Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Ова го имам видено само еднаш, но на крај после 2-3 дена излезе дека е некој нивен веб проблем. До душа не го користам често порталот...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Marioo244

read-only
23 јануари 2025
4
0
Што да направам? Веќе недела и повеќе е вака ми пристигнуваат мејлови за добредојде, но немам опции ништо на апликацијава ни на телефон нити од компјутер.

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Што да направам? Веќе недела и повеќе е вака ми пристигнуваат мејлови за добредојде, но немам опции ништо на апликацијава ни на телефон нити од компјутер.
Јас би продолжил да притискам на поддршка, ќе го реши некој... Колега реши друг проблем што го развлекоа со јавување на крај.

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Дали некој има што користи Payoneer Business за прилив од eBay и наишол на следнава верификација?

После 3 години користење, бараат доказ за фирмата и бизнисот за да продолжам со користење на акаунтот.

Фирма немам, затоа и го пишувам ова.

1000011610.jpg

ЕДИТ: Како можно решение, се размислувам околу отварање на non-resident USA LLC .

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Тука има нешто како самостоен занаетчиски дуќан (obrt). Со паушално оданочување. Не стигнав повеќе да го истражам, завршив (една друга) работа без фирма.
Или размисли за фирма/obrt некаде во околните ЕУ земји… Можеби ќе стигнеш и до дозвола за постојан престој, што за во ЕУ е прилично добра работа :) Можеби ќе треба да им објаснуваше дека работиш од надвор од ЕУ за да не плаќаш даноци. Веќе кога мораш…

jugos

read-only
29 мај 2007
19
6
Провери детали но има поволности со оданочување за мали фирми во Грција за странци.

skop88ka

read-only
26 јануари 2016
3
1
Дечки, денес пробав да отворам payoneer сметка и во делот за банкарска сметка не ми ја дава Македонија, ја пребарав цела листа на земји неколку пати и ја нема Македонија. Дали некој може да ми објасни како сите вие отварате сметки на payoneer без Македонија во делот за банкарска сметка?

Благодарам однапред.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.637
3.211
Дечки, денес пробав да отворам payoneer сметка и во делот за банкарска сметка не ми ја дава Македонија, ја пребарав цела листа на земји неколку пати и ја нема Македонија. Дали некој може да ми објасни како сите вие отварате сметки на payoneer без Македонија во делот за банкарска сметка?

Благодарам однапред.
Редно беше по 9 години конечно да пишеш :)
За што ти треба банкарска сметка? Ти стигаат пари, вадиш картица и плаќаш/вадиш.

skop88ka

read-only
26 јануари 2016
3
1
Редно беше по 9 години конечно да пишеш :)
За што ти треба банкарска сметка? Ти стигаат пари, вадиш картица и плаќаш/вадиш.
Хаха, луркер сум бил секогаш :)
Во врска со одговорот изгледа малку си ме сфатил погрешно, во чекорите за отварање payoneer сметка бара нели и банка да ставиш а и земја од каде е банката, епа полето за земја од каде е банката нема да одбереш ниту Macedonia, ниту North Macedonia, ниту Fyrom, а Косово, Бугарија, Србија, Албанија ги има. Дали е нешто сменето па payoneer веќе не прифаќа македонски банки или некаде грешам во процесот?

Dankokoko

read-only
2 септември 2013
1
0
Здраво, еве и јас денес пробав да отворам сметка и наидов на истиот проблем...мора да внесеш сметка од банка за да ја завршиш регистрацијата, а Македонија ја нема. И не ти дава друга опција. Пишав и маил на Payoneer па чекам да одговорат...

skop88ka

read-only
26 јануари 2016
3
1
Здраво, еве и јас денес пробав да отворам сметка и наидов на истиот проблем...мора да внесеш сметка од банка за да ја завршиш регистрацијата, а Македонија ја нема. И не ти дава друга опција. Пишав и маил на Payoneer па чекам да одговорат...
Кога ќе добиеш одговор ако може тука да пишеш. Ок е ако не сум само јас.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
^ и да се надоврзам со ова, помина сефте плаќање во Сетек без никаков проблем. Алелуја за ова.

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
^ и да се надоврзам со ова, помина сефте плаќање во Сетек без никаков проблем. Алелуја за ова.

На Мкд држава ти е ејпл акаунтот?
Кај мене па неќе да помини вика нот супортед

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
На Мкд држава ти е ејпл акаунтот?
Кај мене па неќе да помини вика нот супортед
Неврзано за ова, мислам може привремено да се смени земјата на акаунтот па да пробаш. Или па тоа е само за Апп сторе?

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

flippy1524

read-only
13 февруари 2018
9
4
Не знам колку е релевантен мојот одговор во моментов со оглед на тоа дека поракава е пратена пред неколку месеци, ама еве барем за други да знаат ако ги читаат поракиве.

Денес успеав без никаков проблем да отворам акаунт на Payoneer и беше прилично инстантно. Внесов соодветни податоци за мојата банка, лични документи итн итн. Македонија беше достапна како опција во предефинираните листи. Ми стигна маил дека во рок од 3 работни дена ќе ми вратат одговор за дали ми е верифициран акаунтот, и после 3 минути ми стигна уште еден маил дека е одобрен и достапен.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Претходно имаше на апликацијата да менуваш дневен лимит на плаќање, сега не можам да го најдам. Го одстранија ли како опција ? Како може да го променам ? Фала.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
Претходно имаше на апликацијата да менуваш дневен лимит на плаќање, сега не можам да го најдам. Го одстранија ли како опција ? Како може да го променам ? Фала.
кликни на картичката - се појавува опција за едитирање дневен/месечен лимит

skydavidoff

read-only
9 јуни 2021
17
4
Skopje
Здраво, при повлекување на средства од Payoneer на наша банка кои податоци/фактури ми требаат за да пријавам данок во e-pdd?

Rufflesaurus

hello world
16 јуни 2018
243
526
Скопје
davorminchorov.com
Здраво, при повлекување на средства од Payoneer на наша банка кои податоци/фактури ми требаат за да пријавам данок во e-pdd?
Само деталите од трансакцијата за прилив од банка ти треба. Сигурно има опција да ги симнеш во PDF, барем има за NLB

skydavidoff

read-only
9 јуни 2021
17
4
Skopje
Само деталите од трансакцијата за прилив од банка ти треба. Сигурно има опција да ги симнеш во PDF, барем има за NLB
Фала на одговорот, супер што е толку едноставно. Јас си мислев дека треба посебно и од фриленс клиентите да земам фактура за наплатени услуги.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно