Користите застарен прелистувач. Тој можеби не ја прикажува оваа или други интернет страници како што треба. Би требало да го надградите или да користите алтернативен прелистувач.
да не знае некој како се користи овој програм?
Знам дека не е едноставен како оние другине ВПН програми (Hotspot Shield ..itn)
само да кликнеш еднаш и толку.. Па ми треба некој туторијал ако може некој да ми помогне.
Користам XP spe3 OS.
Thanks!
Open VPN е клиент наменет за сервери, т.е. мрежи на кои ти ќе креираш ВПН, како на пример на твој сервер или рутер, намената му е различна од Опера ВПН, Хиде.Ме ВПН кои се веќе преконфигурирани ВПН клиенти, каде со еден клик се конектираш на туѓи сервери.
1.) RamNode | SSD VPS Plans | NVMe VPS Plans - Virtual Private Servers ( $15 year 128MB Premium ). Само треба да овозможиш TUN/TAP преку впс панелот.
2.) Nyr/openvpn-install
3.) OpenVPN Client Windows / Tunnelblick MacOS ти се добри клиенти да се конектируваш преку нив. Потребно ти е само ovpn фајлот после успешна инсталација на серверот. Ovpn фајлот е лоциран во /root/user.ovpn
да не знае некој како се користи овој програм?
Знам дека не е едноставен како оние другине ВПН програми (Hotspot Shield ..itn)
само да кликнеш еднаш и толку.. Па ми треба некој туторијал ако може некој да ми помогне.
Користам XP spe3 OS.
Thanks!
За OpenVPN мора да подигнеш свој VPN сервер, не е како тие апликации што ги кажа само кликни и конектирај се на некој сервер.
Од кога ќе го подигнеш серверот и исконфигурираш како што треба, тогаш симнуваш OpenVPN апликација на телефон или компјутер и се конектираш преку неа до твојот сервер т.е. мрежа.
Имам напишано краток step by step туторијал за OpenVPN на AWS.
Ако те интересира нешто повеќе или ти треба помош слободно исконтактирај ме.