Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.621
1.789
Некаде прочитав дека обичната верзија на Poco F4 ќе биде со Snapdragon 870, а Pro верзијата со Mediatek Dimensity 9000 чип.
Зар не е Ф3 со 870? Би требало ако е нова верзија да има нов чип, но проблемот е во тоа што Снапдрагон немаат издадено нов чип од средно висока класа, нешто како минатогодишните 870,860, 780. Што е доста лошо за производителите, не можат да вадат нови телефони, освен со Ген 1 чипот.

pape

read-only
14 март 2022
10
3
Зар не е Ф3 со 870? Би требало ако е нова верзија да има нов чип, но проблемот е во тоа што Снапдрагон немаат издадено нов чип од средно висока класа, нешто како минатогодишните 870,860, 780. Што е доста лошо за производителите, не можат да вадат нови телефони, освен со Ген 1 чипот.

Некаде прочитав дека обичната верзија на Poco F4 ќе биде со Snapdragon 870, а Pro верзијата со Mediatek Dimensity 9000 чип.
Da na gsmarena i jas citav samo sto f3 ima pojaka graficka 650 nasproti 620. Ama poco f4 ke ima malce podobra kamera

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
друштво абе Redmi K50 и К50 pro некој да не има инфо кога и каде би ги имало во мк? особено ме занима за К50 со dimensity 8100 верзијата...

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Kako sto citam nekade 20 ili 22 april i jas go cekam
многу јак сокет е 8100 ката барем од видеа што глеав вади на геншин по стабилно FPS и повисок average fps од ајфен А15 бионикот.... плус не грее не трота а е као баџет муабет... уше некоја цена 22-23к да извадат тука ќе биде прелесен buy

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Pa i za cena ima najava deka ke bil 460e bez 28-29k nema da bide vo mk...poco f3 drzi cena 20k
искрено и вреди за тие пари по тоа што гледам и камера доста солидна така да мислам дека Xiaomi со dimensity 8100 i 9000 парче ќе напраат додека да се преправи тостерот snapdragon 8 gen 1 у 8 gen 1 plus....

pape

read-only
14 март 2022
10
3
abe kako sto citam dimensity 8100 ili 9000 ne gi favoriziraat koga e prasanje sd 8gen e sega sekoj razlicno hahaha...inace bezrazlika xiaomi ima dobri parcina za solidna cena

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
па незнам види младичов на видеово а и на каналов негов се има потрудено да долови муабет... па оцени си сам :)
View: https://youtu.be/pkZ9NgW728o

Човеков ќе биде виновен за Samsung да се тргне од QC/Exynos за смрден гејминг, другите проблеми се небитни за луѓето кои не играат, со ова значајно ќе се влоши компатабилноста со GCAM, катастрофа.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Човеков ќе биде виновен за Samsung да се тргне од QC/Exynos за смрден гејминг, другите проблеми се небитни за луѓето кои не играат, со ова значајно ќе се влоши компатабилноста со GCAM, катастрофа.
самсунг како и да е има ликувања дека следно свој сокет ќе си вадат после катастрофалнава година... и сите ќе идат по примерот на apple, google си скршија мразот со tensor... така шо не сфаќам потребата од gcam за во блиска иднина... и на крај краева к50 кава не е само добар за гејминг расчепкај ќе видиш дека перфектно си работи телефонот а и спомнав дека и глеав негде видеа од споредби и солидни се и камерите така да за 450 тима евриќи ќе искине... xD

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
самсунг како и да е има ликувања дека следно свој сокет ќе си вадат после катастрофалнава година... и сите ќе идат по примерот на apple, google си скршија мразот со tensor... така шо не сфаќам потребата од gcam за во блиска иднина... и на крај краева к50 кава не е само добар за гејминг расчепкај ќе видиш дека перфектно си работи телефонот а и спомнав дека и глеав негде видеа од споредби и солидни се и камерите така да за 450 тима евриќи ќе искине... xD

Кој телефон не е брз денеска???? од времето на S855 завршија тие дебати, а тоа е пред 4 години. Сите проблеми ги праи "гејминг на телефон" заедницата. Тие се лигават најмногу.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Кој телефон не е брз денеска???? од времето на S855 завршија тие дебати, а тоа е пред 4 години. Сите проблеми ги праи "гејминг на телефон" заедницата. Тие се лигават најмногу.
до негде си у право ама пак ако така гледаме и телевизор од пред 5 години фулл хд некој ќе ти брка работа ама сите си сакаат со тек на време да си обноват хардвер и сл. со најново и нормално у такво време се живее глеаш за поевтино да добиеш што е можно повеќе... у тој правец гледано К50 кава е солиден конкурент :) е сеа dimensity и gcam знам дека нема поддршка и сл... ама па 90 посто од луѓето и врска немаат за gcam што даље имплицира па на xiaomi бар до сеа телефони шо сум користел секат сум завршувал со miui eu ром, отклучуење бутлоудер и сл па што даље имплицира тука на форумов се 90 посто луѓе што сакаат да експериментираат со парчињата хардвер и да не го дужам затоа делумно ќе се согласам со тебе xD :)

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Вреди ли да се земе Poco F3 бидејќи 1 година има поминато од кога е искочен или има нешто друго подобро за таа цена?

mak

hello world
15 април 2009
127
63
Redmi note 10 pro, вчера наеднаш (како што разгледував слики) се самоисклучи и ми даде повторно да го сетирам телефонот како кога го купуваш нов Ми ги избриша сите апликации. Ми стојат сликите (на телефонот што ми беа не на гугл) и ми го имаше запамтено акаунтот на гугл.

Страшно нешто. Како да знам дека во било кое време повторно нема да ми направи така и да ги изгубам повторно сите информации? Тоа нема никаква смисла..

• wow
Реакции: Avid

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Redmi note 10 pro, вчера наеднаш (како што разгледував слики) се самоисклучи и ми даде повторно да го сетирам телефонот како кога го купуваш нов Ми ги избриша сите апликации. Ми стојат сликите (на телефонот што ми беа не на гугл) и ми го имаше запамтено акаунтот на гугл.

Страшно нешто. Како да знам дека во било кое време повторно нема да ми направи така и да ги изгубам повторно сите информации? Тоа нема никаква смисла..

Богами страшно. Мене на YT сам ми се има исклучено неколку пати, ама не знам дали е до YT апликацијата или телефонот.

mak

hello world
15 април 2009
127
63
Ама без да ти го форматира, кај мене избриша се сам.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија

Абе шо е работа? Само шо почнав да читам на Покото ми се излезе еден плав право-аголник со ОК во него, ваљда од месинџер, и одма ми се блокира покото. Морав да го рестартирам. Изгледа заразен ти е телефонот па и пораките шо ги читаме :D
За среќа после рестарт се е тамн.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.260
2.696
И ја така покото, кога скролам легнат и телефонот ми е допрен до мене понекад влага у некој автоматски мод како некој бот отвара затвара све сам. Не знам дали е некој баг или е feature. Али се средува кога ќе го заклучам и отклучам пак.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Како бе само кај мене нема вакви работи?Што и правете на телефоните вие?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв