Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
aspire-nautilus.jpg
Наутилус сам по себе е легенда. Но тие што го пропуштиле, го пропуштиле. Наутилус 2? Хммм. Ги користи истите одлични вертикални греачи, плус некои нови. Колку што знам колегата Шарло го има и е задоволен. На времето ги прегледав сите ривјуа, и не беа баш позитивни. Протекувал, особено при полнење. При отшрафување, греачот знаел да се заглави на горниот дел. Металната обвивка е од алуминиум. Мене ми е ружен како ниту еден друг, но верувам спасил многумина од тутунското зло и поради тоа заслужува респект.

Сепак убаво би било да имаме ново решение, прикладно на ова ново време. Вејпинг индуструјата е брза гранка, значи без влечкање, бујрум Николче на сцената. :)
Nikolas.jpg
Многу сличен со наутилусите, ама сепак различен.
- има полнење од горе
- изработка што ветува минимум проблеми
- 3 мл капацитет
- 22 мм дијаметар, 39 гр, резервно стакло
- дизајн и компатибилност со модови - ерсте класе

Никола беше многу фален на ривјуата што ги гледав/читав. Греачите биле во класа или подобри од тие за Наутилус. Дефинитивно траеле долго (многу подолго). Ги има во две варијанти: чистокрвни МТЛ и квази ДТЛ. Купците од Фасттек имаат само пофални зборови за Никола... Сижето е: одлична замена за Наутилус кец, за двојката муабет не праиме. :)

Да сум почетник што појма нема од електронски цигари, а сакам да му избегам на злото, би го пуцнал Никола in a heartbeat. Во комбинација со еден Eleaf iPower 80-ка, би биле атрактивна пропозиција, особено поради флексибилноста на комбото. Модот во иднина би функционирал топ со било кој РДА/РТА, а Николче би бил одличен за на работа, до продавница или за кежуал прилики.

Навистина верувам во овој ати, останува уште некој да биде доволно храбар да го нарача и проба.

Станавме малку досадни со препораките за Ендура и АЈО во 100 варијанти, особено што има почетници што би платиле во старт и малку повеќе, но да добијат поголем квалитет и флексибилност. Воедно би имале и одличен upgrade path и сигурни 5000mAh, особено сега кога имаме проблем со набавка на адекватни батерии по разумна цена.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.099
4.845
Ресен
Погледнете го атачментот 65972
Наутилус сам по себе е легенда. Но тие што го пропуштиле, го пропуштиле. Наутилус 2? Хммм. Ги користи истите одлични вертикални греачи, плус некои нови. Колку што знам колегата Шарло го има и е задоволен. На времето ги прегледав сите ривјуа, и не беа баш позитивни. Протекувал, особено при полнење. При отшрафување, греачот знаел да се заглави на горниот дел. Металната обвивка е од алуминиум. Мене ми е ружен како ниту еден друг, но верувам спасил многумина од тутунското зло и поради тоа заслужува респект.

Сепак убаво би било да имаме ново решение, прикладно на ова ново време. Вејпинг индуструјата е брза гранка, значи без влечкање, бујрум Николче на сцената. :)
Погледнете го атачментот 65973
Многу сличен со наутилусите, ама сепак различен.
- има полнење од горе
- изработка што ветува минимум проблеми
- 3 мл капацитет
- 22 мм дијаметар, 39 гр, резервно стакло
- дизајн и компатибилност со модови - ерсте класе

Никола беше многу фален на ривјуата што ги гледав/читав. Греачите биле во класа или подобри од тие за Наутилус. Дефинитивно траеле долго (многу подолго). Ги има во две варијанти: чистокрвни МТЛ и квази ДТЛ. Купците од Фасттек имаат само пофални зборови за Никола... Сижето е: одлична замена за Наутилус кец, за двојката муабет не праиме. :)

Да сум почетник што појма нема од електронски цигари, а сакам да му избегам на злото, би го пуцнал Никола in a heartbeat. Во комбинација со еден Eleaf iPower 80-ка, би биле атрактивна пропозиција, особено поради флексибилноста на комбото. Модот во иднина би функционирал топ со било кој РДА/РТА, а Николче би бил одличен за на работа, до продавница или за кежуал прилики.

Навистина верувам во овој ати, останува уште некој да биде доволно храбар да го нарача и проба.

Станавме малку досадни со препораките за Ендура и АЈО во 100 варијанти, особено што има почетници што би платиле во старт и малку повеќе, но да добијат поголем квалитет и флексибилност. Воедно би имале и одличен upgrade path и сигурни 5000mAh, особено сега кога имаме проблем со набавка на адекватни батерии по разумна цена.

Да сме досадни со Т22ката... ептен, почна и мене да ми се лоши ама што повеќе МТЛ китови (и само китови не танкови) пробувам, одврти заврти пак на неа се враќам.
1% од вејпањето го користам Наутилусот, кога сум на свадба или слично и знам ќе ми е ептен досадно.
Имам одличен кандидат за да допринеси во темава и да се надоврзи на твојов пост бидејќи почна со Ендура, се префрли на Наутилус па купи и Николас од кој не беше нешто воодушевен од греачите, ќе го замолам да пиши збор два околу двата.
Мојот примерок на Наутилус 2 не течеше, неговиот да, понекогаш знае од горе на полнење да се излигави (мислам ако го наполниш на граница), ми заглави бидејќи го престегнав (сака да си понежен) и контролата на воздух му е лабава, лесно може да се помести.
2мл мене не ме задоволува посебно кога ќе си навикнат на поголеми.
Аромата... да речиме дека е за нијанса подобра од Ендурата, не сум ги тестирал ама тргањето повеќе ќејф ми прави на Наутилусот.
До сега не сум пробал МТЛ греачи кои траат подолго од овие.

TL/DR
Наутилусот не би го препорачал за апла почетник, како втор танк да, ако имаш време за малку заебанции.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Прво помислив дека е истата приказна како со Фокале, но кај мене го има. Види да не е тоа што се губеше жолтото копче за ПејПал кога ќе му текне (испразни корпа, одлогирај се, бриши кукис, па се` одново, и биди брз).

Кај мене сега го има жолтото копче, не одев понатаму.

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Колачињата биле проблем, ама не им давам шанса - после сите перипетии се предомислив.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241
Баш ќе прашував за препорака за танк со готови грејачи. Скроз го изумив Никола иако го имам сретнато по ривјуа. Но ај ќе почекам да стигнат овие 2-3 кои ги имам нарачано па по некое време си викам дека и некој од нив (никола, наутилус) ќе нарачам.

Него заборавив да потврдам дека Арјан имал човек во Бугарија. Ме праша дали знам информации околу шипинг БГ-МК. Јас одговорив не и замолив за информација дали бугарот може да препрати наваму. Во суштина го замолив неговиот контакт да провери тоа во БГ. И на тоа остана се разбира.

Плус и ме премисли Метузалем кога кажа дека секое лето има проблем па на есен пак тргнува работата. Затоа и не инсистирав понатаму.

Како и да е постои можност Арјан да прати во Бугарија. Но оттаму очигледно би требало да си подигнеме ние самите батерии. Па некој од нас ако оди често натаму може да му предложам (или тој што патува да му пише) на Арјан како алтернатива. Па да видиме дали и како би можело.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Погледнете го атачментот 66020
Да видиме дали ќе ги оствари очекувањата.

Баш би сакал да чујам мислење и споредба со Прајмот, Догито и Сирената, верувам ќе те бендиса! Инаку и моето Доги стигнало, ќе го подигнам во Понеделник па ќе споделам импресии.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241
all three 2 jpg.jpg

all three 1.jpg

Блиц анализа:

Берзеркерот доаѓа во културно пакување. Три оции: челик, бело стакло и ултем жолто стакло (или некој друг материјал) да одговара со дополнителниот ултем дрип тип. Со него спакувани доаѓаат два клаптон грејачи кои не се спејсд. Исто има плаво штрафцигерче, резервни гумици, две резервни штравчиња, гарантен лист и културно упатство за употреба.

Декот е мал и не дозволува долга намотка. Со граничниците на постовите просторот е уште помал за играње. Но не е проблем.

Викувањето е лесно со граничниците на постовите и она што одзема време е само пикање на памук во бунарчињата како кај кајфунот.

На старт решив да одам со кантал 2.5мм 1.4 оми 28 AWG со цел да се совпадне со грејачот кој го имам на догито. Со оглед на димензиите на очакот, оддалеченста на грејачот од устата, знаев дека ќе биде најблизок со догито како искуство.

berserker vs doggy.jpg

Двата на 14 вати.

Течност: Bad Blood 5 ник.

Се разбира треба време да легнат импресиите. Сето ова што ќе го кажам може да се измени со друга течност, друг вик и сл.

Дрип типот е најтесен од сите атомајзери што ми се дома. Ова доведува до многу концентриран млаз на воздух во устата. Можеби и најжежок од сите. Тоа е еден фактор што ја прави пареата да делува сочно напоредно со близината на грејачот до устата. Од прва брзеркерот има за нијанса повеќе арома од догито. Ова не го очекував. Повеќе очекував да биде на средина помеѓу догито и сирената. Кај троут хитот не можам да забележам разлика со догито. Можеби за ситна нијанса повеќе кај Берзеркер. Ми треба малку повеќе време за ова да го детектирам како што треба. Сирената ги тепа и двата во секој случај.

Споредено со догито има поширок но поплиток оџак. Искуството е многу слично. И двата зажежуваат на жешко време. И двата знаат да подбликнат течност после чејн вејп. Но нема да те изгорат зашто тоа е течност не која прска директно од грејач туку повеќе инстантна кондензација.

За разлика од догито сепак пластичниот дрип тип (не забележав некоја разлика и со ултем жолтиот тип) овозможува подолги континуирани сесии. Малку е попријатен за вејп. И тоа е она кое ми направи најмногу мерак зашто може да уживам во арома на кило и при потопло време. Сепак сирената тој комодитет за вејп на жешко време го нуди многу повеќе т.е. во изобилие.

Една значајна негативност за која треба да прочитам и да видам дали се решава. За жал воздух имам само на најмалиот и најголемиот отвор. Трите дупчиња помеѓу не пропуштаат воздух воопшто. Исто како да е затворена контролата на воздух. Инаку берзеркерот е со многу тесни отвори за воздух. Не сум пробал но мислам дека и на најотворен сетинг нема да може да понуди рестриктивен DTL.

Edit: Повлеков силно на дупчињата кои не пропуштаа воздух. Едно по едно се оправија. Не знам што било што кочи но со повлекување се реши.

Сега за сега толку.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Може да е машинско масло или дури и маст (запекната) во каналите (дупчињата). Сум наоѓал така, затнати скроз. Го испра добро?

Од тоа (маслото по ѕидовите и насекаде) може некој атомизер и да не дава никаков вкус и да се чуди човек.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241
Може да е машинско масло или дури и маст (запекната) во каналите (дупчињата). Сум наоѓал така, затнати скроз. Го испра добро?

Од тоа (маслото по ѕидовите и насекаде) може некој атомизер и да не дава никаков вкус и да се чуди човек.

Очигледно е нешто такво. Бидејќи не мирисаше на машинско масло го измив со сапун површно. Не знам дали може да се отвори декот и да го измијам внатре. Ќе пробам на наредно миење т.е. викување.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Да не шпонови само, иако тргаш мтл не би сакал да се најде шпонот кај што не му е место. На кајфин прајмот очигледни беа шпонојте кај дупчињата за манџа, али па и некако цврсо изгледаа ем треба низ памук да поминат во тој случај.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
IMG_8977.JPG

Си ја подигнав пратката, се е на број (слика само од најбитните работи) кутијата на полначот беше бајаги нагмечена од едната страна ама среќа од таа страна бил кабелот па полначот е неоштетен. Да го искапам кучето, да го спастрам па ќе пишам импресии :) . На прв поглед супер изработка, дрип типот потесен и од Прајмот и Сирената и сакам ваков дрип тип да најдам и за нив, ако најдете исто или нешто слично пратете линкови.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последна промена:

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Дечќи немам врска од електронскиве цигари па сакам да прашам , дали има кај нас да се купи ХЕЕТ цигари и по која цена за ИКОС ? Имав прилика да го пробам и од сите електронски цигари ова некако е најблиску до обично . Во Србија можам да го земам за околу 2000 денара апаратчето .

Испратено од SM-A530F преку IT.mk форум апликација

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Настрана што сметам дека IQOS се многу понеефикасни и понездрави од електронските, и прескапи, не знам каде има кај нас стапчиња, ако има.

На Фастек има клонови 1 2 3 4, како и дополнителна опрема 1 2, ама стапчиња мислам дека нема. Фастек го рачунам исто како да е „кај нас“. :hay:

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Ти се допадна ? Претежо имаме лоши импресии од него и тешко се наоѓа во мк,може во некоја аптека, евнтуално
во Umbrella Shop - ELEKTRONSKI CIGARI - HOVERBOARD - SPINERI .
Мислам дека ќе биде од корист да ни кажиш какви е-цигари си пробал до сега?
Да ми се допадна . Имам пробано од овие на течност ама незнам какви , не сум упатен воопшто . Прочитав дека икос мирисало на изгорена иверица но тој мирис се осеќа само доколку го помирисаш апаратот ,овака при користење не се осеќа . Вчера пробав со ментол денес ќе ми донесат од портокаловите хеет . Се мислам да го купам но ако нема кај нас ке треба да ми праќаат од Србија .

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Настрана што сметам дека IQOS се многу понеефикасни и понездрави од електронските, и прескапи, не знам каде има кај нас стапчиња, ако има.

На Фастек има клонови 1 2 3 4, како и дополнителна опрема 1 2, ама стапчиња мислам дека нема. Фастек го рачунам исто како да е „кај нас“. :hay:
Па овде е поефтино . Денес треба да се јавам на една пријателка што продава да ми каже дали се продава само апаратчето или во пакет со 2 штеки. Во секој случај доаѓа некаде околу 3000 Динари или 1500 Денари.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Филтерчето е. Плус, на Филип Морис политиката им е да те навлечат, па да креваат цени. Во Србија неколку пати поскапе и веќе излегува месечно поскапо од аналогни. Или наскоро ќе биде, не се сеќавам точно.

Апаратчето е најмал проблем, треба да ги купуваш цело време патроните со тутун колку половина кутија цигари, а поскапо од неа.

Викаат дека на долг рок сите што ги користеле, се откажале од нив и се вратиле на аналогни.

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Филтерчето е. Плус, на Филип Морис политиката им е да те навлечат, па да креваат цени. Во Србија неколку пати поскапе и веќе излегува месечно поскапо од аналогни. Или наскоро ќе биде, не се сеќавам точно.

Апаратчето е најмал проблем, треба да ги купуваш цело време патроните со тутун колку половина кутија цигари, а поскапо од неа.

Викаат дека на долг рок сите што ги користеле, се откажале од нив и се вратиле на аналогни.
За 270 Динара имаш пакет од 20 цигари . Да поскапо но не мириса дома на цигари , нема пепелари и пепел , нема кашлање од сабајле и да не набројувам што се се случува со пушач од 10+ години. Пробав во 2-3 наврата да ги откажам но безуспешно.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не си пробал Ендура + домашна манџа, затоа. :hay:

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Не си пробал Ендура + домашна манџа, затоа. :hay:
Не сум пробал но и не сум упатен во ова , ќе ми треба многу време да научам што како . Вака ова е готов производ . Доколку нема кај нас од цигарите хеет ќе си останам на обичниве .

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно