Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

KIMO.

read-only
5 мај 2018
29
47
32257723_1907480432597928_1313905481680420864_n.jpg

Стигнаа првите но не и последни миксчиња од Sharlovski фала ти друже.
Вкус одличен се нај нај да не набројувам кој ќе земе еднаш ќе земе уште 1001 еднаш.

:) :D :)

KIMO.

read-only
5 мај 2018
29
47
Секако уште чекам мод кит да стигне не сум ни почнал со вејп секако ама да се опремам со се додека дојде играчката
Слободно земи од пријателот Sharlovski течности има голем каталог да кажам овошни/тутунски :)

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
Ако притреба ќе земам сепак сакам да научам сам да правам манџи иако има и ризик да утнам се ..

Да не знае некој кај нас да се купат стаклени шишенца 30мл оти гледам на фасттеч се е распродадено

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Бувни од Аромаши.

Кај нас, од пчеларски продавници (ако имаат).

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
image.jpg

HealthCabin Ninth Anniversary Celebration

Hi, friends

We are most proud to announce our 9th Anniversary. Please visit our store with us from May 14 to June 14, to take advantage of:

Freeshipping
$49.99 ejuice
$59.99 hardware

Discount Coupons
$5 off for orders over $50, code: hc905
$10 off for orders over $100, code: hc910
$20 off for orders over $200, code: hc920

New member gift
Every customer who registers during our Celebration will be gifted 300 credit points.

Additionally, we have teamed with some brands to provide you with Brand Based Discount, Giveaways, and some Buy One Get One Free deals.

–>First round: 10pcs Vaporesso Nexus Starter Kit Giveaway
–>Second round: SMOK Devilkin, Mag Baby Kit , Resa Stick Starter Kit, V-Fin 160W KitGiveaway
–>Third round: Geekvape Aegis Legend kit, Blade Kit, Zeus Dual RTA Giveaway
–>Fourth round: Suorin Air Starter Kit and Suorin Drop Starter Kit Giveaway

We will take this opportunity to say thank you to all of you, and to sincerely invite you to join our 9th anniversary party, please join us.

HealthCabin Marketing Team

HealthCabin Ninth Anniversary Celebration

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Кој е тој фитофарм? Некој нов? Ај, кога-тогаш ќе најдеме некој inside man во фармацевтскиве куќи и ќе растуриме. :hay:

Мене баш тој од Зегин ми смрдеше неописливо, но беше без етикета, односно само црвена етикета со полиња за пишување (на стаклено темно шише). Ама тоа беше одамна.

Реков „може ќе се погоди“ затоа што Интер-Хем и Виола (а веројатно и сите други) го увезуваат во буриња, па може ќе се погоди бурето (или цистерната) пред тоа да не превезувала некоја гадна хемикалија, па да нема мирис. Или да ги испрале бурето/цистерната. :hay: Затоа треба почесто пробување. :hay:

Здравствено се добри, освен ако цистерната не превезувала ацетон пред тоа. :hay: По моја рачуница, ако овие ВГ-а се 95% чистота (наспроти 99,5 што е најчистиот и препорачан за вејпање), а вејпањето е 95% подобро од аналогните, разликата е... Хмм, како се пресметуваше 4,5% од 5%? :hay: (се зезам)
Колегата Мики мисли на овој во средината.
Glicerin Skopje.jpg
Кадрово треба да е на @M.Marlon чинам.
Го немам пробано, премногу е скапичок за мој стандард (1Л = 1500ден). Секако во зорт ситуација 50, 100 мл би завршиле работа, а остануваат гратис стаклени шишенца. ;)

На времето го користев глицеринот од Виола и бев задоволен. Беше густ како мед, немаше мирис/вкус. Освен, по некој месец кога ќе го отворев шишето, удираше на пластика. Ако го оставев отворено 10 - 15 мин, се губеше мирисот.

Од Интерхем само еднаш земав литар глицерин. Пластичното шише беше како оние од солна киселина или варикина (имам постирано слика тука на темава). На налепницата имаше ознака "2" (HDPE), на шишето ништо. Во старт се чувствуваше некаков "поган" мирис, како минуваше времето се повеќе доаѓаше до израз. Самиот глицерин беше доста редок (можно е да бил крстен). Ме поштедија од ставање дестилирана вода во манџата (ќар до гуша). :(

Шишињата со ПГ/ВГ од Амбрела исто не се цвеќе за мирисање. Всушност содржините баш немаат никаков мирис (или јас не го перцепирам), што е добро. За жал пластиката е "1" (PET) и не е соодветна за ваков тип на течности. Сме воделе дискусии на темава за типот на пластика, колку се безбедни и т.н.

Типовите 2, 4 и 5 се квалитетна пластика и не би требало да испуштаат несакани супстанции во течноста, т.е. течноста не може, или многу тешко може да ги нагризе. Се е ова условно, нема ништо црно и бело (барем јас целосно не им верувам). ;)
Во пракса најчесто среќаваме пластики од типот "2" (HDPE): сите производи од Молин, Инавера, Розевото Муле (ПГ, ВГ, никотински бази, ароми, готови течности...). Тоа важи и за готовите течности на Liqua, Flavor Art (исто и аромите) што се продаваат кај нас. Би требало да бидеме задоволни од тие производи.

Според мене главен проблем со понудата на нашиот пазар е токму амбалажата. Пластичните шишиња се од најевтина шкарт пластика и по некое време пуштаат нешто свое во глицеринот. Можеби затоа Сензилис му оставил добар впечаток на Мики (стаклено шише).

Сите наши фирми (претпоставувам) го набавуваат глицеринот во буриња. Е сега зависи во какви услови ги чуваат и колку внимаваат при точењето во комерцијалната амбалажа во која го продаваат. Можеби е еден или двајца добавувачи што ги снабдуваат сите, кој ќе ги знае. Истото веројатно важи и за Амбрела, со тоа што тие преточувањето го вршат кај нив во Белград, а навака праќаат цели десетина литри на 2-3 месеца... :mad:

Едно решение би било штом се земе грицеринот (и ПГ во случајот со Амбрела), веднаш да се преточи во стакло и така да се чува. Стакло си е стакло.

Кога сме веќе кај стаклени шишенца, ако се за правење домашна манџа, не е обавезително да се нарачуваат од надвор. Треба малку имагинација и ништо повеќе. Лани гo претставив новиот модел на шише за сезоната пролет/лето 2017. Среќа модата не застарува така бргу, па може да се користат и оваа сезона. :hay:
За скромните потрошувачи, 100 мл моделот е повеќе од доволен:
1.jpg
После трансформација:
2.jpg

@bicikle
Ако инсистираш на ВГ/ПГ џамбо набавка од надвор, изводливо е, зошто да не. Полска - Македонија, виа Бугарија. :)
Astraion.jpg
Благодарноста за оваа прекрасна глетка оди кај @Astraion. Друже и те не подзаборави малку. :tease:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Благодарноста за оваа прекрасна глетка оди кај @Astraion. Друже и те не подзаборави малку. :tease:
Пратам јас сѐ шо се пишува во е-циг подфорумот, таман работа да се откажам од вас. :)

Немам време за дискутирање а и намалив со вејпањето, фаќам неколку ланчани вејпа навечер и кога ми се присака. Не сум купил нова опрема баеги време, сѐ друго ми е спакувано во фиока освен Кутрето врз EHPro 101 (феноменален стап со темп. контрола) и омиленото ПикоПрајм комбо.

Сега исклучиво извоз манџи за круг од пријатели (friends of friends исто) што сакам да ги откажам од аналогните и нивниот неподнослив мирис на пепељара.
Од горните туби Глицеринот отиде, ама затоа стигнаа Аромашките 2*5Л ВГ и 5Л ПГ, а 3 од овие во средина (100мг) кулираат во длабокото. :)

Главната причина што ве подзаборавив малце, е овој баварски лепотан со кој се подновив пред неполн месец, така да и вниманието отиде на него. Дополнителна мотивација за мене да се искористува слободното време за екстра кеш. (фриленсинг)

Атачменти

• 318d-2007.jpg
    318d-2007.jpg
    159,9 KB · Прегледи: 48

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ами нели и во бг имаат "мастраф"?
Секоја пластика е пластична, зависи со што како реагира, ама јас уште од времето на "скопско од 1,5л" имам некаква одбивност кон пластика. Ако е свежо спакувана, најмал проблем, ќе претуриш во стакло и раат си. Инаку што знам не се лоши амбрела, освен што ги нема. А да ги има постојано, ќе си земиш 500 со 500 + ник и раат си месец два. Али политиката не им е таква, ама ти си знаат. А околу 500 ден е литро што е доста ефтино и не верувам дека некаде ќе се испалти да се увезе за таа сума. Само да го има.
На царина не прават проблем за тубите? Не би одел робија за 5л вг/пг :) Нити би го барал од некого тоа :) Немам некој странство, јбг, а и да имам сигурно нема да сум му јас приоритет :) Башка гледам повеќето патуваат со визаир(авион) па уште 5л џус им фали :) Ако не се снајдам со амбрела, ефтино скапо ќе си нарачувам "шприцер" од инавера, секако литро со литро би ме држело неколку месеци и би ми било најефтина опција.
Мада шипингот за 1л и за 5л е исти, сепак на царина не знаеме како ќе помини толку "сомнителна" пратка :)
Здравје, па за вг/пг ќе се снаоѓаме.
Него со дроидот што направи?
Астраион со здравје да си брчиш швабата !
Едит:
Вода(за пиење), сок, лекарства, антифриз, разни средства за автомобили... Све во пет ги шибаат,(додуша и овие за коли има доста застапеност на хдпе), а кај средства за домаќинства ретко сум забележал хдпе. Зарем да сјае куната побитно им е од здравјето....

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@fis1976 Попустот е бледа сенка на тој од лани, скоро да не е вреден да се спомне затоа што цените од старт им се превисоки, границата за шипинг е голема и не важи за тие работи на clearance.

@Astraion со здравје да си го возиш бумбарот, сега ќе те кажуваме како позитивен пример како оној од вицот: „ене човекот ги остави цигарите и си купи беемве“. :hay:

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
32257723_1907480432597928_1313905481680420864_n.jpg

Стигнаа првите но не и последни миксчиња од Sharlovski фала ти друже.
Вкус одличен се нај нај да не набројувам кој ќе земе еднаш ќе земе уште 1001 еднаш.
:) :D :)

Препорака и од мене за Шарло.

Благодарам за пофалбите и препораките, слаб сум со примање комплименти на моја сметка... Пуса.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Колегата Мики мисли на овој во средината.
Погледнете го атачментот 64314
Кадрово треба да е на @M.Marlon чинам.
Го немам пробано, премногу е скапичок за мој стандард (1Л = 1500ден). Секако во зорт ситуација 50, 100 мл би завршиле работа, а остануваат гратис стаклени шишенца. ;)

На времето го користев глицеринот од Виола и бев задоволен. Беше густ како мед, немаше мирис/вкус. Освен, по некој месец кога ќе го отворев шишето, удираше на пластика. Ако го оставев отворено 10 - 15 мин, се губеше мирисот.

Од Интерхем само еднаш земав литар глицерин. Пластичното шише беше како оние од солна киселина или варикина (имам постирано слика тука на темава). На налепницата имаше ознака "2" (HDPE), на шишето ништо. Во старт се чувствуваше некаков "поган" мирис, како минуваше времето се повеќе доаѓаше до израз. Самиот глицерин беше доста редок (можно е да бил крстен). Ме поштедија од ставање дестилирана вода во манџата (ќар до гуша). :(

Шишињата со ПГ/ВГ од Амбрела исто не се цвеќе за мирисање. Всушност содржините баш немаат никаков мирис (или јас не го перцепирам), што е добро. За жал пластиката е "1" (PET) и не е соодветна за ваков тип на течности. Сме воделе дискусии на темава за типот на пластика, колку се безбедни и т.н.

Типовите 2, 4 и 5 се квалитетна пластика и не би требало да испуштаат несакани супстанции во течноста, т.е. течноста не може, или многу тешко може да ги нагризе. Се е ова условно, нема ништо црно и бело (барем јас целосно не им верувам). ;)
Во пракса најчесто среќаваме пластики од типот "2" (HDPE): сите производи од Молин, Инавера, Розевото Муле (ПГ, ВГ, никотински бази, ароми, готови течности...). Тоа важи и за готовите течности на Liqua, Flavor Art (исто и аромите) што се продаваат кај нас. Би требало да бидеме задоволни од тие производи.

Според мене главен проблем со понудата на нашиот пазар е токму амбалажата. Пластичните шишиња се од најевтина шкарт пластика и по некое време пуштаат нешто свое во глицеринот. Можеби затоа Сензилис му оставил добар впечаток на Мики (стаклено шише).

Сите наши фирми (претпоставувам) го набавуваат глицеринот во буриња. Е сега зависи во какви услови ги чуваат и колку внимаваат при точењето во комерцијалната амбалажа во која го продаваат. Можеби е еден или двајца добавувачи што ги снабдуваат сите, кој ќе ги знае. Истото веројатно важи и за Амбрела, со тоа што тие преточувањето го вршат кај нив во Белград, а навака праќаат цели десетина литри на 2-3 месеца... :mad:

Едно решение би било штом се земе грицеринот (и ПГ во случајот со Амбрела), веднаш да се преточи во стакло и така да се чува. Стакло си е стакло.

Кога сме веќе кај стаклени шишенца, ако се за правење домашна манџа, не е обавезително да се нарачуваат од надвор. Треба малку имагинација и ништо повеќе. Лани гo претставив новиот модел на шише за сезоната пролет/лето 2017. Среќа модата не застарува така бргу, па може да се користат и оваа сезона. :hay:
За скромните потрошувачи, 100 мл моделот е повеќе од доволен:
Погледнете го атачментот 64315
После трансформација:
Погледнете го атачментот 64316

@bicikle
Ако инсистираш на ВГ/ПГ џамбо набавка од надвор, изводливо е, зошто да не. Полска - Македонија, виа Бугарија. :)
Погледнете го атачментот 64317
@Chicco69
Да за тој мислев и тој е истиот што го набавуваме од разни извори, и чистота 99.5%. Само како што кажа за зорт. 1х50мл кошта 78ден. Па литро ке е 1560ден. Што е многу скапо.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Berserker mini clone

Само прв поглед, супер обработка/финиш и многу резервни делови, но прстенот за airflow многу лесно се врти.

BerserkerMiniKlon.png

Ова е расклопен до каде можам, но прстенот не се вади. Ќе барам дали има некоја финта и дотогаш не го пуштам во работа, многу ме нервира. Иако стои каде ќе го оставиш, кога би бил на пример во џеб, би се вртел. А тоа што е лабав значи и дека пропушта многу воздух. Се надевам дека е само некоја гумичка во прашање.

И втора работа, едно стакло стигна поголемо, на Фастек читам дека на сите им стигало така. Ќе се бунам, сигурно ќе фрлат доларче. :hay:

Stakla.png

Инаку се` друго ми изгледа супер, си пасува и убаво се завртува едно во друго. Како што се сомневаат, овие се од трета смена во фабрика или самиот производител сака да ги улови тие на кои не им се даваат повеќе пари за оригиналот (ете, мене ме улови :hay:).

Ако се реши проблемот со прстенот, би било апсолутна препорака. Не знам што би можело да биде подобро кај оригиналот. Ќе известам што ќе најдам/направам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Berserker mini clone

Само прв поглед, супер обработка/финиш и многу резервни делови, но прстенот за airflow многу лесно се врти.

Погледнете го атачментот 64325

Ова е расклопен до каде можам, но прстенот не се вади. Ќе барам дали има некоја финта и дотогаш не го пуштам во работа, многу ме нервира. Иако стои каде ќе го оставиш, кога би бил на пример во џеб, би се вртел. А тоа што е лабав значи и дека пропушта многу воздух. Се надевам дека е само некоја гумичка во прашање.

И втора работа, едно стакло стигна поголемо, на Фастек читам дека на сите им стигало така. Ќе се бунам, сигурно ќе фрлат доларче. :hay:

Погледнете го атачментот 64326

Инаку се` друго ми изгледа супер, си пасува и убаво се завртува едно во друго. Како што се сомневаат, овие се од трета смена во фабрика или самиот производител сака да ги улови тие на кои не им се даваат повеќе пари за оригиналот (ете, мене ме улови :hay:).

Ако се реши проблемот со прстенот, би било апсолутна препорака. Не знам што би можело да биде подобро кај оригиналот. Ќе известам што ќе најдам/направам.
@Metuzalem
Гуру за стаклото. Само што се појави Uwell Crown нарачавме одма два еден за мене и еден за (мојот најдобар Другар-Брат кој за жал го изгубив во понеделникот) . Едниот дојде со скршено стакло при транспорт а резевното беше пократко. Им пишав и им пратив слика и одма ми пратија 5 со нормална големина.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Само еден месец сум во вејпањето и до сега успеав да пробам 7-8 ароми. Покрај стандардните RY5, SCamel и 555 топло би ја препорачал и Forest Fruit (од @Sharlovski ). Што е, од кој производител е каква е, поточно ќе каже он ама вкусот е одличен. Убава свежа арома, малку киселка, најизразена е нијансата на јагода (ми направи проблем, жена ми ме натера да и купувам јагоди, ми вика 3 дена нешто на јагоди ми мириса :) ) ама не толку јака според мене (на вејпање) убав микс на шумско овошје!

Ќе го заборавев за малку ова, ќе речеше “види го пе*ер, нејќит да кажит“.

FA Forest Fruit, 3% + 1-2 капки на 10 милилитри INW Cactus за да и дајш магија :)

Последна промена:

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Ќе го заборавев за малку ова, ќе речеше “види го пе*ер, нејќит да кажит“.

FA Forest Fruit, 3% + 1-2 капки INW Cactus за да и дајш магија :)

Никако, јас само ќе речам спреми 30мл и нека се крчка за до Петок ;)

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
Дали некој имал проблем со царина кога има повеќе порачки 4 до 5 (вредност под 15е една)на исто лице иста адреса одеднаш од различни места?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И не и да (но ова изгледа беше исклучок затоа што беше никотин/контролирана супстанца).

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Дали некој имал проблем со царина кога има повеќе порачки 4 до 5 (вредност под 15е една)на исто лице иста адреса одеднаш од различни места?
@Nick192
Јас сум имал три пратки со вредност од 25$ и поскапи и ми ги дадо без царинска проверка. Од трите таа најевтината беше ОБС енгине а другите беа два мода. Не се големи и тешки и не имаше проблем. Што не значи дека сум имал среќа или...

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен

Рекорд ми стигнаа 9 во ист ден, сите комплет во вредност од 200тина евра, нити царина нити ништо.

20180324_082720.jpg

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Значи ако пафа 18-ка ниц ќе бегаат комарциве од мене :)
Него конфучие прајм на што сетинзи го возите, пг/вг жица, вати и колку е отворено тоа за течност.
Шарло си го осекнал поштаро :)

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Значи ако пафа 18-ка ниц ќе бегаат комарциве од мене :)
Него конфучие прајм на што сетинзи го возите, пг/вг жица, вати и колку е отворено тоа за течност.
Шарло си го осекнал поштаро :)

Всело кј нас сами си ги земаме, количката ја земам и терам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно