значи стандард како и за било која нарачка што би ја отвириле на царинаЈас до сега за нарачки <45евра (со шипинг) не сум плаќал допунски трошоци (освен чат пат царински преглед ~200ден)
Конктретно од Молин беше цело пактекче само течности (42евра), ми стигна на врата за 5 дена(недела вечер нарачано, во петок сабаље на врата), без никакви трошкови.значи стандард како и за било која нарачка што би ја отвириле на царина
ако ми стигне писмо за проверка
им го праќам invoice-то
и после они решаваат дали треба
да платам царина/данок на основа на фактурата и тоа што е нарачано
или ако не треба да се царини,само поштенски/административно царински трошоци
плус превоз од Железничка до населба кај мене
(убаво да се знаат и вакви податоци,фала ти)
Се` ти кажа, браво, уште еден стручњак.
ај ти,Ќе ми ѕврцнеш или јас да ти ѕврцнам?
метузалем ќе спасуваАко е од фасттек,Стигна ајстикот, да не пиувам рецензија, сите добро го познавамеСо двојна намотка на мутацијата на 0.5Оми и 33 вати ме извади од чорапи, или пак заборавив како е белодробно подомско пареење после две недели пауза
Знам само дека 0.4мм жица нема да врши работа, ќе треба нешто подебело за да фати поголема површина намотката, иако и вака е супер. Да го истерам меракот со овој сетап, па ќе пишам за клаптон жицата која што долгро време седи и чека да биде пробана.
ај некој да ми каже од каде и каква ел. цигара да си купам? 6 дена не пушам и ме маваат кризи и ке почнам пак кај и да е, вака барем малку да се залажувам. ама да купам нешто што има кај нас, бидејки ја гледав темава и многу бе стручни израви, вакви накви воа ноа.... нишо не разбрав, па си викам ај овака да прашам, на нашки. али и да биде по квалитетно, нека биде и по скапо, не правам за кеш проблем.
значи да отидам у продавница/аптека и да им речам дајте ми тоа и тоа и да ми дадат и да си платам и да си одам дома. + и некоја течност ако може да ми препорачате уше поарно, инаце пушев винстон црвено у случај ако ве интереси за јачина на течност да ми кажете и сл.
п.с. не сум од скопје така да нешто шо се наога глобално у аптеки зегин едно друго ако може да ми препорачате ке да е најдобро
фала
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден