ksimon
hello world
- 29 април 2011
- 422
- 224
Kade se prodava kaj nas?Air Purifier ION PUREAIR P1/P3 LCD Display/Hepa Filter/Negative Ion | Lazada Singapore
Што мислите за овој прочистувач? Се продава и кај нас за 4 илјади денари...
Хепа филтер и ефикасност од 95% не одат во иста реченица.
Уред за прочистување на воздух, дома, треба да има ефикасност од 99,97% (или барем 99,95% според европски стандард).
Тоа погоре филтерот за ништо не го бива освен со дувањето да разнесува прашина на поголемо растојание[/QUOTE
Онлајн продавница, на фб начекав..наша..Kade se prodava kaj nas?
Треба да има Хепа, и треба да има Карбонски. Но, замарањето со 99.7 и 99.97 не е важно кај систем кој е рециркулаторен. Зошто? Затоа што кај рециркулаторен систем воздухот е веќе влезен во собата и се што треба е да се изврти низ филтерот, често и неколку пати ќе изврти. Во секој случај поентата е дека и филер со 90% отстранување е бенефит кај ваков систем.@ksimon линкот на претходниот ти беше со ефикасен филтер до 95%.
Овој сега ти е со ефикасност ДО 99.7.
Хепа филтер треба да е со ефикасност ОД 99,97%
Разликата од навидум минимум 0.27%, може и поголема да е, бидејќи е до 99,7%..... е голема.
Тоа значи дека повеќе време ќе треба да го прочисти воздухот........ Побарај, сигурно има споредби на ефикасност на филтрите... Затоа и хепа филтрите се поскапи. Кај мене кога го променував хепа филтерот, од една страна беше црн, од другата страна беше бел.
Е сега од друга страна се е релативно, зависи од проток на воздух, циркулација, внес на свеж воздух, каде е поставен, мртви агли......
Моја препорака, за уред, гледај да има квалитетни филтри т.е. хепа, да има сензор за автоматско детектирање на п.м. честици, тивок во нормален режим на работа.....
од сегде треба да ти покажува, успешно го спои со апп и со ми корисник? да не си врзал нешто блутут само .. ја од работа без проблем можам и да го уклучам/исклучам, и кога работи си покажува податоци.Си купив сега Xiaomi Air Purifier 2H од Ми Стор.
Сега за сега сѐ изгледа ок освен ова. Кога ќе ја отворам апликацијата кај прочистувачот не покажува колку е загадено. Кога ќе отворам во соби покажува.
1.Погледнете го атачментот 82088 2.Погледнете го атачментот 82089
Дали ова е нормално?
Си требал да земеш Mi Air Purifier 2S, за разликата од 1000 денари има дисплеј со сите потребни податоци. Иако и на апликацијата си покажува се што треба.Си купив сега Xiaomi Air Purifier 2H од Ми Стор.
Сега за сега сѐ изгледа ок освен ова. Кога ќе ја отворам апликацијата кај прочистувачот не покажува колку е загадено. Кога ќе отворам во соби покажува. Дали ова е нормално?
Немам појма отидов во ГТЦ и го купив овој по брза постапка. Барав препорака овде никој не ми даде.Си требал да земеш Mi Air Purifier 2S, за разликата од 1000 денари има дисплеј со сите потребни податоци. Иако и на апликацијата си покажува се што треба.
...подалеку.Ако може уште нешто да прашам. Комбинација на клима уред со прочистувач на воздух. Бидејќи гледам дека некои членови ги имаат и двете, ме интересира како се понашаат заедно, од ваши искуства? Климата постојано вклучена, дува. Другово се вклучува автоматски да дува при детекција на честички. Ги ставате блиску да се, или што подалеку?
личи на нешто тотално прескапо.Здраво, се исплати ли ова да се зима? Philips AC3829 / 10
Некако премногу скапо ми делува. Мене вака лаички ми изгледа дека и овој горе што го зборите Mi Air Purifier дека ќе заврши работа. Стварно не ми е јасна толкава разлика во цена
Filters | Filtration E-ShopКаде може да се најде филтер за Blueair прочистувачи? Само во Техномаркет најдов ама нема на залиха.
Каде може да се најде филтер за Blueair прочистувачи? Само во Техномаркет најдов ама нема на залиха.
www.mi-store.mk
Ми треба совет околу прочистувач за воздух што ќе се користи во стан од околу 40 м2. Што мислите за Mi Airpufirier 3H, гледам дека доаѓа со хепа филтер и во Мистор е на попуст. Ако имате некој друг предлог, слободно пишете. Има ли резервни филтри достапни локално за Шаоми прочистувачи?
Mi Прочистувач за воздух – 3Х – Mi Store
www.mi-store.mk
Како и за климите, уште повеќе за прочистувачиве, одвоени простории се смрт за ефикасност. Ако е една просторија од 40м2 онда да, ако се посебни онда не, нема да ги чисти другите.Ми треба совет околу прочистувач за воздух што ќе се користи во стан од околу 40 м2. Што мислите за Mi Airpufirier 3H, гледам дека доаѓа со хепа филтер и во Мистор е на попуст. Ако имате некој друг предлог, слободно пишете. Има ли резервни филтри достапни локално за Шаоми прочистувачи?
Mi Прочистувач за воздух – 3Х – Mi Store
www.mi-store.mk
Кога велиш "за стан" тоа подразбира одвоени простории. Циркулирањето на воздухот значително влијае на ефикасноста на прочистувачот. Не го знам распоредот на просториите, но од истата причина јас минатата година се решив за два помали (xiaomi mi air purifier 2h).
Инаку попустот и не е баш некој попуст, реално само 500 денари поевтин![]()
Како и за климите, уште повеќе за прочистувачиве, одвоени простории се смрт за ефикасност. Ако е една просторија од 40м2 онда да, ако се посебни онда не, нема да ги чисти другите.
Sent from my TELEFON using Tapatalk
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден