Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Здраво,
Доколку ти е истечен претплатничкиот договор со А1, можеш да преминеш од постпејд на припејд со раскинување на договорот и задржување на твојот број.
После дополнуваш 600 денари и го активираш овој пакет во кој имаш вклучено 30GB интернет во Македонија и 3GB роаминг за Балканот. Активацијата на пакетот е преку Мојот А1.
Доколку сакаш и неограничени разговори и СМС, има преку апликацијата Месечен пакет XXL за 299 денари со вклучен неограничен интернет за социјалните мрежи и 10GB национален интернет.
Дефинитивно припејд ти е најдобра опција, особено со вакви поволни пакети кои ги нуди А1.
Jas sum veke na pripejd dogovor koj go plajkam 500 den vo A1. Ovaa ako go aktiviram vazi samo za 1 mesec ili kako? Plus vo ovoj dogovor segasen imam 10gb + neograniceni razgovori i poraki so ovoj sto dobivam samo internet i nisto poveke?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Vodafone во Грција ако си на краците е катастрофа. Така да не вреди Net Sef за да се префрлиш на А1. Подобро плати си 500 денари за 5ГБ на Телеком, имаш 3 оператори за роаминг во Грција.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
567
809
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Vodafone во Грција ако си на краците е катастрофа. Така да не вреди Net Sef за да се префрлиш на А1. Подобро плати си 500 денари за 5ГБ на Телеком, имаш 3 оператори за роаминг во Грција.
Во телеком на unlimited тарифата, што би била нешто како таа на А1 со сеф што е има 3GB да си активираш преку моментс со срциња.
Операторите форсираат да се користат апликациите што им се и сами да си активираме услуги, ништо не даваат без наша интервенција.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Која е финтава со телеком со новата пре пејд Летна понуда и неограничен 5G интернет кој е ограничен... ?!?!?!

snowkit

hello world
21 август 2015
174
158
Која е финтава со телеком со новата пре пејд Летна понуда и неограничен 5G интернет кој е ограничен... ?!?!?!

Најчесто прават промотивни понуди за туристите во текот на летот.

18 септември 2020
927
869
Македонија
Jas sum veke na pripejd dogovor koj go plajkam 500 den vo A1. Ovaa ako go aktiviram vazi samo za 1 mesec ili kako? Plus vo ovoj dogovor segasen imam 10gb + neograniceni razgovori i poraki so ovoj sto dobivam samo internet i nisto poveke?
Тоа што го имаш е постпејд.
За припејд, се префрлаш во салон на А1.
Имаш припејд пакет со неограничени разговори, СМС, 10GB интернет и неограничен интернет за социјалните мрежи.
За 599 денари имаш 30GB во Македонија и 3GB за роаминг.
Немаш договор овде, припејд е, кредит ставаш за да активираш пакет.

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Тоа што го имаш е постпејд.
За припејд, се префрлаш во салон на А1.
Имаш припејд пакет со неограничени разговори, СМС, 10GB интернет и неограничен интернет за социјалните мрежи.
За 599 денари имаш 30GB во Македонија и 3GB за роаминг.
Немаш договор овде, припејд е, кредит ставаш за да активираш пакет.
Moevo e pripejd. Ako bese postpejd treba da imam dogovor i da cekam 2 godini jas moze da odam uste utre da go raskinam ili promenam nesto. A ovaa ponudata e dobra za stranci, stomima samo net.

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Moevo e pripejd. Ako bese postpejd treba da imam dogovor i da cekam 2 godini jas moze da odam uste utre da go raskinam ili promenam nesto. A ovaa ponudata e dobra za stranci, stomima samo net.
:)))) како мали Џокица замишља припејд…

Јави се на сапорт и прашај ги дали си на припејд или постпејд

И што ти е проблемот со кирилицата? Треба помош?

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
:)))) како мали Џокица замишља припејд…

Јави се на сапорт и прашај ги дали си на припејд или постпејд

И што ти е проблемот со кирилицата? Треба помош?
Како ми дозволија да портирам број на телекабел на сред месец ако сум на постпејд?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Riku влези на апликацијата на мобилниот и ќе знаеш точно дали си припејд или постпејд.
И btw припејдот нема договор

Algebra

read-only
8 април 2018
38
27
Дали некој го има испробано Интернет Балкан пакетот, од Телеком, во Грција? Искуства? Дали вреди или сепак е-сим е подобра варијанта?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.781
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дали некој го има испробано Интернет Балкан пакетот, од Телеком, во Грција? Искуства? Дали вреди или сепак е-сим е подобра варијанта?
Интернет ко интернет, нема некоја разлика. Ако си три дена во грција и сурфаш лајт, ок е, ке ти стигне, јас минатиот пат гстримував формула и ми трабаа 5ГБ, па така не стига, ама си имам еСИМ. Кој да знае што ти одгоара тебе, нема универзално решение.

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
Како ми дозволија да портирам број на телекабел на сред месец ако сум на постпејд?
провери си да не си останал активен и во телекабел.
Мислењето е автоматски споено:

Интернет ко интернет, нема некоја разлика. Ако си три дена во грција и сурфаш лајт, ок е, ке ти стигне, јас минатиот пат гстримував формула и ми трабаа 5ГБ, па така не стига, ама си имам еСИМ. Кој да знае што ти одгоара тебе, нема универзално решение.
во грција се јаде паштета на плажа не ти треба нет.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Постои ли припејд пакет, со неограничени разговори и смс, без интернет?

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Изгледа така ќе биде.
За двајца пензионери се работи, со обични телефони. Ама јас ќе им активирам преку компјутер.
Па може после да вртат на хотлајн.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Само да знајш специфична метода за активирање е секој месец. И мора рачно да се обнови пакетот прелу апликацијата Мојот а1...

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153

Атачменти

• IMG_2917.png
    IMG_2917.png
    4,3 MB · Прегледи: 37

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Постои ли припејд пакет, со неограничени разговори и смс, без интернет?

Пакетот на Мтел е поефтин

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пакетот на Мтел е поефтин

Како е поефтин? М пакетот е 299 ден месечно, исто како и а1 освен ако не мислиш на годишните пакети

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Како е поефтин? М пакетот е 299 ден месечно, исто како и а1 освен ако не мислиш на годишните пакети
Никој освен МТЕЛ нема годишни припејд пакети. Ако ти се ризикува, т.е. телефонот не ти ептен важен (дете, баба, викендица, ...) терај со МТЕЛ. Ама за посериозни употреби ти остануваат А1 и Телеком за посолена цена.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Pa normalno na godisniot koj e 208mkd, x12 =2500 , za deca i za penzioneri izmisleno ,ne se zamaras imam / nemam kredit pa da dopolnuvas sekoj mesec pa da aktiviras od app/web ...ednas da, ti gi zema unapred parite ama toa e pripejd i sekade vo svetot e isto
Мислењето е автоматски споено:

Никој освен МТЕЛ нема годишни припејд пакети. Ако ти се ризикува, т.е. телефонот не ти ептен важен (дете, баба, викендица, ...) терај со МТЕЛ. Ама за посериозни употреби ти остануваат А1 и Телеком за посолена цена.
Tocno ,kratok i precizen odgovor ...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па затоа пишав. ако е годишниот пакет е океј. Сигурно ова е подобра варијанта за постари луѓе па и за обични за да не се замараат секој месец.
Јас го користам пакетот од А1 одкако се појави и задоволен сум. Малтретирање е секој месец за активирање ама супер е.
btw припејд користам од 2001 година, никогаш постпејд пошо сум немал потреба. Годишниот пакет од МТЕЛ е супер, исто и месечниот од А1, секој со своите потреби.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Некаде погоре имам пишувано за моето догогодишно негативно искуство со Телекабел (оптика и мобилната мрежа) поради кое освен Телеком за мене друга опција не постои, и сега случајно го прочитав ова со припејд понудите на А1 и мтел и за 210 денари месечно неограничени разговори, 5гб нет и неограничени смс звучи некако нереално и предобро. Па, ме интересира ваши искуства со мтел или со понудава бидејќи мислам дека е топ за брат ми (има 11 години)

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно