Заборавив да наведам...
НемеТ!Ондак Логинг.![]()
Нема братАлфа Битала!?
Добар ти е сомнежот ама гледајќи го упатството истово може да биде вметнато во моментален и класичен прекинувач и со самото тоа треба поинаку да се поврзи.Ако го купам ова, се уградува на постоечка инсталација (постоечки прекидач).
Дали значи дека ако прекидачот за светло физички се упали, а ова чудово има команда во рецимо тој саат да нема светло џабе ќе биде прекидачот - светлото нема да се упали? Тоа е IFTTT?
Добро сум ја сфатил проблематикава?
Ништо не е persistent кај овие уреди, акцијата што ја извршуваш во моментот е приоритетна, следниот пат кога ке се исполни услов од некаква друга акција тогаш се извршува таа.Ако го купам ова, се уградува на постоечка инсталација (постоечки прекидач).
Дали значи дека ако прекидачот за светло физички се упали, а ова чудово има команда во рецимо тој саат да нема светло џабе ќе биде прекидачот - светлото нема да се упали? Тоа е IFTTT?
Добро сум ја сфатил проблематикава?
Фала ти, значи тоа е тоа, ќе нарачам 1 парче од ова и 1 z-wave usb за проба периодов.
од сајтот нарачуваш?
Ќе разгледам од кај е најблиску, ако не од овој само на царина ќе ме упецаат 100%
Супер, фала ти, usb стик гледам има во JVS net ама Gen2, сегашнава е Gen5.
Ќе се консултирам со луѓето од iHome, 10 еур+ на цената не ми е проблем.
Бугарското Шели не го пронајдовте на интернет? Иста функција, пет пати е поевтино од ова...
Вчера си реков "Ај да не предлагам ваљда човеков јасно знае што сака"Сега го прогуглав, стварно е доста поефтино со тоа што е WiFi, а не Z-wave. Со тоа што постои можност да се флешнат со Tasmota му доаѓаат како еквивалент на Sonoff.
Стварно е драстично поголем дометот на Z-wave од тој на WiFi?
Претпоставувам дека за WiFi уредите треба AP за сите на него да се прикачат наспроти Z-wave чии уреди се конектираат како daisy chain.
Вчера си реков "Ај да не предлагам ваљда човеков јасно знае што сака"
The Shelly 1 Smart Relay: Is it better than the Sonoff Basic? – The
Ако имаш место во таблата разгледај опција да туриш Sonoff Pow.
Ама тоа ќе биде по фаза така да сируацијата ти најдобро ја знаеш.
Sonoff Pow e обичен Sonoff со можност да ја мери моменталната и вкупната потрошувачка (се очитува на апликацијата).Sonoff Pow и Shelly 4 Pro се местат во таблата со осигурачи?
Наместо Довод на струја -> осигурач -> прекидач ќе биде:
Довод на струја -> осигурач -> Sonoff/Shelly> прекидач?
Во едно видео The hookup вика дека поновиот fw на Shelly овозможува или клауд или MQTT што значи дека може а и не мора да се префлешуваат со Тасета за да се користат во домашна автоматизација со локален сервер.
Он го користи Home Assistant кој е open source, па можеби него прв би го пробал, пред Homeseer.
Бесплатна достава
XIAOMI LINT REMOVER 2
1.370,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден