Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Гејмерски столици во мк?

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
Ergo-то од Хедра го користам веќе 7ми месец и можам да кажам дека е одлична столица. Кога барав, пробав над 20 столчиња од гејмерски до office, затоа што сум над 10 саати на столче стварно барав нешто квалитетно и ништо што видов и седнав не ми беше ни блиску до ergo-то.

Столчето се продава низ цел свет, вајда Хедра си имаат некој договор со фабриката што ги произведува за брендинг, цената и worldwide е таа: ErgoChair Pro | The Ergonomic Chair that Supports Your Entire Body

Голем плус за дечките беше тоа што ми понудија да ми го пратат во Скопје, да го пробам неколку дена и да се решам дали сакам да го земам или не.

На крај освен ergo-то бев убеден дека и масите им се врв и земав hedra desk со два мотори и масивно дрво на невидено, дечките донесоа се до Скопје без дополнителни трошоци и навистина барем моето искуство со нив е 11/10.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Ergo-то од Хедра го користам веќе 7ми месец и можам да кажам дека е одлична столица. Кога барав, пробав над 20 столчиња од гејмерски до office, затоа што сум над 10 саати на столче стварно барав нешто квалитетно и ништо што видов и седнав не ми беше ни блиску до ergo-то.

Столчето се продава низ цел свет, вајда Хедра си имаат некој договор со фабриката што ги произведува за брендинг, цената и worldwide е таа: ErgoChair Pro | The Ergonomic Chair that Supports Your Entire Body

Голем плус за дечките беше тоа што ми понудија да ми го пратат во Скопје, да го пробам неколку дена и да се решам дали сакам да го земам или не.

На крај освен ergo-то бев убеден дека и масите им се врв и земав hedra desk со два мотори и масивно дрво на невидено, дечките донесоа се до Скопје без дополнителни трошоци и навистина барем моето искуство со нив е 11/10.
Дали понежниот пол ти ги распознава стомачните и грбните мускули, или чекаш лето, Грчка, море?

borceg

read-only
27 април 2010
14
0
Изборот ми е меѓу хедра и Brado Kind 203 APW, на јутуб нешто и не се многу wow позитивни ривјуата за хедра.
така да купонче за попуст од салон29 ако има некаде би бил благодарен :)

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Изборот ми е меѓу хедра и Brado Kind 203 APW, на јутуб нешто и не се многу wow позитивни ривјуата за хедра.
така да купонче за попуст од салон29 ако има некаде би бил благодарен :)
Пиши ми пп

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

D3k5!

read-only
19 јануари 2016
1
0
Skopje
D3k5!'s setup  
Processor & Cooler
Intel I5 2,6 GHz
Motherboard
Intel
Storage
500 GB
RAM
6 GB
Video card
Intel HD3000
OS
Windows 10, Linux
Здраво друштво, разгледувам столици за работа (офис или гејмерски), и имам некој одбрано од салон29, така да би се надоврзал на борчег со прашањето дали има некој купон со попуст за салон29

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Здраво друштво, разгледувам столици за работа (офис или гејмерски), и имам некој одбрано од салон29, така да би се надоврзал на борчег со прашањето дали има некој купон со попуст за салон29
Официјален купон нема барем сеа за сеа.
Можам да средам попуст за сите членови на ИТ форум.
Пишете ми порака.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

petar.bt

lurker
12 август 2007
735
25
И јас имам Hedra ErgoChair. Го користам 1 година негде. Исто и масата Hedra Desk и сум презадоволен.
Дечките се екстра. Супер комуникација, паковање, достава.

1.jpg

martinovcarski

read-only
24 октомври 2022
3
0
Да има, дефинитивно се различни.
Кога ја купував мојата бев во двата салони и разликите се лесно воочливи, пред сѐ материјалите, а имаше ако не се лажам и некои моменти како рачните потпирачи пример на таа од ОффисКо се подесуваа и хоризонтално...
ама едноставно се гледа одма дека е од повисок квалитет таа од Салон29, друга пластика, не крцка насекаде, механизмите исл.
Мојот впечаток беше дека, освен што стварно си личат на изглед, во квалитет на изработка едноставно врска немаат.
Плус за таа од ОффисКо, тогаш јас кога гледав, се чекаше месец и више, а во салон29 одма ја платив и ја имав за ден два. Еве ја една година од тогаш нема мрднато супер се држи.
За металните ногарки стварно незнам, мислам дека и немаат баш некоја голема улога, наспроти механизам и другите карактеристики.
Разгледувам столици, и Brado Kind 203 AP Operative Working Chair од Салон29 ми делува најдобра за овие пари (моментално е 23,350). Дали си задоволен од столицава и како се покажа низ годините?

Ја гледам и оваа M-296

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
После 2 недели користење на Sense7 Sentinel, имам океј импресии. Не е лоша, добра е, не е wow. 7.5/10. За 10к, скроз океј. Не крцка воопшто. Ќе видиме колку време ќе остане вака. Според сомнителни youtube reviews викаат дека оваа верзија е најцврста и издржлива. Мигрирав од Ikea Marcus чисто да осетам како е гејмерска столица, а и да добијам колку толку lumbar support. Жртвував далеку поубав изглед и отидов со текстилна варијанта од аспект дека е подобра за во лето и на топли температури, а и поиздржлива како материјал. По некое кратко истражување на интернет дојдов до заклучок дека еко кожата на mid-low end столици трае ~2 години пред да испука сегде.

Во врска со брендов, нема никакви информации на интернет. Најверојатно е полска фирма ентитет, со тешка кинезарија custom-logo увоз. Нешто измеѓу Natec Genesis Anhoch и ST Сетек.

View: https://www.youtube.com/watch?v=Gn7ET5UFJgw&ab_channel=Sense7

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Кај најде текстилна варијанта на оваа столица, кога ги прашував во Жирафата рекоа дека нема друга освен таа со вештачката кожа.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Оф, изгледа требаше да чекам да станеше достапна таа варијанта и ќе ја платев за 1200 повеќе.
Во врска со крикови, звуци и шумови од механизмот. Јас како што реков претходно, ќе забележиш такви работи после неколку месеци, само не можам да заклучам дали тоа што тежам 100кг има голема важност во катализација на тој процес или сама по себе ќе си почне. Ја мачкав со тоа маслото(или уљето) што ти го даваат со тој стол.

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Само што земав ваква, ја користам неколку дена и првите импресии се одлични. Топ комфорт, јака и квалитетна метална структура. Ќе апдејтирам за некое време да видиме како ќе се држи.
P.S Ја купив од сајтов погоре и морав да плаќам со профактура but ok, 1200 денари поевтина од Галерија и некои други продавници во мк.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ќеиф ме фати за столица гејмерска и одбрав неколку ама сега неможам одлучам која е подобрo кинеско срање. Па ако има некој искуство нека каже
Апгрејд од 600 денара столче од меана ќе правиме

Fury Avenger XL

Viper G5 (не сум баш сиугрен за оваа нема многу инфо до колку макс тежина)

Crazy Spartan од Сетек

Centurion од Сетек

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.255
2.690
Ќеиф ме фати за столица гејмерска и одбрав неколку ама сега неможам одлучам која е подобрo кинеско срање. Па ако има некој искуство нека каже
Апгрејд од 600 денара столче од меана ќе правиме

Fury Avenger XL

Viper G5 (не сум баш сиугрен за оваа нема многу инфо до колку макс тежина)

Crazy Spartan од Сетек

Centurion од Сетек
Избегавај кожни столици, ќе ти стане пеколно жешко на тие ствари.

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Само што земав ваква, ја користам неколку дена и првите импресии се одлични. Топ комфорт, јака и квалитетна метална структура. Ќе апдејтирам за некое време да видиме како ќе се држи.
P.S Ја купив од сајтов погоре и морав да плаќам со профактура but ok, 1200 денари поевтина од Галерија и некои други продавници во мк.
Почна да крцка веќе а нема ни недела дена користење :)

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
2x2TB kingston KC3000 2x 8TB WD Red
PSU
Corsair H850i
RAM
64GB ddr5 Corsair Vengance
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Focusrite Solo MK2, B&W LM1 on Nobsound amp, Langsdom FA890 and Samson SR850
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Случајно некој да го има столчево? Да даде импресии. Во моментов на амазон Италија е околу 170еур, што е топ цена. Инаку спаѓа во бест бај буџет столица.

Sent from my iPhone using Tapatalk

bristlebac

hello world
21 декември 2020
319
839
Skopje
www.youtube.com

Атачменти

• столче.jpg
    столче.jpg
    138,2 KB · Прегледи: 123