, кога ти влечеа зборови со клешта :D
Еве сеа ја на пример замарав двајца колеги што работат со рено, да ми кажат кај би можел да биде проблемот, а ти не кажа точно која верзија на ОС, ниту некои детални информации SP3 ова она, ме сфаќаш? Ти викам да ги споредиш логовите, ти ништо :D Без љутиш, само добронамерно ова :)
Ако сеуште сакаш да го средиш, кажи ќе ти пратам и добар ОС, и ќе ја инсталираме наново, бива така?
Абе види... на сите е хп сп3 имав пишано тоа, али не е скроз иста верзија, којзнае и кој се... за овој дефектниот имам пробано 2-3 верзии..
За тоа оригинал мислев дека е со интерфејсот од времето, со тој дошол од фабрика затоа :) compaq evo n110 :)

Иначе ајде пушти да видиме добра верзија на хп, баш да пробам...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно