Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Saso Trpenoski Нема да оди Ендурата на Ајпауерот, читај од тука до тука. Во најмала рака ќе треба некоја интервенција. Проблемот е што Ендурата влече воздух од кај конекторот, а на Ајпауерот конекторот нема зарези (има, ама не излегуваат од пречникот на атомизерот). Такви се и повеќето понови модови, затоа препораката беше комплетот, ќе држи тој цел ден.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Да

All Of Them Above Are Compatible With Fireluke M & Fireluke 2 Tank

Погледнете го атачментот 75427
Колега мојот е овој. И можеби ќе теба да купам вакво стакло за да пасуваат тие меш греачи.
e3286ae1587d1ba28e7c4eb1c92ef559.jpg
6f5eb8e5a14ee039f8b3f58996919f96.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

28 јануари 2017
2.066
4.728
Ресен
Колега мојот е овој. И можеби ќе теба да купам вакво стакло за да пасуваат тие меш греачи.

Хмм, можно е да треба тој танк да, чунки вака најдов инфо.

The FreeMax FireLuke Mesh Replacement Coils are made for the FreeMax FireLuke Mesh Sub-Ohm Tank. The new Fireluke Mesh X Series is also compatible with both the original Fireluke Mesh and the Fireluke 2 Sub-Ohm Tank.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Хмм, можно е да треба тој танк да, чунки вака најдов инфо.

The FreeMax FireLuke Mesh Replacement Coils are made for the FreeMax FireLuke Mesh Sub-Ohm Tank. The new Fireluke Mesh X Series is also compatible with both the original Fireluke Mesh and the Fireluke 2 Sub-Ohm Tank.
Ќе ми треба еден греач да знам дали да купам повеќе со попустов. Ќе побарам од поблискиве во СК само да видам дали ќе пасува. Да не купувам нов танк, зошто мене ми се допаѓа многу

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Апдејт за поштите за оние што се спремаат да нарачуваат на попустот во Фастек. Последниве месеци нарачував со повеќето пошти што се важни/поволни за нас, па еве каква беше ситуацијата за мене:

- Сингапурска (Registered Airmail by Singapore Post): Стандардно 20-30 дена, без никакви проблеми, не е ептен турбо како што беше Хонконшка на времето, но солидна е; во некои случаи е и поскапа од Хонконшка.

- Хонконшка (Registered Airmail by Hong Kong Post): еднаш стигна турбо за 15 дена, а следната пратка (нарачана на минатиот попуст) уште не тргнала (не се појавува на тракинг), ги прашав што е работата и рекоа дека од ХК пошта им одговориле дека немало доволно пратки за до Македонија, да чекам да се соберат. :rolleyes: Не можам лесно да сменам пошта на пратката затоа што е излезена од Фастек. И на еден од Србија му направиле така. Претпоставувам дека луѓе не нарачуваат преку неа откако ја поскапеа.

- Холандска (TNT Post NL): Порано немав многу доверба во неа затоа што ми изгубија една пратка и нејќеа да надоместат, но веќе две пратки ми стигаат турбо, едната за околу 20 дена (од Фастек), другата за помалку (од друго место). Бидејќи по цената е поповолна од СГ и ХК, отсега ќе нарачувам со неа.

- Кинеска (Registered Airmail by China Post): Бавна каква што ја памтам, околу 40 дена и евтина е; само за неа ми виткаа во црна кеса (и тоа само поголемите пакети).

- ХК граунд шипинг (Ground Shipping by HK Post): Не нарачав со неа, но да спомнам (иако мислам дека веќе спомнав), прашав и има тракинг. Оваа е најевтина, понекогаш и бесплатна, но самото име кажува дека не патува со авион, па ќе биде најбавна. [Edit (25.06.2019): Нарачав нешто со неа и ме префрлија на Сингапурска, рекоа дека оваа била за пакети над 2 килограми.]

Има уште и Regular Air Mail, што е достапна ако сметката е под 20 долари и е бесплатна, но без тракинг е и никако не ја препорачувам кога ги има и другиве пошти, освен ако од тие 2-3 долари не ни зависи животот. ;) Без тракинг многу лесно може да се изгуби или да заврши во нечиј џеб и никому ништо (нема отштета), а и побавно патува.

DHL Global Mail е малку поскапа од Хонконшка, наводно не оди преку ДХЛ (со лежарини и царини и глупости), туку преку обична пошта, но не ми се ризикува да проверам дали е така и затоа никогаш не сум ја пробал.

Registered Air Parcel by Hong Kong Post веројатно е наменета за пакети (огромни работи) и веќе е многу поскапа, па никогаш не ја гледам.

На бројкиве да се додадат уште Х денови; јас ги бројам додека не се појават на наш тракинг дека стигнале, а нашиве никогаш не биле толку ажурни да ги добијам следниот ден, знаат да се влечат и по 3-4 работни денови, но сепак тогаш сум малку помирен затоа што се стигнати.

За тие што не знаат, од Фастек до кај нас ограничувањата се: течности можат да се нарачуваат само преку Сингапурска и ХК граунд шипинг; уреди со вградени батерии само преку Сингапурска и Холандска; ножеви (се`што има сечило, значи и ножици и мали скалпелчиња) само преку ХК граунд шипинг и Хонконшка. Ако има само еден предмет од тие категории во пратката, ограничувањето важи за цела пратка.

Во последно време стратегија ми е да полнам повеќе, односно ако порано ќе наполнев 2 пакета од по 20,ХХ долари (кога беше бесплатен шипинг над 20 долари), сега полнам еден од 3Х,ХХ долари и не дополнувам со глупости, па на некој начин повеќе ми се исплати. :) Се разбира, и поголемите пакети не ми ни стапнале на царина, магијата на Фастек се` уште работи (добро, не се ептен големи, но сепак не се за потценување). Се` уште има некоја граница на 20 долари, каде што шипингот малку се намалува, па пак се трудам да бидам над 20-ка ако можам.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Кусо да не сум :) IPower 80w

Нарачано на 13 мај, шипнато 14 мај, пристигнато на 23 Мај. Ме зачуди колку бргу стигна, пак ќе кажам, се` зависи како ќе се поклопат коцките за транспорт.
Продавачот е од али (го знаете сите) со тракинг број и SG пошта. Интересно е што нарачав дрво боја и се премислив, му пишав на продавачот дека сакам брашед силвер и без никаков проблем ја смени нарачката во таа боја. :)

Прв мод со вградена батерија но во недостаток на батерии овој ќе ми биде како златна резерва.
Убаво лежи во рака и не е многу гломазен што е битно, имам и гаќи за него. :D Мислам дека со користење на 35-40w треба да ми издржи еден ден.

IMG_0113.JPG IMG_0114.JPG IMG_0115.JPG IMG_0116.JPG IMG_0117.JPG

zdrnik

hello world
31 октомври 2016
64
74

Нарачано на 13 мај, шипнато 14 мај, пристигнато на 23 Мај. Ме зачуди колку бргу стигна, пак ќе кажам, се` зависи како ќе се поклопат коцките за транспорт.
Продавачот е од али (го знаете сите) со тракинг број и SG пошта. Интересно е што нарачав дрво боја и се премислив, му пишав на продавачот дека сакам брашед силвер и без никаков проблем ја смени нарачката во таа боја. :)

Прв мод со вградена батерија но во недостаток на батерии овој ќе ми биде како златна резерва.
Убаво лежи во рака и не е многу гломазен што е битно, имам и гаќи за него. :D Мислам дека со користење на 35-40w треба да ми издржи еден ден.

Погледнете го атачментот 75451 Погледнете го атачментот 75452 Погледнете го атачментот 75453 Погледнете го атачментот 75454 Погледнете го атачментот 75455
Може линк? Планирам и јас да го нарачам модов, гледам многу го фалите :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Овде или овде, истиот продавач со минимална разлика во цена.
Пази на вториот линк треба да ја одбереш поголемата батерија (80w)!

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328

Погледнете го атачментот 75451 Погледнете го атачментот 75452 Погледнете го атачментот 75453 Погледнете го атачментот 75454 Погледнете го атачментот 75455
Крема,ме интересира а мислам и останатите ги интересира,бидејки ти е прв мод со вградена батерија а активно долго време користиш модови со екстерни батерии,да дадеш стручно мислење после некој краток период на користење.Споредба на модов, од аспект на перформанси и траење на батеријата, со мод кој користи екстерни две батерии.
Јас четири модови имам со внатрешна батерија од кој два ајповера. И ми бркаат сите работа за мтл. Фала

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Момци сетов ги содржи сите прстени што ми се потребни за сабтанк мини? Така?

Не сум го отворил одамна, а и кога ќе го отворам сите 3 сабтанка ги ставам заедно па не знам колку/како беа? Фала ви

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Момци сетов ги содржи сите прстени што ми се потребни за сабтанк мини? Така?

Не сум го отворил одамна, а и кога ќе го отворам сите 3 сабтанка ги ставам заедно па не знам колку/како беа? Фала ви
Да тие се

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Колеги една информација. Добив на подарок Kayfun lite ама не се влече ич. Имав Сирена2 и Галаксис и беше се ок. За ова ако знае некој како да го средам воздухот нека каже.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Колеги една информација. Добив на подарок Kayfun lite ама не се влече ич. Имав Сирена2 и Галаксис и беше се ок. За ова ако знае некој како да го средам воздухот нека каже.

Земиго задутре со тебе ќе го стедиме.

Sent from my A7 using Tapatalk

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Друштво сега гледам на 3avape Snowolf 218w tc box mod оној со 3 батерии за 9.90$ плус шипинг незнам колку е не проверив, сепак ефтино кој сака мод со 3 батерии.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје

Најверојатно воздухот е скроз затворен, земи штрафцигерче (flat head) и одврти го, во 510 пинот се штелува воздуx.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
А што ако го извадам скроз?

Ќе се лигави и може да протече течност во модот и ете ти беља, ако е отворено скроз и ако го извадиш нема да има разлика во количината на воздух што влечеш ама ако стои звнатре заштитен е модот од протекување.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ќе се лигави и може да протече течност во модот и ете ти беља, ако е отворено скроз и ако го извадиш нема да има разлика во количината на воздух што влечеш ама ако стои звнатре заштитен е модот од протекување.

Тенк ју

Rigoberto

read-only
7 март 2019
23
24
Друштво сега гледам на 3avape Snowolf 218w tc box mod оној со 3 батерии за 9.90$ плус шипинг незнам колку е не проверив, сепак ефтино кој сака мод со 3 батерии.

ovoj snowolf? zosto ja go zemav na popust 75$ me fati... 20190318_081849-01.jpeg

Испратено од SM-A530F преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
LoL
Јас пак го барам на 3Fvape а оно да ти било на 3avape.
Не сум дочитал како што треба, една буква мења све. :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно