Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Еко Логистик (ELS)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
ако отворам фб ми излегува инстант овај како е гостин во некој медиум, секој ден, а имам 10 пратки од алиекспрес стигнати кај нив пред 7 недели и не с е доставени, за 8 пратки од тему ми вратија пари и никогаш не стигнаа, други 5-6 се кај нив со недели. Отварам фб и нервоза 100 добивам, поради горе наведените причини а моронов глуми фраер и успешен бизнисмен, поштава ќе ја снема за 2-3 месеци, сите пратки кои не ги доставиле украдиле/изгубиле тему ќе ги бара да се платат од нив, ќе им крати од исплата и колапс следува

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Мене една пратка од 3ти јануари не можат да ми ја најдат, а стои дека е во магацин, бараа и бараа и не можат да ја најдат...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Мене една пратка од 3ти јануари не можат да ми ја најдат, а стои дека е во магацин, бараа и бараа и не можат да ја најдат...
тему им бара да најмногу 3 дена смее да стои пратка без промена на статус, а кај нив стојат со недели, за да го решат тоа имаат во системот направено да се прави фиктивно менување на локација на пратките и поради тоа илјадници пратки не знаат кај им се и ги носат ако ги најдат, ова ми го кажа курирот од кого барав да ми најде пратки, вика иако стои дек а пратката шета сеуште е во некој пункт

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ама кога ги чита коментариве, што си вика!? Ја учев, ама наставничката ме мрази, затоа кец ми стави!

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
вчера кај другар од Козле оставиле пратка од некоја жена од Влае
па другарот добар ,ја однел

сигурно сте приметиле испраќач е Тему -Арачиново

п.с. пилотите што останаа без работа сите се разнесувачи сега

Pyropwnage

hello world
28 август 2012
205
50
Штип
во Велес го има на 3 места, кога се јавуваш во Ск и тие ти даваат непостоечки броеви, покрш карго нема

SYM_J

hello world
3 декември 2012
61
60
Мене ми се јавија да појдам да ја земам пратката оти биле во гужви и не можеле да ми ја донесат до дома!?

Додека доставува Македонска пошта, пратките од али/ибеј редовно дома ми ги носеа

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Ние сите имаме различни искуства со пратко разнесувачите. Мислам оти новата постава во МТВ(министерство за транспорт и врски) треба да воспостави ред. Вака се вклучија некои кои немаат електронска можност за следење на пратките од страна на порачателите. Затоа јас напоменав да почнат и тука со рефундација.

BojanB.

read-only
1 ноември 2024
3
0
Битола
Според тоа што читам, се изненадив бидејќи јас досега сум немал прблем со нив и порачувам често од алиекспресс и пред брзо од Тему за прв пат.

Кога пратката ќе оди во ЕЛС наместо во поштата, стигат за 2 и пол недели макс, во споредба со поштата кое е гарантирано да ја држат во база 2-3 недели.

За чудо досега ЕЛС ме немат разочарано, но јас лично ако праќам по карго, секогаш КаргоЕкспрес.

kikomir

hello world
30 јуни 2015
192
220
Дали знае некој на која локација е "Скопје - Југ - Headquarter" ?

По тракинг ми вика таму имам пратка (Состојба: Во магацин, Локација: Скопје - Југ - Headquarter) која одамна не мрда, а никој на ниеден контакт не ми враќа па сакам да идам сам да ја барам...

philldm

hello world
29 јануари 2018
85
67
Не може ниту една фирма што врши достава на пошта да работи ефикасно без поштенски техничари (ПТТ Владо Тасевски) и инженери (факултет во Белград). Во Пошта на Северна Македонија има двајца-тројца со завршен факултет во Белград во поранешна Југославија и тоа е тоа. Тоа е посебен смер кој изучува не само достава, туку и логистика за примање, складирање, сортирање и испраќање на пратки. Има формули што се користат за пресметка за ефикасна достава на одреден број на пратки, на одреден број корисници на поштенси услуги, на одредена големина на територија. Приватните фирми што се бават со достава на пратки, не верувам дека имаат поима дека постојат такви смерови, следствено и резултатот и кај Пошта на Северна Македонија и приватни фирми. И на крај, се' се сведува на доставувачот/поштарот.Може процесот да е организиран по ПС, но ако доставувачот/поштарот дрибла, крајниот корисник не добива квалитетна услуга. Во дискусијата помеѓу ЈасСум и Мерв, двајцата имаат право, и затоа постојат стручни образовни програми за тоа. Но кој ќе го сработи и испланира целиот процес кога такви кадри не се ни обучуваат повеќе? Следствено и ситуацијата во поштенскиот сектор кај нас.

15 септември 2012
1.159
1.300
Не може ниту една фирма што врши достава на пошта да работи ефикасно без поштенски техничари (ПТТ Владо Тасевски) и инженери (факултет во Белград). Во Пошта на Северна Македонија има двајца-тројца со завршен факултет во Белград во поранешна Југославија и тоа е тоа. Тоа е посебен смер кој изучува не само достава, туку и логистика за примање, складирање, сортирање и испраќање на пратки. Има формули што се користат за пресметка за ефикасна достава на одреден број на пратки, на одреден број корисници на поштенси услуги, на одредена големина на територија. Приватните фирми што се бават со достава на пратки, не верувам дека имаат поима дека постојат такви смерови, следствено и резултатот и кај Пошта на Северна Македонија и приватни фирми. И на крај, се' се сведува на доставувачот/поштарот.Може процесот да е организиран по ПС, но ако доставувачот/поштарот дрибла, крајниот корисник не добива квалитетна услуга. Во дискусијата помеѓу ЈасСум и Мерв, двајцата имаат право, и затоа постојат стручни образовни програми за тоа. Но кој ќе го сработи и испланира целиот процес кога такви кадри не се ни обучуваат повеќе? Следствено и ситуацијата во поштенскиот сектор кај нас.
Професиналноста не се цени во Македонија.
  • Курајбе*и градат згради за живеење кои се збутани во никакви простори и не задоволуваат ниту едно урбанистичко правило.
  • Неспособни инструктори обучуваат возачи за возење... затоа во Скопје се вози со 30km/h по дожд, а ноќе дивеат по улиците
  • Ебивет*и (поранешни кочијаши) вршат автобуски патнички сообраќај и гинат луѓе. Кичијашите барем се грижеа за коњите.
  • Шалабајзери се бутаат во контрола на летање.
  • Надрилекари со дипломи од тетово, скопје, штип убиваат луѓе по болниците, наместо да ги лечат.
  • Даскали по школиве и факултетиве пун ку*ац и пази, сите се нобеловци, сите имаат пуцилер награда (а само Александар Кирков a.k.a. Раде Шербеџија е пуцилер) сите имаат нешто откриено за напредок на човештвото, имаат нешто големо направено за народов, државава и сите се подржуваат во затворениот круг.
  • Готвачите по кафани припремаат храна со огромна количина на масти, зејтин... и директно затнуваат артерии на народот... јбг инфракт го стрефи, му немаше спас. Па уште те убедуваат дека бурекот треба да е мрсен и треба тоа мастите да се цедат низ раце...
  • Голема количина на храна што ја произведуваме (од тоа малку што се произведува) е третирана со недокажани здрави хемикалии.
  • Полињата на кои расте храна се наводнуваат со вода која микробиолошки не е здрава (да не кажам дека е полна со растворени го*на).
  • Водата што ја пиеме од чешма во Скопје е нездрава, ама затоа пун ку*ац реклами за купете со вода во шише - нејзе никој не докажал дека е исправна - остави ја на сонце и по некој ден ќе смени боја.
  • Тие бедите што се бават со политика не заслужуваат коментар

Има уште милијарда примери...

Се свестуваме кога ќе се случат срања

Ама македонецот е паметен човек и не прифаќа совет од професионалци...

20 септември 2016
19
26
Битола
Darko Krushjanovski's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x
Motherboard
MSI B450 Tomahawk
Storage
Samung 970 EVO Plus 250GB + KingDian 240GB
PSU
njoy Titan 600W
RAM
G-Skill Ripjaws V 16gb 3200mhz
Video card
RTX 3070
Case
NZXT S340
Mouse
Attack shark X3
Keyboard
Genesis Thor 300
Audio
Hyper X Cloud Stinger S
Monitor
BENQ XL2411Z 144Hz
OS
Window 11
Кај мене едноставно помина работата. Ден после испраќање ми пишаја порака да очекувам пратка денес од нив. Си дојде братот си достави му платив и то е то.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Денешното искуство со ESL катастрофа, ни тракинг број не добив, ни изветување дека они ја имаат пратката, ни дека треба да ги очекувам, и од никаде "еј симни се пред зграда сум" во сред работно време. Ај ќе речеш дома има човек ќе ја превземе пратката, ама пратка која е габаритна и тешка мајка ми не може ни да ја носи ни да ја превземе.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Инаку, не сакате да враќате пратка за да ве рефундираат! Скоро два месеца стои во ЕЛС, ми пропадна и диспјут и пари и све! Прашувам - „аааа, еве ги, стојат, чекаме да се собере уште... кој да знае, може и за 6 месеци...“

Ужас, ужас! Ама сега ме фати инает, ќе барам они да ме обесштетат! Со Агенција за пошти, со сѐ!

Titanium

hello world
1 март 2024
350
193
Инаку, не сакате да враќате пратка за да ве рефундираат! Скоро два месеца стои во ЕЛС, ми пропадна и диспјут и пари и све! Прашувам - „аааа, еве ги, стојат, чекаме да се собере уште... кој да знае, може и за 6 месеци...“

Ужас, ужас! Ама сега ме фати инает, ќе барам они да ме обесштетат! Со Агенција за пошти, со сѐ!
Само живците ќе си ги искинеш. Може само таблети за висок притисок да добиеш.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Луѓе каде гледате за тракинг број на ЕЛС ? Гледам дека стариот тракинг сајт, не им работи.
А на новиот сајт неможам да го најдам. Ако може некој да пушти линк. Фала

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно