Македонското момче
lurker
Сим - от е специјален за во рутер, не е за во смартфон.Имам 4г рутер дома со сим прашањето ми е дали би функционирало да се стави тој сим во смартфон и кој се последиците од тоа
Sent from my V2208 using Tapatalk
Сим - от е специјален за во рутер, не е за во смартфон.Имам 4г рутер дома со сим прашањето ми е дали би функционирало да се стави тој сим во смартфон и кој се последиците од тоа
Imav predtoa stavano od A1 od ruter na telefon, nisto ne se sluci se koristese normalno.Имам 4г рутер дома со сим прашањето ми е дали би функционирало да се стави тој сим во смартфон и кој се последиците од тоа
Каков е тоа специјален СИМ за во рутер?Сим - от е специјален за во рутер, не е за во смартфон.
Да може освен ако симот не е врзан со ИМЕИ на модемот во рутерот, па може да не работи на друг уред, а може о системски да ти го блокираат бидејќи го користиш спротивна на ТОС.Имам 4г рутер дома со сим прашањето ми е дали би функционирало да се стави тој сим во смартфон и кој се последиците од тоа![]()
Па врзан е со рутерот за да не може да се користи на други уреди. Нема шанси да пробие на друг уред, одма ќе му го деактивираа интернетот.Каков е тоа специјален СИМ за во рутер?
Sent by ME using Tapatalk
Ама тоа не е специјален СИМ. Тоа зависи од операторот и условите, а не од тоа дека е нешто посебен СИМ-от. Тој е ист како и било која друга СИМ картичка.Па врзан е со рутерот за да не може да се користи на други уреди. Нема шанси да пробие на друг уред, одма ќе му го деактивираа интернетот.
Da, toa go velam, predtoa rabotese na telefon sega go blokiraat so novite ruteri imaat pogolem pristap da i e povrzan so imei od ruterot, a i ruterot ako go preneses na druga adresa koja ne ti e registrirana vo a1 kako domasna ili privremena ti namaluvaat brzina ili celosno blokiraatСим-от пример од а1 бокс комбото работи само со рутерот
Или ќе им избегаат на А1, кои во тој случај ќе треба да се тешки имбецили за да исклучат 3Г.Крај на Декември 2023, Крај на Март 2024 и сега по ново крајот на Април.ч 2024.
Телеком, најдобро е да ја оставете 3G мрежата, оти во коментари читав дека некаде немате 4G и таму автоматски луѓето ќе се вратат години наназад на Edge.
Ok super preku moj A1/ 299, potoa 499, za pripejd moze, za postpejd ne moze 499 ovoj paket ....Ex kolku sme nazad,nazad zad evropa, samo 1 primer; vo Italija za 5,99 i 7,99€ imas se neograniceno so 150gb poskapara tarifa e so 5g.(isto pripejd)ГигаВајб со А1 Припејд
А1 имаат нова припејд промоција: пакетот XXL сега од постоечките 5GB е зголемен на 10GB + неограничено на социјалните мрежи и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи за 299 денари/ 30 дена.
Ау опасно близу до Лајка пакетите ова. Штета што е само за првиот месец. Потоа те дерат по 500-че. Мада и за таа цена е скоро ОК.ГигаВајб со А1 Припејд
А1 имаат нова припејд промоција: пакетот XXL сега од постоечките 5GB е зголемен на 10GB + неограничено на социјалните мрежи и неограничени разговори и СМС кон сите мрежи за 299 денари/ 30 дена.
Toa e i celta na A1, pravis sitni opstrukcii/kocnici na Lyca,da kirisnicite se nerviraat i da se vratat pak na A1 za start 299 potoa 499,kako sto rekovme za Mno 499mkd/10gb socijala free, povici/sms kon site e Ok tarifa ama da ja ima i na postpejd,vaka ova moze da e za 2/3 meseci samo...Ау опасно близу до Лајка пакетите ова. Штета што е само за првиот месец. Потоа те дерат по 500-че. Мада и за таа цена е скоро ОК.
Мислам дека откако ќе ти истече пакетот можеш пак за истата цена да го активираш,.ама не сум 100% сигурен.Ау опасно близу до Лајка пакетите ова. Штета што е само за првиот месец. Потоа те дерат по 500-че. Мада и за таа цена е скоро ОК.
Пишува после првата активација 499. Така да целта е да се земат други корисници овде. Навлекување на ефтино, ама само првиот месец. Потоа 500-че.Мислам дека откако ќе ти истече пакетот можеш пак за истата цена да го активираш,.ама не сум 100% сигурен.
Вака терам месеци јас (пишав ама ми снема нет па моето излезе после твоето)Според напишаното мислам доколку го деактивираш пакетот и повторно го активираш без автоматска обнова повторно ќе е 299
Најдобро е да се чека да заврши скроз па после рачна активација небитно дали од апликација или од web и да нема доволно кредит е битно (пример над 500 ден)Dokolku uste trae paketot go deaktiviras stariot i pak go aktiviras posle nekolku minuti od novo, a dokolku ti e istecen celosno samo povtorno si go aktiviras preku mojot a1 kako prv pat
Jas imam nemase problemi do pred edna nedela ovaa nedela e slab internetot od vreme na vreme ama posle se oporavuva neznam toa dali e do esim ili opsto do mrezataИма тука некој со еСИМ од Телеком? Се функционира топ, нема проблеми? iOS или Андроид?
До мрежата е, на сите оператори истото се случува да има проблем нешто интернетот понекогаш.Jas imam nemase problemi do pred edna nedela ovaa nedela e slab internetot od vreme na vreme ama posle se oporavuva neznam toa dali e do esim ili opsto do mrezata
SSD M.2 512GB MICRON NVMe Gen4 MTFDKBK512QGN-1BN1AABDA 2230
7.050,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/RED NBL-HRO-RL-BRD
32.990,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден