Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Го гледав, ама нема НФЦ мамичето негово. Редми Ноте 8 Про изгледа ќе биде.

Види го и M30S од самсунг, подобра ултра широка камера има во комбинација со 1500мах повеќе батерија.
Sent from my TELEFON using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Ова ти е совет од главниот ingbrzy на xiaomi.eu форумот:
Update regarding HMnote8Pro MTK [begonia] support:
- We dropped support for HMnote8Pro MTK [begonia] due to a lot of bricks caused by installing TWRP or Magisk or any other mods.. MTK does not allow to boot to Fastboot if something "goes wrong" and users are forced to flash images via SPFlash Tool EDL mode which is locked by Xiaomi for few authorized accounts only.. so for safety of users, we will not release any ROMs for this device..
PS: We do not recommend buying MTK devices if you want to use our ROMs..
Тој уред ќе си остане само со глобал ром...

MI 6
После мене ме хејтаа кога зборував да се бега подалеку од Медиатек чипсет..

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Јас уште сум скептик. И уште не му верувам, и бегам подалеку. Можеби само за член во фамилија да го земам, кој нема да го замара, чепка, и нема потреба од многу кастм ромови и слично.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Види прво, избриши кеш, all data од Updater апликацијата и Search for update, ако го вади пак Андроид 10, најверојатно го пуштија повторно.
Направи си бекап на слики, документи, за секој случај.
На веб сеуште стои 9ката
e534ec7884e3d5121491be2d7e52e417.jpg

MI 6

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Чисто како информација само, за мојот после неполн месец го ставија 10 ката на веб. 11,0,4 добив Андроид 10 првично. Вчера имаше 11.0.5 со закрпи од Март 2020.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
Мојот ми микс 3 кој стигна во четвртокот цркна на wireless полначот. Го оставив да се полни и после два часа го вадам и гледам екранот не функционира. Ѕвони, се слушаат звуци, кога ќе го повлечам слајдерот го слушам звукот како се уклучува камерата но слика на екранот нема. Им пишав на месинџер на Ми Стор, ќе го тестирале и ќе ги вратат парите или нов уред. Нов уред не верувам да имаат па се надевам нема да прават фрки со парите. Не сакам да го сервисираат бидејќи нема ни 3 дена од кога го добив.

Sent from my SM-T510 using Tapatalk

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
Мојот ми микс 3 кој стигна во четвртокот цркна на wireless полначот. Го оставив да се полни и после два часа го вадам и гледам екранот не функционира. Ѕвони, се слушаат звуци, кога ќе го повлечам слајдерот го слушам звукот како се уклучува камерата но слика на екранот нема. Им пишав на месинџер на Ми Стор, ќе го тестирале и ќе ги вратат парите или нов уред. Нов уред не верувам да имаат па се надевам нема да прават фрки со парите. Не сакам да го сервисираат бидејќи нема ни 3 дена од кога го добив.

Sent from my SM-T510 using Tapatalk
Проба да го рестартираш?

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Каква врска има рут/кастом ствари со работа на уред во сток подесувања? уредот беше глобално прогласен од неколку разни доверливи рецензери за број 1 буџет/мидрејнџ во 2019, а и лично сум го тестирал, топ си е телефончето.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Како е батеријата?
Па океј е батеријата,ама споредбено со Андроид 9, послаба е малку. Во просек вадам 5,/5,5ч SOT со 4г+вифи, месинџери, социјални апликации и се.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Каква врска има рут/кастом ствари со работа на уред во сток подесувања? уредот беше глобално прогласен од неколку разни доверливи рецензери за број 1 буџет/мидрејнџ во 2019, а и лично сум го тестирал, топ си е телефончето.
Еве јас како го видов Redmi Note 8 Pro... Повозрасен човек сакаше да купи добар смартфон, во моментот овој модел само што излезе во продажба, камера, батерија, а богами и тежина и големина на уредот замашни. Човекот го купи и ми го донесе да му го сетирам, префрлам слики итн итн...
Како тој така и јас навика имаме на MIUI, но во Redmi Note 8Pro со Глобал ром-от има сток Андроид Dialer и Contacts, ми вели напрај ми како што ми беа на Редми Ноте 4X, ај му велам да излези еу ром, па ќе го смениме... И јебига, кога излезе инфото од ingbrzy дека нема да се занимаваат со моделот толку, си велам нека се носат Redmi заедно со МТК...

MI 6

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве јас како го видов Redmi Note 8 Pro... Повозрасен човек сакаше да купи добар смартфон, во моментот овој модел само што излезе во продажба, камера, батерија, а богами и тежина и големина на уредот замашни. Човекот го купи и ми го донесе да му го сетирам, префрлам слики итн итн...
Како тој така и јас навика имаме на MIUI, но во Redmi Note 8Pro со Глобал ром-от има сток Андроид Dialer и Contacts, ми вели напрај ми како што ми беа на Редми Ноте 4X, ај му велам да излези еу ром, па ќе го смениме... И јебига, кога излезе инфото од ingbrzy дека нема да се занимаваат со моделот толку, си велам нека се носат Redmi заедно со МТК...

MI 6

Ствар на преференца, јас сакам сток dialer далеку подобро него MIUI.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Ствар на преференца, јас сакам сток dialer далеку подобро него MIUI.
Сѐ прифаќам различни навики, Xiaomi = Miui, сите модели кои сум ги користел биле миуи, моделите кои ги извадија Android One не ги ни гледав, а сум ги имал во посед на кратко, чисто да ги сетам, дури неколку пати сум влегувал во напори да ги свртам на Миуи ром, ама не вредат едноставно.
Како што во имињата на моделите има конфузија, така и во цела поставеност, ромови, верзии, кутии, бендови, процесори... Мтк не фала :)

MI 6

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки незнаев каде да прашам,па ако има проблем нека го преместат во соодветна тема мислењево.

Дали некој имал искуство со овие слушалки?каков звук имаат?Претежно ми се за трчање и слушање музика.сакам чист и квалитетен звук.

Screenshot_20200420-190318_Instagram.jpg

Tozo8

hello world
3 декември 2016
89
268
Дечки незнаев каде да прашам,па ако има проблем нека го преместат во соодветна тема мислењево.

Дали некој имал искуство со овие слушалки?каков звук имаат?Претежно ми се за трчање и слушање музика.сакам чист и квалитетен звук.

Погледнете го атачментот 86733
Ги имам јас и искрено се просечни. На улица кога би имало сообраќај околу тебе нема да можеш да разговараш. Квалитетот на звукот според мене е лош. Искрено јас лично не би ти ги препорачал.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Ги имам јас и искрено се просечни. На улица кога би имало сообраќај околу тебе нема да можеш да разговараш. Квалитетот на звукот според мене е лош. Искрено јас лично не би ти ги препорачал.
Овие новиве Редми Про ги имаш? Јас ги имам старите Редми АирДотс, и освен што немаат некои високи посебни, по на бас е звукот, не сум имал како твоите проблеми, ни на улица, ни во кола со отворен прозор. Моите имаат одличен ноис кенселинг. БТ вер.5 се гледам и овие. Е сега нема многу по нетов за нив, пошто изглеса пак ги пуштиле прво индија, пакистан па само од таму по некое ривју најдов, што не го разбирам Али шверцком се шампиони еј, од кај ли им се каналиве на набавка.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@DaVoRkNe
Zemav vcera prosecni se nemaat jak zvuk ali za cenata ne se losi.
Istite ili postar model gi imas na Hi Store vo GTC 1590 Denari.
Isto taka imas i pokvalitetni 2980 Denari Mi True Earbuds isto vo Hi Store

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Фала ви на сите на инфо,искрено сеуште се мислам.Имам жичани Jbl T210 али ми смета ептен кабелот при трчање.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
И бидна. Подобрата половина се реши за Redmi Note 8T, 6/128 верзија. 13,790ден од Ми-Стор, нарачан во вторникот, денес стигна. Убаво изненадување внатре, имале некоја акција сега, подарок Redmi PoweBank 10000mAh. Продашна цена 1000-че, па моѓе да речам телефончето испадна 12,790 ден., и нема веќе да ми го зимаат мојот powerbank :)
Импресии, кога ќе се отпакува, проба и помине некое време. Сега го чека сопственикот да се прибере од работа, да го скине целофанчето, и после семејниот хакер да среди се друго, да синхронизира, да пресними телефони, слики и остало :)

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
И бидна. Подобрата половина се реши за Redmi Note 8T, 6/128 верзија. 13,790ден од Ми-Стор, нарачан во вторникот, денес стигна. Убаво изненадување внатре, имале некоја акција сега, подарок Redmi PoweBank 10000mAh. Продашна цена 1000-че, па моѓе да речам телефончето испадна 12,790 ден., и нема веќе да ми го зимаат мојот powerbank :)
Импресии, кога ќе се отпакува, проба и помине некое време. Сега го чека сопственикот да се прибере од работа, да го скине целофанчето, и после семејниот хакер да среди се друго, да синхронизира, да пресними телефони, слики и остало :)
Со здравје да се користи. Прај му слободно апдејт на MIUI 11, нема разлика у потрошувачка на батерија. После апдејтот обавезно стај му GCam, сликите се фантазија, доста бољи од stock камера апликација. Едино кај мене не работи slow motion, а после на нет видов дека е чест проблем тоа и кај други, али можеш да си праиш тоа преку сток апликацијата.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Со здравје да се користи. Прај му слободно апдејт на MIUI 11, нема разлика у потрошувачка на батерија. После апдејтот обавезно стај му GCam, сликите се фантазија, доста бољи од stock камера апликација. Едино кај мене не работи slow motion, а после на нет видов дека е чест проблем тоа и кај други, али можеш да си праиш тоа преку сток апликацијата.
Го имаш истиов? Која GCam ти е проверена. Да е онака all around, да работат највеќе работи и слично. На времето ставав од Арнова.

Последни теми

Последни огласи

На врв