Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нарачки од Computer Universe

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ако некој порачва моментално од ЦУ, гледајте да порачате компоненти пишани како in stock and immediately available. Од 6-7 компоненти јас 3 имав порачано означени со available on short notice, два од нив му стигнале по 3 дена ама едниот уште се чека. Фер се дечките од таму, цело време на меил враќаат и ми понудија замена за друг сличен компонент ама мора да е со пониска вредност од делот што го порачав, не можам да доплатам за друг поскап. Така да уште чекам да му стигни оти стварно не ме бендисват никоја од алтернативите шо ми ги понудија.

А ако порачате on demand (custom order) рачунајте две недели само делот до кај нив ќе чекате да стигни, па тек до Македонија. Just a heads up.

Goddzila

hello world
15 март 2018
74
108
По дефолт, како готин ти дава цени со ДДВ (германско), ако се логираш со адреса надвор од ЕУ ти дава цена без ДДВ, затоа што се смета за извоз надвор од ЕУ што е ослободено од ДДВ.
Како гостин ми прикажуваше цени без данок (exl.VAT) и во полето plus shipping cost кога ќе стиснев ми даваше за Македонија колку пари е.
Е сега од кога направив профил и ставив во профилот македонска адреса, држава итн. ми појавува цени со ддв (incl. VAT) и во полето plus shipping cost дава локација за DE??
wtf?
p.s. И плус најдоле на страната delivery country е Македонија.
Некаков совет?

Атачменти

• Untitled.png
    Untitled.png
    78,7 KB · Прегледи: 59

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Како гостин ми прикажуваше цени без данок (exl.VAT) и во полето plus shipping cost кога ќе стиснев ми даваше за Македонија колку пари е.
Е сега од кога направив профил и ставив во профилот македонска адреса, држава итн. ми појавува цени со ддв (incl. VAT) и во полето plus shipping cost дава локација за DE??
wtf?
p.s. И плус најдоле на страната delivery country е Македонија.
Некаков совет?
И мене истото ми го правеше неколку пати. Пробај логирај се наново, обично тоа го средуваше проблемот кај мене...

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
IMG_20220526_123016.jpg
Две недели од ЦУ до кај нас. Можи да се ценкате со вработениот во поштата ако ви се погоди и цариникот, и да помините со некоја илјадарка поевтино оти сепак Македонија сме wink wink

25 ноември 2014
1.538
1.968
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Погледнете го атачментот 113577
Две недели од ЦУ до кај нас. Можи да се ценкате со вработениот во поштата ако ви се погоди и цариникот, и да помините со некоја илјадарка поевтино оти сепак Македонија сме wink wink
Наздравје!

Шо вика математиката? После царини давачки се, ќар си или зијан? Или исто само поише избор имаш?
Исто, шо се дешава ако некој дел не чини? Како иде со гаранција зезанции?

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Наздравје!

Шо вика математиката? После царини давачки се, ќар си или зијан? Или исто само поише избор имаш?
Исто, шо се дешава ако некој дел не чини? Како иде со гаранција зезанции?
Математиката вика многу ќар сум, шо поскапа конфигурација и компоненти то поќе ќар. Само на графичката едно 200-250 евра заштедив спрема кај нас ко беа поскапи, и то да не прајме муабет дека споредба нема основните модели на MSI кај нас шо ги има со ова EVGA.

Ако порачваш дел по дел би рекол не се исплаќа многу, ама наеднаш ако земиш цела конфигурација или барем 3-4 дела ќар си. Плус поголем избор имаш. Најмногу видов заштеда на графичката, па матичната, па процесорот, па рамот и ССД-то. Воденото ладење горе долу и кај нас тука е во Нексио, маусот чат пат илјадарка заштедив, а куќиште од тука си зедов макар шо другар со се куќиште се порача и наеднаш му стигна заедно.

Ако имаш проблем директно на ЦУ им го испраќаш, па тие си средват RMA и или ти враќат пари или нов дел. Можиш и ти директно сам RMA пример на EVGA, посебно ако си го регистрираш продукот, ама нема потреба, одлични се за гаранција ЦУ спрема сите шо кажват. Брзо ми враќаја мене на меил овие две недели за прашања до кај се делојте итн.

Fartacus

read-only
24 октомври 2016
19
18
Ме интересира колку се наплаќа царина (и од колку)? И дали царината зависи од компонентот или сите исто идат

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Конечно заврши мојата одисеја со барање графичка па сакав да споделам околу искуството кое го имав со CU. Се надевам утре ќе помогне и на други да зграпчат нешто подобро :)

tl;dr:
  • Порачка: GeForce RTX 3060 Ti Gaming Z Trio; Premium Shipping
  • Сума: 611e (+5% данок кај нас) - Вкупно ~ 642e
  • Време на испорака: 21 Ден (Порачана 05.05.22 - пристигната во локална пошта 26.05.22)
  • Искуство: добра испорака/прецизен тракинг и функционален хардвер
Детално:

За оние кои имаат во план да нарачуваат и им е првпат, еве малку подетални информации.

Подолу се две слики од тракингот - една од страната на ДХЛ и една од нашата пошта. Препорачувам да ги разгледате паралелно за да имате некаква претстава каде би врвела пратката, каде обично би заглавила повеќе време и кога би требало да добивате апдејти. Ова чисто за да не ви е во мисла :)

DHL_Trak_А.jpg Poshta.png

Нарачката на веб страната беше направена на 05.05.22, истиот ден добив и тракинг бројче. Некои од вас може да добијат и ден подоцна така да, без паника. На маил прво ќе ви стигне дека вашата нарачка се обработува (Your order is ready to be shipped), а подоцна уште еден маил (Your order has been shipped) каде ќе го добиете тракинг бројчето. Ќе забележите дека најголемото чекање е во IPZ Frankfurt (10 дена во мој случај) и потоа уште еднаш на царина кај нас (5 дена).
Дополнително, на тракинг ја немав онаа забелешка Nedostasuva faktura, претпоставувам бидејќи нарачката не надминуваше 800е (шпедиција) и не подлежеше на царински давачки (имаше само 5% данок).
Кога стигна во локална пошта, уште истиот ден ми оставија картонче и дополнително ми јавија на телефон дека треба да си ја подигнам. Данокот од 5% го плаќате во пошта, ништо страшно, ќе ви пополнат таму се.

Во однос на нарачката, имав одбрано и Premium Shipping кое во случајот изгледа нешто вака:

01.jpg 02.jpg
Графичката веќе ја инсталирав, но немав нешто многу време за подетално да ја тестирам. Од тоа што пробав со неколку игри/бенчмаркој, си работи во ранг на она што гледав кај други, доста задоволен сум со ладењето, тивка е и нема никаков coilwhine.

Со среќа на сите, се надевам и останатите кои чекаат за графички овој период ќе се подноват за брзо :)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Со мерак да ја гејмаш:)
Само ме интересира, има некоја посебна причина зошто баш оваа карта и зошто од CU? Колку што гледам и кај нас 3060 ТI се веќе 40K.

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Со мерак да ја гејмаш:)
Само ме интересира, има некоја посебна причина зошто баш оваа карта и зошто од CU? Колку што гледам и кај нас 3060 ТI се веќе 40K.
Фала, поубава да ти се врати!

Не се сеќавам дали го имаше овој модел од Вентус на залиха кај нас во периодот кога ја порачував мојата од CU. Знам дека имаше Ventus 2x и Eagle и тоа идеа поевтини од Триото (38к мислам?), но од тоа што гледав ревјуа за Вентусо, некако имаше негативни мислења во однос на ладењето и градбата во споредбата со другите модели (плус беше само со два кулери). Gigabyte некако избегавав оти често гледав coilwhine се јавува кај повеќето иако не е тоа некое правило, со секоја може да се случи. А и доста вака ја фалеа Триото во однос на гласност т.е дека не се слушаат кулерите многу во споредба со други модели (ми значи тој аспект).

Исто и некои други непотребни ситници меѓу кои дизајнот, некако ми беше во мисла уште кога првпат ја видов. Support bracket си доаѓаше исто :ROFLMAO: Инаку најмногу ми се допаѓаше Suprim X ама доста разлика имаше во цената.

И поради тоа си реков за 1000 денари разлика, вреди малку да почекам. Во однос на гаранција, некако не се плашев дека ќе биди нешто дефектна па да морам да ја враќам, но тоа допрва ќе видиме дали вредеше ризикот. :ROFLMAO:

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Конечно заврши мојата одисеја со барање графичка па сакав да споделам околу искуството кое го имав со CU. Се надевам утре ќе помогне и на други да зграпчат нешто подобро :)

tl;dr:
  • Време на испорака: 21 Ден (Порачана 05.05.22 - пристигната во локална пошта 26.05.22)
Детално:

За оние кои имаат во план да нарачуваат и им е првпат, еве малку подетални информации.

Подолу се две слики од тракингот - една од страната на ДХЛ и една од нашата пошта. Препорачувам да ги разгледате паралелно за да имате некаква претстава каде би врвела пратката, каде обично би заглавила повеќе време и кога би требало да добивате апдејти. Ова чисто за да не ви е во мисла :)

Погледнете го атачментот 113591Погледнете го атачментот 113587

Нарачката на веб страната беше направена на 05.05.22, истиот ден добив и тракинг бројче. Некои од вас може да добијат и ден подоцна така да, без паника. На маил прво ќе ви стигне дека вашата нарачка се обработува (Your order is ready to be shipped), а подоцна уште еден маил (Your order has been shipped) каде ќе го добиете тракинг бројчето. Ќе забележите дека најголемото чекање е во IPZ Frankfurt (10 дена во мој случај) и потоа уште еднаш на царина кај нас (5 дена).
Дополнително, на тракинг ја немав онаа забелешка Nedostasuva faktura, претпоставувам бидејќи нарачката не надминуваше 800е (шпедиција) и не подлежеше на царински давачки (имаше само 5% данок).
Кога стигна во локална пошта, уште истиот ден ми оставија картонче и дополнително ми јавија на телефон дека треба да си ја подигнам. Данокот од 5% го плаќате во пошта, ништо страшно, ќе ви пополнат таму се.

Во однос на нарачката, имав одбрано и Premium Shipping кое во случајот изгледа нешто вака:

Погледнете го атачментот 113597Погледнете го атачментот 113601
Графичката веќе ја инсталирав, но немав нешто многу време за подетално да ја тестирам. Од тоа што пробав со неколку игри/бенчмаркој, си работи во ранг на она што гледав кај други, доста задоволен сум со ладењето, тивка е и нема никаков coilwhine.

Со среќа на сите, се надевам и останатите кои чекаат за графички овој период ќе се подноват за брзо :)
Со здравје да си ја користиш, супер карта си имаш земено. Трпат 3060ti солиден undervolt. 1950MHz на 930-950mv ќе ти намали потрошувачка на картата за едно 10-15% и плус ќе е 5-6 степени поладна. Планирам да напрам туторијал на форумов за андерволт спрема примерот од мојата 3080ка, ама ако имаш претстава како оди слободно пробај оти нема шо да изгубиш само да добиеш. Стабилен клок ќе имаш цело време и подобри перформанси од фабричкиот сетап бидејќи нема thermal throttle.

Супер write-up иначе за процесот како оди со ЦУ, јас си платив преку уплатница првиот пат онлајн за да не одам до Скопје до пошта а вториот си платив "директно" преку карго на цариникот и вработениот во поштата со discount, ако ме сфаќаш хахах.

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Со здравје да си ја користиш, супер карта си имаш земено. Трпат 3060ti солиден undervolt. 1950MHz на 930-950mv ќе ти намали потрошувачка на картата за едно 10-15% и плус ќе е 5-6 степени поладна. Планирам да напрам туторијал на форумов за андерволт спрема примерот од мојата 3080ка, ама ако имаш претстава како оди слободно пробај оти нема шо да изгубиш само да добиеш. Стабилен клок ќе имаш цело време и подобри перформанси од фабричкиот сетап бидејќи нема thermal throttle.

Супер write-up иначе за процесот како оди со ЦУ, јас си платив преку уплатница првиот пат онлајн за да не одам до Скопје до пошта а вториот си платив "директно" преку карго на цариникот и вработениот во поштата со discount, ако ме сфаќаш хахах.
Фала многу! Ќе ти речев поуба да ти се врати, но веќе ја имаш најубата според мене :LOL: dreamcard ми е 3080 FTW3 Ultra по цена/перформанси/модел, но за жал буџетот не ми беше толку висок. Јас првично се обидов да порачам 3060 Ti FTW3 Ultra од ЦУ ама на крајот испадна дека грешка било, ги немало на залиха и поради тоа се решив на MSI како втора алтернатива. Ајде, ти пожелувам следна поуба да ти биде некоја од 4000ките кога ќе излезат за скоро ;)

Инаку ако веруваш, вчера се сетив на твојот пост шо го имаше оставено за андерволт на 3080 па размислував/барав по интернетот дали вреди да го пробам истото и на мојата баш поради причните кои ги наведе (колку ќе трпи uv). Па ајде на крајот ме инспирира и симнав Afterburner, но некако ме фати сон од гледање/читање тутој и не стигнав ништо да пробам хаха. Здравје, утре недела па се надевам ќе најдам малку време.

+1 за туторијал, јас вчера барав низ нет бидејќи ова ми е првпат да играм со OC/UC ствари така да, секое инфо за мене е добредојдено!

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Фала многу! Ќе ти речев поуба да ти се врати, но веќе ја имаш најубата според мене :LOL: dreamcard ми е 3080 FTW3 Ultra по цена/перформанси/модел, но за жал буџетот не ми беше толку висок. Јас првично се обидов да порачам 3060 Ti FTW3 Ultra од ЦУ ама на крајот испадна дека грешка било, ги немало на залиха и поради тоа се решив на MSI како втора алтернатива. Ајде, ти пожелувам следна поуба да ти биде некоја од 4000ките кога ќе излезат за скоро ;)

Инаку ако веруваш, вчера се сетив на твојот пост шо го имаше оставено за андерволт на 3080 па размислував/барав по интернетот дали вреди да го пробам истото и на мојата баш поради причните кои ги наведе (колку ќе трпи uv). Па ајде на крајот ме инспирира и симнав Afterburner, но некако ме фати сон од гледање/читање тутој и не стигнав ништо да пробам хаха. Здравје, утре недела па се надевам ќе најдам малку време.

+1 за туторијал, јас вчера барав низ нет бидејќи ова ми е првпат да играм со OC/UC ствари така да, секое инфо за мене е добредојдено!
Ќе напрам еден туторијал ко така овие деној не се секирај. Не дека можиш нешто да зафркниш страшно, само можи да ти се исклучи ПЦ-то ако претераш или евентуално да нејќи да бутова ако наместиш оверклокот да е автоматски на пуштање на Windows, па ќе мораш да влезиш Safe Mode и да избришиш програмата, ама не се дешава то во реалност.

Најлоши грешки во undervolt/overclock се стрмна графа или брз ramp up. Не дека ќе оштети нешто то ама не е оптимално. После то се е мин-макс, т.е. наоѓање кај се границите на твојата графичка специфично оти сите трпат различно. Јас сум имал среќа и имам добар примерок, 2100MHz на 1.05v, a 1830MHz седи стабилно на 0.83mv, и мислам и дека подолу ќе оди ама немав време да се замарам овие дена.

Не планирам иначе да сменам 4000 серија, зато и зедов 3080ка. И да излезат новите најверојатно оваа ќе е еднаква со 4070 горе долу, така да апгрејд сега дури за 4-5 години. Не велам не никогаш, ама освен ќеш екстра ако не ми прај дупка во џепот не планирам да менам за брзо. За мотор берам сега пари, летото дојде.

Уште еднаш со здравје да ја користиш и убо да ти служи. Happy Gaming и пиши слободно ако играш Apex Legends, и онака сам играм претежно.

Fartacus

read-only
24 октомври 2016
19
18
Ќе напрам еден туторијал ко така овие деној не се секирај. Не дека можиш нешто да зафркниш страшно, само можи да ти се исклучи ПЦ-то ако претераш или евентуално да нејќи да бутова ако наместиш оверклокот да е автоматски на пуштање на Windows, па ќе мораш да влезиш Safe Mode и да избришиш програмата, ама не се дешава то во реалност.

Најлоши грешки во undervolt/overclock се стрмна графа или брз ramp up. Не дека ќе оштети нешто то ама не е оптимално. После то се е мин-макс, т.е. наоѓање кај се границите на твојата графичка специфично оти сите трпат различно. Јас сум имал среќа и имам добар примерок, 2100MHz на 1.05v, a 1830MHz седи стабилно на 0.83mv, и мислам и дека подолу ќе оди ама немав време да се замарам овие дена.

Не планирам иначе да сменам 4000 серија, зато и зедов 3080ка. И да излезат новите најверојатно оваа ќе е еднаква со 4070 горе долу, така да апгрејд сега дури за 4-5 години. Не велам не никогаш, ама освен ќеш екстра ако не ми прај дупка во џепот не планирам да менам за брзо. За мотор берам сега пари, летото дојде.

Уште еднаш со здравје да ја користиш и убо да ти служи. Happy Gaming и пиши слободно ако играш Apex Legends, и онака сам играм претежно.
Извини чисто за инфо која програма ја користиш пошто ја знам само за МСИ Афтербурнер

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.617
1.785

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Има и Evga Precision X1, можеш да видеш во ова видео како изгледа, па можеш да пробаш, доста е фалена, но јас ја немам користено.
View: https://youtu.be/FpmDa5VetME
Hot Garbage е ја имам користено, нема споредба. Јас имам EVGA графичка и пак овај софтверот го користам само за подесвање осветлувањето на графичката, ништо друго. Само MSI Afterburner, џабе е се друго. Океј е EVGA софтверот за минимално подесвање, ама за custom графа со волтажа да си напрајш и fine tuning само MSI.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io

tl;dr:
Детално:

Погледнете го атачментот 113591Погледнете го атачментот 113587

Погледнете го атачментот 113597Погледнете го атачментот 113601

Со која картичка плати ? Мастеркард дебитна поминува или мора со кредитна ?
Поздрав

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Со која картичка плати ? Мастеркард дебитна поминува или мора со кредитна ?
Поздрав
Се дури можи електронско плаќање не менва мислам. Јас со Visa Electron плаќав.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Поминува, јас со Mastercard дебитна платив (y)
Нешто не помина - платив - пратив код за потврда - се процесира и ја снема порачката... Пари не беа повлечени - па проверив после услови на ЦУ - вика мора да имаш иста адреса на картичката и адреса на испорака. На картичката стои улица Франклин Рузвелт а на сајтот сум внесол Рузвелтова :LOL:.
Најверојатно тоа ми е грешка па откажале порачка...

Aztec

read-only
7 јуни 2020
35
71
Нешто не помина - платив - пратив код за потврда - се процесира и ја снема порачката... Пари не беа повлечени - па проверив после услови на ЦУ - вика мора да имаш иста адреса на картичката и адреса на испорака. На едното место имав внесено улица Франклин Рузвелт на другото Рузвелтова :LOL:.
Најверојатно тоа ми е грешка па откажале порачка...
Провери дневниот лимит на картичката, можи да го надминуваш и поради тоа да не поминува. Во тој случај, јави се во банка и побарај да ти го зголемат, обично работат 24/7.

Инаку честито, ајде порачувај и гаси светло овде (т.е на другата тема за дилови) :LOL: За кој модел се реши?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Провери дневниот лимит на картичката, можи да го надминуваш и поради тоа да не поминува. Во тој случај, јави се во банка и побарај да ти го зголемат, обично работат 24/7.

Инаку честито, ајде порачувај и гаси светло овде :LOL: За кој модел се реши?
А и тоа е можно викаш ? Ај ќе видиме утре сабајлечки пак ќе пробам - преправив податоци...
Фала да си порачаш поубава.
Модел се знае XFX SWIFT 6700XT - да се слага со Сузукито :p
Се шалам бе - случајно е - најефтина беше :ROFLMAO:

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
А и тоа е можно викаш ? Ај ќе видиме утре сабајлечки пак ќе пробам - преправив податоци...
Фала да си порачаш поубава.
Модел се знае XFX SWIFT 6700XT - да се слага со Сузукито :p
Се шалам бе - случајно е - најефтина беше :ROFLMAO:
Ако си на НЛБ преку апликацијата НЛБ М-Клик се трга онлајн лимит за плаќање, пиши порака ќе ти кажам како ако не можиш да најдиш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно