Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Plaisio

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Можеш да пробаш да нарачаш од amazon.de во поштата во Петрич или Лерин... Или од било која продавница од ЕУ
Skroutz, имам еден куп пати порачано. Ја пишиш адресата на кое било карго во Лерин (пример ACS) и таму ја остават.

Најверојатно така ќе земам сега.

Дури и со 24% преку VisionStudio, "само" 100 евра поевтино ми иди на то шо ќе земам (матична и процесор). Од нив пола се во нафта, другата пола реално ќе ги дајш да јадиш да прошеташ Солун. Единствено се исплаќа ако одам да прошетам, иначе од други продавници ќе си порачам Лерин да стигни.

Toj некој за Vision сум јас.

За некои работи се малку поскапи, за огромен дел се доста поевтини, да не зборам што ја имаат можеби и најбогата понуда на хардвер во регионов. И она што го нема на сајтот - може да се прашаат дали можат да нарачаат (проверено/нарачано/купено).
Има од пиле - млеко.

Јас последно купив FSP Hydro Ti Pro 1000W... за 215 евра (со поврат од 24%). За толку пари нема ни приближно толку добро напојување. Едни смешни Deepcool се 8600 во Анхоч.
Враќаат баш 24% така? Оти му пишав меил ама на игнор ме остават втор ден веќе.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Од нив пола се во нафта, другата пола реално ќе ги дајш да јадиш да прошеташ Солун.
Шетањето ќе ти се исплати, кафе дружење и нешто друго ќе испазариш низ Солун :)
Вчера до Крушевац во Србија 600км ги поминав за велосипедски делови и не најдов али битно шетањето се исплатеше со другариве и плус попратно Лидл и други продавници се испазарија :)

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Шетањето ќе ти се исплати, кафе дружење и нешто друго ќе испазариш низ Солун :)
Вчера до Крушевац во Србија 600км ги поминав за велосипедски делови и не најдов али битно шетањето се исплатеше со другариве и плус попратно Лидл и други продавници се испазарија :)
Абе не е проблем за шетање, кој се пожалил од то, ама поќе пари ќе потрошам пак така на крајот на денот хахахах

За Лидл не ми е ич, ние од Битола секој месец одиме барем еднаш, на 40км е. Понеделник ќе се јавам до Vision да прашам дали имат то шо сакам на залиха за да ги земам одма или ќе треба да почекам

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Можат да ти испратат до Лерин преку ACS брзава пошта нивна, не е скапо.
Мене до Кукуш ми имаат испраќано, до базата на ACS.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ама чекај за да ми вратат данок треба во живо да одам таму со пасошот, не? Барем така беше за Плаисио. Оти знам порано прашав Плаисио неможи ми рече така, мора во живо со пасош.

Се шо порачвав до Лерин од други продавници беше без данок враќање нормално. Имаш успеано да си вратиш данок така, без да одиш лично?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Ама чекај за да ми вратат данок треба во живо да одам таму со пасошот, не? Барем така беше за Плаисио. Оти знам порано прашав Плаисио неможи ми рече така, мора во живо со пасош.

Се шо порачвав до Лерин од други продавници беше без данок враќање нормално. Имаш успеано да си вратиш данок така, без да одиш лично?

Да, имам пишано некаде на форумов. Јас се имам враќано и во дуќан за парите од данокот (плаќав кеш), а ми имаат враќано пари на сметка (платив онлајн при правење на нарачката).

Во VisionStudio се плаќа онлајн кога правиш нарачка преку сајтот. Потоа на мејл им го испраќаш пасошот, за да изготват фактура/формулар за поврат.
Во пратката што ќе стигне во Лерин ти ја праќаат и фактурата за поврат на данок. Откако ќе ја завериш на грчка царина - ја сликаш и им ја праќаш на мејл. За 10-14 (може и месец да фати) дена ти го враќаат данокот на сметката од која ти е направена/платена порачката.

Ѕирни тука:

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Да, имам пишано некаде на форумов. Јас се имам враќано и во дуќан за парите од данокот (плаќав кеш), а ми имаат враќано пари на сметка (платив онлајн при правење на нарачката).

Во VisionStudio се плаќа онлајн кога правиш нарачка преку сајтот. Потоа на мејл им го испраќаш пасошот, за да изготват фактура/формулар за поврат.
Во пратката што ќе стигне во Лерин ти ја праќаат и фактурата за поврат на данок. Откако ќе ја завериш на грчка царина - ја сликаш и им ја праќаш на мејл. За 10-14 (може и месец да фати) дена ти го враќаат данокот на сметката од која ти е направена/платена порачката.

Ѕирни тука:
Легенда си брат, фала ти!

asfasdfasfd

read-only
3 јуни 2024
12
6

Ѕирни тука:
Благодарност и од мене за вредните информации кои ги сподели.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
Може да објасниш за нарачување со брзата пошта до Лерин

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
На самата страна одбираш опција ACS за достава и ја внесваш адресата на ACS во Лерин. Во инструкците му пишиш дека сам ќе си ја подигниш од таму и то е то... И за други нарачки од skroutz така имам праено.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Oва зависи дали од таму каде што порачуваш работат со ACS брза пошта.

И ако не работат - дали тие другите брзи пошти (ELTA, TNT...) би испорачале до база на ACS :)
Ова второто мислам дека отпаѓа затоа што ACS не се должни да чуваат туѓи пратки, од други брзи пошти. А и нема зашо да потпишат дека примале пратка, не е нивна.

Гледам дека и ELTA имаат во база во Лерин, може и така:

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
На самата страна одбираш опција ACS за достава и ја внесваш адресата на ACS во Лерин. Во инструкците му пишиш дека сам ќе си ја подигниш од таму и то е то... И за други нарачки од skroutz така имам праено.
А ќе добиеш некакво известување кога може да се подигне?

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
А ќе добиеш некакво известување кога може да се подигне?

Ти даваат тракинг бројче.
Преку Скроуз ако порачаш пример и внесиш адреса на ACS, а дел од пратките ти се од Елта, ќе бидат во Елта, не менва. Клај која било адреса на една од поштите, и ќе ги чуваат во поштата со која шо ќе ти ги испратат. Не менва, само ќе треба да одиш пример можи до две три различни брзи пошти ако имаш поќе пратки.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Дали може од Skroutz да се враќа ддв?
Не, скроутз ти е агрегатор на продукти од продавници, тие самите не продават ништо. Ко ќе порачваш продукт ќе видиш дека имаш избор од еден куп продавници, а скоро никој од нив не враќа данок, или барем не сигурно преку Скроутз. Ако враќаат, ќе вратат директно преку нив или во живо.

asfasdfasfd

read-only
3 јуни 2024
12
6
Не, скроутз ти е агрегатор на продукти од продавници, тие самите не продават ништо. Ко ќе порачваш продукт ќе видиш дека имаш избор од еден куп продавници, а скоро никој од нив не враќа данок, или барем не сигурно преку Скроутз. Ако враќаат, ќе вратат директно преку нив или во живо.
Видов дека е агрегатор, само мислев ако некои од продавниците враќаат дали може да се направи договор преку нив.
Благодарам за инфото!

Seekey

read-only
11 август 2016
36
59
Има некој искуство со дефектен уред и замена во Plaisio?
Купив стик правосмукалка во саботата, сакам да одам да ја вратам / заменам но не знам дали оди на технички сервис, колку време трае тоа, дали да букирам смештај, итн.?

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Има некој искуство со дефектен уред и замена во Plaisio?
Купив стик правосмукалка во саботата, сакам да одам да ја вратам / заменам но не знам дали оди на технички сервис, колку време трае тоа, дали да букирам смештај, итн.?
Немам искуство ама ако не ти ја заменат одма а оди на сервис без недела-месец не проаѓаш сигурно така е секаде

Seekey

read-only
11 август 2016
36
59
Немам искуство ама ако не ти ја заменат одма а оди на сервис без недела-месец не проаѓаш сигурно така е секаде
Споделувам искуство со враќање производ во Plaisio...

Вратив правосмукалка во Plaisio по 3 дена од купување, беше дефектна уште од старт, ја пробав на лице место кога ја купував но за моја несреќа дефектот беше таков што кога ја уклучуваш работи, меѓутоа за некои 10-15 секунди се гаси автоматски и потоа не се вклучува додека не ја извадиш батеријата и ставиш пак. Секогаш чувајте оригинални пакувања за вакви непосакувани ситуации, јас за среќа чував и уредно им ја вратив.

Барав да сменам производ, друг модел или ист нов, а не да ми биде поправан бидејќи уште од сам старт е дефектен со 0 минути користење. Ми рекоа дека за некои бренд производи, како Apple, Dyson и уште неколку морале да ја носат на технички сервис за да ја проверат, дека било проблематично заменување производ но дека има шанса, па ќе видиме...

Добив соодветна документација, тикет бројче каде што можам да го следам процесот на нивната веб страна и оставив e-mail, во рок од 10 работни денови треба да ме контактираат.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно