Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Каде можам да купам добра, не профи штрафилица

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Li-ion штрафилица за макс 4000 ден од квалитетен бренд незнам дали ќе најдеш, 18V уште потешко.

Јас имам Black and Decker ASD184KB со 2 батерии земено за 95 евра, али у Холандија. Одлична е, батериите траат засекогаш али и се пунад доста време, среќа што имам 2.

Мој совет е да прошириш буџетот (нормално колку можеш) и да купиш квалитетен бренд бидејќи:

1. Локална гаранција
2. Јбг кога еднаш даваш пари купи си нешто асално за да ти трае со години.

Имам и Искра (кинеска е, не словенска) штрафилица со кабел за 1000 и нешто денари земена, чисто за бекап али не би се ослонувал на нејзе за подолга работа.

И да, ако не ти се брза чекај Технома, ќе лапаш и попувче некакво.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Li-ion штрафилица за макс 4000 ден од квалитетен бренд незнам дали ќе најдеш, 18V уште потешко.

Јас имам Black and Decker ASD184KB со 2 батерии земено за 95 евра, али у Холандија. Одлична е, батериите траат засекогаш али и се пунад доста време, среќа што имам 2.

Мој совет е да прошириш буџетот (нормално колку можеш) и да купиш квалитетен бренд бидејќи:

1. Локална гаранција
2. Јбг кога еднаш даваш пари купи си нешто асално за да ти трае со години.

Имам и Искра (кинеска е, не словенска) штрафилица со кабел за 1000 и нешто денари земена, чисто за бекап али не би се ослонувал на нејзе за подолга работа.

И да, ако не ти се брза чекај Технома, ќе лапаш и попувче некакво.

Толку е и кај нас B&D... околу 100че, ама мислам 14.4беше.
Сепак не ми треба за никаква посебна намена (исклучиво Diy/ хоби примена), затоа не ми се даваше повеќе... додуша за момент се помислив баш таа B&D да ја пазарам од Хубо, ама се пишманив, сепак ја земав екстолот (Акумулаторски одвртувач 14,4V Li-ion (x1), 1500mAh).
За намената за која ми треба ми изгледа како најдобра вредност за парите. Ви благодарам на сите за мислењата и препораките :)
Први импресии викендов, ќе пробам да зашрафам некој гипс картон низ гаража, па ќе видиме како ќе се покаже. Секако очекувам боље од бормашина на кабел, барем да не ми паднат раце шрафејќи

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.046
1.111
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Ај честито, со здравје да ја користиш :D, пиши импресии кога ќе ја тестираш малку.
Само педерски е со една батерија што иде, па и уште 5 саата полнење.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Зошто ти требаат 18V? Големи се, тешки се и никад нема да го искористиш целиот потенцијал освен ако не градиш дрвена куќа како американците.
10.8V или по ново 12V се многу јака работа, малечки се, лесни, можеш да ги пикнеш во тесно место и да штрафиш без проблем.
Со мојата мала од бош имам штрафено 15цм долг, 6мм дебел штраф во дрво директно без проблем.
Инаку со овие но-нејм фирми е мачка во вреќа што ќе добиеш од батерии и колку ќе траат, башка што поважно е колку амперчаса се отколку волти. Бош 18 волти се скапи затоа што за повеќето уреди пола од цената се батериите, 2 батерии од 18волти со 5 амперчаса се 250 евра(за плавите зборам).

ПС
Целата финта со 10.8 и 12 волти е маркетинг. Пред некое време бил сменет законот за обележување на производи во ЕУ, претходно законски било дозволено минималната волтажа на која ке работи производот да се стави на налепница, во овој случај 10.8 волти, а сега е дозволено максимумот да го стават, односно кога ќе ја извадиш од полнач батеријата таа ќе биде 12 волти. Сите бош 10.8 сега се бош 12 и се скроз компатибилни едни со други, буквално само налепницата е сменета. Истити финти и другите ги прават, затоа сега гледаш понекад и 20 волти батерии.
Па не баш дека барав 18в, ама Ингко немаа меѓу 10.8 и 18В. Не сакам 3 ќелии, најчесто се во рачката и ја прават неприродно дебела и непријатна за работа... а не дека имам мало раче.
Се слагам дека 18 в е оверкил, ама па пак издржливоста се сведува на ват/часови на батеријата. При ист капацитет на ќелиите, таа со 4 ќелии има 33% повеќе џус од таа со 3.
А бренд не ми значи многу, особено за нешто што ретко го користам, слободна судиска проценка ми е дека и таа што ја земав ќе ми заврши работа. Ќе покаже искуството :)

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Ај честито, со здравје да ја користиш :D, пиши импресии кога ќе ја тестираш малку.
Само педерски е со една батерија што иде, па и уште 5 саата полнење.
Мерси, ваљда ќе стигнам викендов да ја пробам, па ќе видиме. Наводно за пола саат полни 50% од батеријата, од колку што беше кога ја отворив, ја наполни целосно (светна зелената лед диода) за цирка саат време. Колку планирам да ја користам, мислам дека втора батерија нема да ми треба. Иначе скоро сите се геј, со по една батерија :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.201
18.879
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.877
5.589
2000 ден во хубо, литиумска 12в, не е лоша за парите.

May the Force be with you !

D

Deleted member 35554

Гостин
Zdravo. :)
Sakav da ve prasham za ingco alatite kako se pokazani.
Planiram vo idnina da zemam neshto ali sakam da se rasprasham za da znam shto da kupam za pochetok.
Nemora da e nekoja od poznatite marki kako shto se bosch ili dewalt makita.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.506
7.812
Скопје
www.facebook.com
Zdravo. :)
Sakav da ve prasham za ingco alatite kako se pokazani.
Planiram vo idnina da zemam neshto ali sakam da se rasprasham za da znam shto da kupam za pochetok.
Nemora da e nekoja od poznatite marki kako shto se bosch ili dewalt makita.
super se , jas gi imam povekjeto alati od istata marka , 2 godini po red gi sluzam.

D

Deleted member 35554

Гостин
super se , jas gi imam povekjeto alati od istata marka , 2 godini po red gi sluzam.

mhm dobro znachi sepak za tie pari shto gi nudat ne se loshi duri i na izgled ne se loshi a i vo raka isto poshto gi imav razgleduvano ama povishe me kopkashe toaa kolku kje traat da ne bide samo za 1upotreba i posle vo gjubre i zatoa ne bev siguren shto da zemam za pochetok...
sepak fala :)

D

Deleted member 35554

Гостин
mhm dobro znachi sepak za tie pari shto gi nudat ne se loshi duri i na izgled ne se loshi a i vo raka isto poshto gi imav razgleduvano ama povishe me kopkashe toaa kolku kje traat da ne bide samo za 1upotreba i posle vo gjubre i zatoa ne bev siguren shto da zemam za pochetok...
iako jas nemam losho mislenje za niv poshto koristam od ingco rachni alati(shtrafcigeri kleshti) i iskreno mozam da kazam deka super se pokaza alii za elektrichniot rachen alat ne bev siguren zoshto ne sum go koristel od niv,sepak fala :)

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Почнаа колку толку да ги подобруваат, ќе те послужи добро, исто така солидни се и Workzone и Powerfix. Досега реално не сум имал нешто многу на поправка од нив, држи се понастрана од Raider-от, турски Sedef доколку ми текне уште некои ќе ги набројам. Но тука вметни го и она колку пари толку музика :)

D

Deleted member 35554

Гостин
iako jas nemam losho mislenje za niv poshto koristam od ingco rachni alati(shtrafcigeri kleshti) i iskreno mozam da kazam deka super se pokaza alii za elektrichniot rachen alat ne bev siguren zoshto ne sum go koristel od niv,sepak fala:)
\

D

Deleted member 35554

Гостин
Почнаа колку толку да ги подобруваат, ќе те послужи добро, исто така солидни се и Workzone и Powerfix. Досега реално не сум имал нешто многу на поправка од нив, држи се понастрана од Raider-от, турски Sedef доколку ми текне уште некои ќе ги набројам. Но тука вметни го и она колку пари толку музика :)
od raider-ot edinstveno imam edna bateriska(shtrafilica) 18v ni-cd so edna brzina taa shto e prva i iskreno me iznenadi kako se drzi,vekje edna godina ima odkako ja koristam,shteta shto nee e litiumska i so plus ushte edna brzina ama za tie pari shto gi dadov za nea nee e losha

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Зависи најмногу за што ја користиш, ако ти е за нешто аматерско онака да ја имаш тогаш секоја би ти послужила. Доколку веќе ја користиш секојдневно и маста и ја вадиш тогаш најпаметно е да си земеш некој од добрите марки (Milwakeee, Makita, Bosch Professional, DeWalt etc). Сепак се марки кој се направени за да ги работаш.

D

Deleted member 35554

Гостин
Зависи најмногу за што ја користиш, ако ти е за нешто аматерско онака да ја имаш тогаш секоја би ти послужила. Доколку веќе ја користиш секојдневно и маста и ја вадиш тогаш најпаметно е да си земеш некој од добрите марки (Milwakeee, Makita, Bosch Professional, DeWalt etc). Сепак се марки кој се направени за да ги работаш.
zaa makita nemam zbor ali od nejze planiram ponataka da zemam komplet impact driver i udarna dupchalka ama toa kje bide koga kje se fatam za malkupoozbilni raboti

D

Deleted member 35554

Гостин
edinstveno od bosch zelenata serija imam ubodna pila toest taa e na tatko mi ama jas ja koristam nekogash i so nea imam problem koga sakam da isecham iverka pravo...
neznam do shto e problemot so nea ali pred da pochnam so secenje i stavam kako granichnik ili lajsna za pravo sechenje i dodeka secham mora da se iskrivi pilichkata...
probav so razni pilichki za drvo od bosch dewalt ama pak se krivi
nekoj sovet da mi dadesh kako da ja napravam da ne se krivi pilata?

D

Deleted member 35554

Гостин
elektrolobziki_bosch-pst-650-06033a0720.800x600w.jpg

eve i slika od nea model pst650.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Ingco се всушност океј алати за онака аматерска работа изработка.
Имаме брусалица ingco и се утепавме сечејќи, стругајќи со неа, нема гајле.

За шрафилици погледни Parkside по реклама ги има нови, одлични се исто за аматерски/профи работа, ја имаме и ја користиме цело време, литиумска батерија, 20v 2 брзини супер е, но кога доаѓа ред на штрафење турбо штрафови низ алубонд во 2-3mm профил, потфрлува и не може.

Затоа нарачавме Milwaukee M18 Fuel 2853 / FID2 impact driver со 226 Nm torque.
За споредба мотор на golf 5 1.9TDI има околу 300 Nm torque.

Исто и нарачавме Milwaukee PLH 28 XE торна SDS plus.

Очекувам Milwaukee алатот да трае вечно.

Sent from my iPhone using Tapatalk

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Стабилна површина и да држиш добро но не да туркаш

За шрафилици погледни Parkside по реклама ги има нови, одлични се исто за аматерски/профи работа, ја имаме и ја користиме цело време, литиумска батерија, 20v 2 брзини супер е, но кога доаѓа ред на штрафење турбо штрафови низ алубонд во 2-3mm профил, потфрлува и не може.

Дефинитивно за мене една од најдобрите марки Milwakee, две ги имам од овие штрафилици и маста им ја имам вадено, нема промашај во никој случај.

D

Deleted member 35554

Гостин

milwaukee dewalt makita se vrv od shtrafilici(zboram znachi konkretno za shtrafilici)
aa bosch ne deka se loshi alii kako shto imam gledano videa kade shto pravat testovi i sporedba da recheme bosch so dewalt ili bosch so makita
boschot nemoze tolku da postigne kako shto e makita ili dewalt ili milwaukee

D

Deleted member 35554

Гостин
Стабилна површина и да држиш добро но не да туркаш

Дефинитивно за мене една од најдобрите марки Milwakee, две ги имам од овие штрафилици и маста им ја имам вадено, нема промашај во никој случај.
milwaukee da dobri se ali neznam kade se prodavaat a predpostavuvam deka se skapi malku

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно