Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Информација и искуство за DDStore

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Мислам дека е вработен во ддком. Сепак претставува фирма. Никаде нема легитимација или ознака дека е од друга фирма.

Како на пример Анхоч имаат своја достава и во рок од 3 саати макс доставувале нити пијани нити дрогирани.
По брзите пошти испраќаат.

ImWiked

hello world
14 ноември 2014
400
317
Позитивно, купив летото процесор ми го донесоа за 3 саати, курир со моторче од 20 кубици испотен со зимска кацига, одвај му се живееше. Сакав да го понудам пиво, ама кога се вози не се пие..

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
Имам купено 1 графичка од кај нив hd6770, уште кога ја примив имаше знаци на користење, и пишам на Светлето :D ми вели нема шанси да е користена се правдаше пола саат, ја пратија картата без фискална сметка на гаранцијата, реагирав и за тоа ми рече ќе пратат фискална по пошта која никогаш не стигна...
Истата графичка рикна после 4 месеци, си викам добро е има гаранција, барам по дома ја најдов и ми светна за фискалната што не ми ја дадоа.
Проверувам историја на нарачки , и тука е веќе најголемата мистерија, Сите други 3-4 нарачки беа во историја само картата никаде ја нема. Сигурно исчистиле терен уште кога се пожалив дека е користена...
Пробав да ги контактирам преку меил и не добив одговор. Така да моето искуство со ДД е траги комедија со примеси на трилер.

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
На два наврати имам купено од нив. Првиот пат i5 процесор и SSD кои ги платив кај нив во канцеларија пошто мислев дека имаат продавница и дека можам одма да ги подигнам, ми ги донесоа другиот ден на врата. Вториот пат Dell монитор нарачав по телефон и ми се јавија за 2-3 саати да се симнам пред зграда да го платам и да си го земам. Најјако беше што доставата на мониторот беше изведена со скутерче, го врзал на багажник лол. :D

Не знам од кај превземаат роба но во тој момент деловите кои ги купував ги немаа на лагер во Сет и Анхоч, затоа и земав од ДДсторе. Малце изгледаат несериозно и сумњиво работат ама пак конпонентите, нови и неотпаковани со гаранција со се.

Никакви проблеми и би купил пак од нив tbh.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Е8400:eek:
2GB RAM:eek:
-Не е проблем, ја згрешиле пратката, ќе ги замениме...Него за 7цата има лепенка таму...(дур праевме моабет со околу 100 души се консултираше итн.)
-Да, има и дека и5 процесор има внатре...:D
-Нема гајле, еве јас сеа ќе му инсталирам 7ца и драјверЧиња ќе му најдам.:D (многу беше весел):D
Повеќе ми падна смешно на ситуацијава, бидејќи не наидов на некој голем проблем, ама сепак целава ситуација се искомплицира до максимум. Ќе ве известам дали ќе се појави некој нов проблем.
Малце им е хаос фирмата и организацијата. Како и да е ова е моето (денешно) искуство со ДДсторе. Претходно нешто ситно зимав се си беше ок.
ЕДИТ: Неможел да доаѓа денес од аеродром, касно било, утре сабајле ќе го донел.:innocent:
Дали добро сватив? Сте нарачале нова конфигурација со i5 процесор и лиценсиран W7, а ви доставиле конфигурација со E8400/2GB RAM и без OS? И образложение за тоа е дека ја згрешиле пратката? o_O

WOW!

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
DDCom постојат пред 1998-ма, колку што памтам. Што ќе рече скоро 20 години. Јовица мислам се вика газдата. Имаа канцеларии у стан у Стар Аеродром. Мислам само некое усб или рутер имам купено од онлајн варијантава :)

Јовица од Дигиком е тој, освен ако Дигиком не се прекрстиле во ДДКом оти доста паднаа.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дали добро сватив? Сте нарачале нова конфигурација со i5 процесор и лиценсиран W7, а ви доставиле конфигурација со E8400/2GB RAM и без OS? И образложение за тоа е дека ја згрешиле пратката? o_O

WOW!
Не е нова него од тие половните што почнаа сега да ги продаваат, али тоа е поентата дека тотална утка беше...еве чекам шоферов да ја донесе да се смени.:D

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Види, може се работи за ненамерна грешка...Ама таква грешка мене ми е несватлива и малку веројатна...Сепак, можеби е грешка, но недопустива...Замисли да не провереше веднаш или пак да не се разбираше воопшто и да мислеше дека си купил тоа што си платил, и дознаеш по незнам колку време...Како би изгледало објаснувањето? o_O

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Потполно се слагам со тебе, инаку затоа беше толку расположен типот по телефон...пробал да подвали нешто, па за да не барам шефови што и да го прашав немаше проблем. :D Али ај да не грешам душа, можда не е така.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Мислиш дека има којзнае колкава хиреархија во систематизацијата, па да има шефови? :) Прашај со кој си зборел...

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Јовица од Дигиком е тој, освен ако Дигиком не се прекрстиле во ДДКом оти доста паднаа.
Јовица од Дигиком е цар, не постои по поштен човек во ИТ од него и не го мешајте со ДДКом немаат врска, Дигиком се занимава претежно со одржување на системи и опрема по институции и поголеми фирми.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
зедов матична од кај нив пред едно две години, на Z77 чипсет. стигнува дома се спакувано, фискална гаранција, ја местам, ставам процесор и се, уклучувам, ништо. менувам напојување, пробувам пак, ништо. ај мош процесорот не е ок или било шо друго, тестирам се со сите компоненти, шипак. вадам плочата, идам до кај нив во канцеларија, оставам, ок, ја зедоа се, почекав некој ден, и ми се јавува таа кокошката и ми вика: Ти си скршил пинови на процесорот, ете, 3 пина скршени дрн дрн...и и објаснав како наместив и вика не не, ти си крив, си го престегнал процесорот, три пина си скршил...дај молимте, не ме дупи на здрав мозок, како сум можел да скршам три специфични пинови на три различни локации шо и не се ни блиску до самиот крај? и ок, ајде викам, заменетеми ја со друга или вратетеми ги парите. и она: па ти кој си, ти немаш право да бараш такво нешто ауу згора на се јас сум крив! и на крај викам ок, ќе пратам и документи шо сум примил од вас за производов во пазарна и ќе видиме, и таа од таму па дечко не нема потреба, ќе ти се јавиме за некој ден, ќе ти ја замениме дрн дрн...по една недела, ете ги , пратија нова, се гледаше дека кутијата е чепкана, отварана, ама немав волја за да се карам пак со нив, среќа работеше плочата убаво. никогаш повеќе нема да земам ништо од кај нив.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.449
Исти КУ*АЦ како ДДКом ти се и Логинг. Порачувам еднаш пин 3.5мм за да го заменам со тој од слушалките (отиден беше) и правам нарачка онлајн, и утредента му се јавуваат на телефон, дечко го немаме тој пин, дали може да ти испратиме некој друг за таа цена. оК може. ми ги испраќаа 3 дена, и кога стигна добив кинеско лајно, што и ден денес прави проблем. Навороучение: Логинг работат преку нарачка, поголемиот дел од производите онлајн ги немаат на лагер !

E

emet_

Гостин
можеби кај некого се погодила расипана плоча, процесор или графичка карта, но треба да знаете дека постојат „стручњаци“ кои имаат способност да „средат“ нов производ. зарем сите корисници на компјутери знаат да склопат конфигурација? зарем некој не се нафатил на своја рака да склопи конфигурација која подоцна се оштетила поради невнимание? зарем после тоа, тој корисник не се обратил во маркетот да ја врати? зарем мислите дека сите потрошувачи се на место?

тие маркети што имале негативни искуства не плачат по форуми кога некој сакал да им подметне расипан производ по вина на потрошувачот. тие и понатаму му стојат на располагање и вратите кај сите нив се отворени. поентата е што само потрошувачот може да ја затвори вратата на маркетот дури и тогаш кога не е во право.

ова мислење не се однесува на оние што имале реален проблем со одреден харвдер, туку на оние што немаат чиста совест затоа што не го прифатиле ризикот и последиците откако ја зафркнале работата, да ја признаат грешката и да се поправат. такви ги има многу, за жал не се само во македонија!

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
значи сеа @emet_ ме направи некомпетентен ко моја кривица е шо на лежиштето фалеле 3 пина, и башка отворена кутија ти носат, а ти ја декларира како НОВА (читај превод НЕОТВОРЕНА). ако идеме по таа логика, тогаш и наредните неколку склопени конфигурации шо сум ги склопил треба да не се функционални, јер сум „стручњак“ и имам способност да „средам“ опрема и да цвилам дека они напраиле грешка.

баш штета, баш штета шо од ова си патиме.

E

emet_

Гостин
значи сеа @emet_ ме направи некомпетентен ко моја кривица е шо на лежиштето фалеле 3 пина, и башка отворена кутија ти носат, а ти ја декларира како НОВА (читај превод НЕОТВОРЕНА). ако идеме по таа логика, тогаш и наредните неколку склопени конфигурации шо сум ги склопил треба да не се функционални, јер сум „стручњак“ и имам способност да „средам“ опрема и да цвилам дека они напраиле грешка.

баш штета, баш штета шо од ова си патиме.
мислењето што го наведов не беше наменето за тебе! не знам како се најде прозван.
ако си имал проблем значи си имал и забелешката од твоја страна е на место!

моето мислење се однесува на оние (несовесни) што имале намера да вратат расипан производ кои самите го расипале поради невнимание. се надевам дека сега е малку повеќе јасно бидејќи некогаш во пишување поентата не се разбира од прва.

оффффф грешно разбрав.... извинување до @emet_ :)
нема проблем, погоре дадов уште едно објаснување за да се избегне непотребна конфузија. :)

E

emet_

Гостин
брзоплетка сум прочитал, али не сум дочитал, у секој случај, извинување :)
нема потреба да се извинуваш, веќе ја објаснивме ситуацијата. се надевам дека и за другите ќе биде повеќе јасно што сакавме да кажеме. се надевам сите да имаме повеќе позитивни искуства отколку негативни во двете насоки маркет <-> потрошувач и обратно. :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.589
19.307
Матична се купува и се проверува на лице место од оштетени пинови. Ако е купена онлајн се проверува и се слика. Истото важи и во случај на рекламација

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно