Да. Можат да ме бараат и да барам без проблем во Мтел Зона. Пробав неколку пати, си функционира ок. Кога поминав низ Косово и Албанија немав мрежа, потоа видов дека ги нема и двете во поддржани мрежи во Мтел зона.Како мислиш? Да те бараат и да бараш кон Македонија?
(Повици кон МТЕЛ Зона (би требало да) се бесплатни во пакетот мигриран од Лајка. И не се баш секогаш)
VoLTE не сум сигурен и немам како да проверам во моментов. Другите работатКако некој што не е клиент и не познавам некој што е на МТЕЛ ме интересира дали имаат услуги како втора линија (повик на чекање), VoLTE, RCS Messaging и iMessage поддршка?
Vo lte nema, rcs raboti nemam iphone za iMessage, notifikacisk povici i otp sms stasuva od se ....Уф, тоа ти следува со роаминг Западен Балкан.
Зборувам за 1.000 минути бесплатни повици КОН странските МТЕЛ броеви. Си седиш дома и си ѕвониш без пари на броеви од МТЕЛ Србија, МТЕЛ Босна, МТЕЛ Црна Гора, МТЕЛ Австрија, …
Тие не секогаш функционираат.
Мислењето е автоматски споено:
VoLTE не сум сигурен и немам како да проверам во моментов. Другите работат
Каде? (ти треба помош за кирилицата? лесно се подесува)Sro e ova kazuva nepostoecki broj
Мислам дека го активираат бројот за да му работи и има само интернет за во Грција. Ако има број од А1 или Телеком имаат за 499 денари 5GB интернет за во Грција, во Телеком преку Балкан пакетот е 399 денари и се спарува рачно со мрежата на COSMOTE.Друштво, младо дете ќе оди во Грција, она со mTEL Kalimera работи добро така? не треба нешто подесување? родителите не се разбираат многу, им реков да одат само во салон да си земат и да прашаат таму (најпаметно) ама да си прашам и тука да не треба некакви активации.
.....Sro e ova kazuva nepostoecki broj
Ако добро те разбрав кога бираш број од мтел ти кажува избравте непостоечки број.Ми се има случено неколку пати се средува за пола саат.Sro e ova kazuva nepostoecki broj
Ми напиша едно пријатече на месенгер , вели да не си го сменил бројот кажува биравте непостоечки број , пробав јас да го побарам него на истиот број со кој ме повика исто и мене ми кажуваше непостоечки број , после 10 мин повторно пробав се беше во ред се поправи , чудно ми беше зошто до сега не ми се има скучено ова.Ако добро те разбрав кога бираш број од мтел ти кажува избравте непостоечки број.Ми се има случено неколку пати се средува за пола саат.
Епа процесот на префрлување ваљда не бил готов. Се чека 2-3 часа. И кај моите беше така.Ми напиша едно пријатече на месенгер , вели да не си го сменил бројот кажува биравте непостоечки број , пробав јас да го побарам него на истиот број со кој ме повика исто и мене ми кажуваше непостоечки број , после 10 мин повторно пробав се беше во ред се поправи , чудно ми беше зошто до сега не ми се има скучено ова.
Епа процесот на префрлување ваљда не бил готов. Се чека 2-3 часа. И кај моите беше така.
Прашање: какво е искуството со роаминг во Грција? Дали се поврзува автоматски или мора рачно да се подесу
Епа процесот на префрлување ваљда не бил готов. Се чека 2-3 часа. И кај моите беше така.
Прашање: какво е искуството со роаминг во Грција? Дали се поврзува автоматски или мора рачно да се подесува се?
Моето префрлање на бројот беше завршено пред неколку месеци така да нема врска со префрлањето ,беше некој моментален проблем ,Епа процесот на префрлување ваљда не бил готов. Се чека 2-3 часа. И кај моите беше така.
Прашање: какво е искуството со роаминг во Грција? Дали се поврзува автоматски или мора рачно да се подесува се?
073800010, i prasaj za brojot, ako 6meseci bil isklucen ne aktiven mozno e da e deaktiviran .....Дечки, на сестра ми картичката македонска од Мтел (Лајка) е во Бугарија, си доаѓа викендот па сакав да ставам кредит за да активираме пакет.
Го добивам ова:
Погледнете го атачментот 151917
Што се десило тука?
Не, 23 април беше последно активен.073800010, i prasaj za brojot, ako 6meseci bil isklucen ne aktiven mozno e da e deaktiviran .....
najdobro da si prasas
Во сити мол многу беа љубезни, ми сменија СИМ од Лајка на МТЕЛ веднашНе, 23 април беше последно активен.
Ќе се јавам.
Чекај, чекај сега... Демек освен Скопје не може да се реши на друго место глупоста нивна? Просто неверојатно.Не ми е проблем да бев во Скопје, ама веќе месец дена сум во Неготино и не ми се исплати да одам за 2 броја да средувам. Подобро нови ќе земам на а1 или нешто.
Скопје, Штип и Куманово ми рече. Или ако сум сакал, ќе прателе по пошта ама ќе сум чекал со денови (што и да пратат, ваљда нова картичка or something).Чекај, чекај сега... Демек освен Скопје не може да се реши на друго место глупоста нивна? Просто неверојатно.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ццццц, навистина неверојатно.Скопје, Штип и Куманово ми рече. Или ако сум сакал, ќе прателе по пошта ама ќе сум чекал со денови (што и да пратат, ваљда нова картичка or something).
Скопје, Штип и Куманово ми рече. Или ако сум сакал, ќе прателе по пошта ама ќе сум чекал со денови (што и да пратат, ваљда нова картичка or something).
Во секој случај, тотално бескорисни!Ццццц, навистина неверојатно.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Imas partnerski telco ili i drugi sto pravat zamena, samo treba da prijavis, jas od telko zedov 2 sim zamena za lyca,Не ми е проблем да бев во Скопје, ама веќе месец дена сум во Неготино и не ми се исплати да одам за 2 броја да средувам. Подобро нови ќе земам на а1 или нешто.