Pane24
GpuHardware
На тие суми за другите лица сметај дека ако надминат милион денари на годишно ниво имаш на тие пари 18% и уште еден данок ... Јас не би се нафаќал на тоа освен за себе за работната рака.
За вакви работи постојат адвокати, а не форуми. Немој да направиш грешка уште од почеток и после скапо да ја платиш. Отиди кај адвокат и нека ти објасни убаво и детално, а можеш и да го платиш и тој да ти заврши се во твое име.Знам, но работата е што не сакам толкави суми да поминуваат низ моја приватна сметка. Само помал дел од сумата е за мене, се останато е за клиентите што им е покриено медицинското осигурување. И ќе бидам и сомнителна на некој начин за УЈП, толкави суми да поминуваат низ сметка моја..
Дали може малку да го појасниш овој дел? На што мислиш поточно со 'осигурени'? Осигурени како во им тече стаж во САД или на каков начин?Здраво дечки. Почнав да работам за Американска фирма преку која се осигурени и македонскиве државјани.
Знам, но работата е што не сакам толкави суми да поминуваат низ моја приватна сметка. Само помал дел од сумата е за мене, се останато е за клиентите што им е покриено медицинското осигурување. И ќе бидам и сомнителна на некој начин за УЈП, толкави суми да поминуваат низ сметка моја..
2000 долари месечно секако, може и повеќеЗависи за која сума станува збор, инаку можеш да пробаш и со Western union или Moneygram па да направиш споредба. Но пред се како што кажав на почеток многу битно е колкава е сумата на парички.![]()
За таква сума може да се користат овие сервиси, ти си добиваш готовина без никакви дополнителни трошоци, е сега која ќе биде провизијата на тој што ти праќа не би знаел да ти кажам.
Сметај дека и овие не се китка за мирисање.![]()
Мене ми е прашањето конкретно за банка овде, бидејќи ми праќаат и дополнителни пари за данок фирмата за која работам.
Стопанска има не баш мали fees, и ограничени услуги. Дали има банка во Мк каде би можела да извадам и дебитна картичка на девизната сметка (долари). Или барем да имаат електронско банкарство каде ќе бидат вметнати и доларска и денарска сметка, и јас сама да си префрлувам пари од долари во денари, без да одам во банка?
Мене ми е прашањето конкретно за банка овде, бидејќи ми праќаат и дополнителни пари за данок фирмата за која работам.
Стопанска има не баш мали fees, и ограничени услуги. Дали има банка во Мк каде би можела да извадам и дебитна картичка на девизната сметка (долари). Или барем да имаат електронско банкарство каде ќе бидат вметнати и доларска и денарска сметка, и јас сама да си префрлувам пари од долари во денари, без да одам во банка?
Не, парите не се уште испратени...Даде лична карта (матичен број) при подигање ?
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден