Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Побрзи се пошта за пратки инаку :) фирми на великомги користат за писма и сл. Флота имаат поголема и тн. И да имам и праќано и тука и во странство и имам и од фирма пратка преку мкд пошта еве лани
Не знам баш дали се побрзи , честитка за нова година пратена , добиена во февруари.
Пошта Петровец нема поштар за достава во мој реон од декември, мораме сами да идеме во пошта за да си земеме пратки, писма , сметки а работи до 14:00

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Не знам баш дали се побрзи , честитка за нова година пратена , добиена во февруари.
Пошта Петровец нема поштар за достава во мој реон од декември, мораме сами да идеме во пошта за да си земеме пратки, писма , сметки а работи до 14:00
Не зборев за нормална пошта за неа има и у свет термин snail post со причина :) зборам за курирска на ниво и сл цени како и приватните низ државава

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Денеска се запознав со нова небулоза на Пошта.

Јас пратките ги нарачувам со POST-RESTANT, значи да остануваат во Пошта 2 и јас самиот да одам да си ги подигнам.
Тоа досега чинеше 16 денари.

Ајде што е комплетно небулозно што воопшто се наплаќа, туку од 1 мај тоа не е фиксни 16 денари, туку 9 денари од ден!

Значи, ако поштата работи повеќе и има трошок да ми ја достави пратката е бесплатно, ама ако работи помалку, нема трошок да ми ја достави и јас самиот си ја подигам - тоа чини неверојатни 9 денари од ден!

Еве ако отидам на пат и не сум во Скопје 10 дена, значи ќе треба да платам 90 денари за тоа! А може тоа што треба да го подигнам да чини 50 денари!

Комплетна небулоза! Комплетна!
Страшно нешто како успеваме со брилијантен успех секој нареден ден да сме сѐ поглупи и поуназадени! Психолози, социолози и антрополози треба Нобелови на нас да штанцаат! :sick:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Јас пратките ги нарачувам со POST-RESTANT, значи да остануваат во Пошта 2 и јас самиот да одам да си ги подигнам.

Ајде што е комплетно небулозно што воопшто се наплаќа, туку од 1 мај тоа не е фиксни 16 денари, туку 9 денари од ден!

Значи, ако поштата работи повеќе и има трошок да ми ја достави пратката е бесплатно, ама ако работи помалку, нема трошок да ми ја достави и јас самиот си ја подигам - тоа чини неверојатни 9 денари од ден!

Еве ако отидам на пат и не сум во Скопје 10 дена, значи ќе треба да платам 90 денари за тоа! А може тоа што треба да го подигнам да чини 50 денари!

Страшно нешто како успеваме со брилијантен успех секој нареден ден да сме сѐ поглупи и поуназадени! Психолози, социолози и антрополози треба Нобелови на нас да штанцаат! :sick:
Исто и мене ми стигна известување дека ќе се наплаќа поштенски предградок(фах) од 108 денара месечно....Или поштар да донесе пратка на адреса или да си платам месечно 108 денара ако сакам да ја подигнам лично.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556

Точно и за последните 2 пратки од алиекспрес ми се јавија по телефон дека се пристигнати околу 12 на пладне тој ден и да одам да си ги подигнам бидејки од 1 мај ќе наплатувале по 9 денари од ден.Отидов да ги подигнам и за двете платив 18 денари.Потоа ги прашав дали во иднина ќе ги известуваа корисниците телефонски истиот ден кога ќе пристигне некоја пратка за да не плаќаат дополнителни трошоци за секој ден и ми одговорија дека ќе се јавуваат истиот ден кога ќе ги запишат за предавање.Јас бев приморан пред неколку години да ги адресирам на Post Restand бидејки пратка во вредност од 4 долари ми беше украдена во локалната пошта кај што живеам.Пратката ја примиле од главната пошта но кога отидов да ја подигнам ми рекоа дека не можеле да ја најдат и да си поднесам приговор до Архивата во главна пошта Центар.Ми пукна филмот и случајно дознав за оваа опција во Пошта 2 кога прашав една благајничка дали пратките можам да ги адресирам на друга локалција освен мојата адреса.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Ептен јаки услуги нудат па затоа мора да ги уновчат..:poop: На прсти се бројат реоните што имаат саглам поштар (и воопшто поштар). Резил балкански.

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Што е со овој статус одбиено?

Атачменти

• IMG_0916.jpeg
    IMG_0916.jpeg
    255 KB · Прегледи: 72

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Пратка од NL, од 29 април со статус vo posta, сеуште не мрда, нема картонче, населба Стар Аеродром, има некој друг ваков проблем?

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Се јавив во виапост, ми кажаа уште првата недела било вратено назад оти надминало над 22€ и не ги покривале трошоците тие. Да сум очекувал мин 5 дена македонска пошта да ми го доставела фрее , демек они покривале тоа

Angelkowsky

Баниран/a
25 мај 2017
17
16
Скопје
Што е со овој статус одбиено?
Истиот случај го имам пишав и до маџарите и до aliexpress од aliexpress ми одбиваат спор пратено маил до [email protected] ми ја провериле пратката викаат дека е на пат од виапост викаат маџарите ја побарале назад викам кој е проблемот за да ја побараат назад и ми викаат дека изгледа е поголема вредност од 22 евра викам да пратката ми е 120 евра

Атачменти

• vrateno.png
    vrateno.png
    126,4 KB · Прегледи: 51

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Се јавив во виапост, ми кажаа уште првата недела било вратено назад оти надминало над 22€ и не ги покривале трошоците тие. Да сум очекувал мин 5 дена македонска пошта да ми го доставела фрее , демек они покривале тоа
Хахахахах...Ова е се забегано...:ROFLMAO: Како тоа надминало над 22 евра? Луда работа...Па они нели носат од тие по скапите пратки со RR тракинг бројче....

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
А што е муабетов со ViaPost, може некој да ми објасни?
Од кај се убација во темава и што работат тие уствари?

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220
Пратка од NL, од 29 април со статус vo posta, сеуште не мрда, нема картонче, населба Стар Аеродром, има некој друг ваков проблем?
Имам и јас неколку такви. Празници, избори, спојки... ем не работеа ем сега им е насобрано уште повеќе. Очекувај дека е заглавено скроз.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
627
Што значи ова дека го скенирале па избришале?

Атачменти

• Screenshot_20240515_124914_Chrome.jpg
    Screenshot_20240515_124914_Chrome.jpg
    343,7 KB · Прегледи: 67
  • Screenshot_20240515_125036_Chrome.jpg
    Screenshot_20240515_125036_Chrome.jpg
    363,5 KB · Прегледи: 67

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
1715771326935.png

Пакетот влезе во Македонија на 14ти, денес доставена. Некогаш каснат, некогаш не.
Испраќачот е од Холандија, FYI.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Што значи ова дека го скенирале па избришале?
таквите бројчиња не се по интернационален стандард, најчесто кога искачаат од Кина добиваат интернационално бројче (на линкот на али обично се гледа кое е новото).

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Нешто се менува, стигна за 25 дена. Нарачана на 19-ти април, вчера ја земав.
1715782277726.png
Тие од јануари и февруари уште се на пат.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Каде можам да се пожалам дека поштаров краде пратки освен на инфо мејлот?

Од вторникот пред изборите досега воопшто нема дојдено (ни кај мене ни кај комшии), а пратките си ги означува како испорачани.

Мејл пишав никој не враќа, не ни пробувам да ѕвонам.

Или знаат дека ќе летаат од работа со новава власт па кој што може дрпа.

fcwizard

hello world
26 март 2018
63
69
Каде можам да се пожалам дека поштаров краде пратки освен на инфо мејлот?

Од вторникот пред изборите досега воопшто нема дојдено (ни кај мене ни кај комшии), а пратките си ги означува како испорачани.

Мејл пишав никој не враќа, не ни пробувам да ѕвонам.

Или знаат дека ќе летаат од работа со новава власт па кој што може дрпа.
Од каде си? И мене истово ми се случуваше во Велес, отидов до пошта му ја објаснив ситуацијата на контролорот на поштарите, другиот ден пратките ми беа доставени. Не верувам дека крадат туку за 20 000 примаат само шуто и рогато или пред пензија па не ни можат да ги обучат што е процедурата.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Од каде си? И мене истово ми се случуваше во Велес, отидов до пошта му ја објаснив ситуацијата на контролорот на поштарите, другиот ден пратките ми беа доставени. Не верувам дека крадат туку за 20 000 примаат само шуто и рогато или пред пензија па не ни можат да ги обучат што е процедурата.
Скопје, Аеродром.

Го знам проблемот со платите, ама затоа типов работи еднаш неделно, обично во вторници доставува. За 10-15 саати работно време (преку сила), топ им е таа плата искрено.

Не ти е лоша идејата директ да одам, ама работното време во Пошта 2 позади им е безвезно, од 8 до 12 за странки. Тоа значи треба да излегувам од работа итн. итн. Ама ако нема друга опција…

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Скопје, Аеродром.

Го знам проблемот со платите, ама затоа типов работи еднаш неделно, обично во вторници доставува. За 10-15 саати работно време (преку сила), топ им е таа плата искрено.

Не ти е лоша идејата директ да одам, ама работното време во Пошта 2 позади им е безвезно, од 8 до 12 за странки. Тоа значи треба да излегувам од работа итн. итн. Ама ако нема друга опција…
официјално е тоа што пиша на инфо мејлот (плус имаш и телефон) Контакти
ама за да завршиш работа, во твојата реонска пошта директ и со одговорните таму да си дадеш приговор.

Кај мене исто ги чекира унапред ко испорачани некогаш, ама ко за ден-два, дур да ги донесе од кога ги распределил за испорака и ги задужил.

Chiller

user
8 март 2012
1.558
1.164
Скопје Аеродром
Скопје, Аеродром.

Јас на сите можни телефони се јавив минатата година, пишував мејлови и на крај дојде поштарот на врата да се разбереме ко луѓе....

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв