Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

InSides

Practice makes perfect
21 февруари 2009
560
1.325
Има и овакво...

StorePhoto2__74820.1490642761.jpg

Сумата во САД не е ептен страшна.

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
844
810
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Има и овакво...

StorePhoto2__74820.1490642761.jpg

Сумата во САД не е ептен страшна.
Ги гледав баш вентилаториве што ги нудат овие пред некој ден, ама треба да ги праќам по луѓе што ќе доаѓаат навака од УСА, инаку ептен практични се и читам имаат добри ривјуа, а и естетски се вклопуваат добро со рисивери, мада мене лично не ми игра некаква улога тоа :)

MadBuldog

Gaining Experience
22 јуни 2008
182
458
Скопје
За сите што се интересираат за ефтини in-ear Bluetooth слушалки моментално на AliExpress наредните 2 дена на 58% попуст моделот QCY T5 (не T5S, ниту T5Pro) за MKD 862.13 и FreeShiping.
Сериозно размислувам да си земам уште еден пар, дека првите после година и пол секојдневно мелење низ моиве уши почна да им попушта душата, бар на левата слушалка. Во секој случај ги надминаа моите очекувања, дека кај мене In-Ear слушалки без разлика жичани и гајтанлес повеќе од 12 месеци ако потраат се е бонус над тоа.

QCY T5

Salermo

Intern
13 септември 2017
61
21
@Chicco69

Ако ти е скапо, да ти спуштам од цената малку

Oдма коментари, козата на комшијата :)
Мислењето е автоматски споено:

Не се за продажба,
Услуга за еден пријател, како би се направило анализа на мнение кај нас за овој тип на звучници,
колку можат да пројдат ваков тип

Column speaker VS 15/2 - конфигурација

Последна промена:

Dinako

Gaining Experience
26 октомври 2016
127
58
Предлог за продажба продавници со добри цени за ав ресивер во Солун и околината

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
844
810
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Предлог за продажба продавници со добри цени за ав ресивер во Солун и околината
Медиа Маркт имаа солидни цени и добри попусти, ама во последните неколку месеци барем на веб сајтот немаат ништо од популарните модели на Денон и Марантз.

InSides

Practice makes perfect
21 февруари 2009
560
1.325
Њама наличност (*) на глобално ниво.

А штета, баш ги отворија сите (барем оние важните) гранични премини.

(*) TIL како се вика лагер на бугарски.

InSides

Practice makes perfect
21 февруари 2009
560
1.325
Сосема возможно, особено во големите продажни ланци кои можат да диктираат спуштање на цените како моделите стареат. Секако ќе биде интересно да се види како недостатокот на хардвер во 2020/2021 ќе влијае на движењето на цените.

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
844
810
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
844
810
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Вчера ми стигна Ноктуа 200мм вентилатор којшто работи на 5 волти и доаѓа заедно со усб адаптер. Го ставив над рисиверот и го приклучив на усб портата. Резултатите беа одлични, после еден час користење на -7дб гласност, на допир рисиверот беше само неколку степени потопол од собната температура која што беше 29.

Доколку некој има Денон или Марантз рисивер што бајаги загрева, особено во летниве периоди, може да го нарачате вентилаторот од линкот подолу. Благодарност до @dekomote за споделување на продавницата. Стигна за само 8 дена од Велика Британија.

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.045
1.355
Скопје
Тажен ден за љубители на бесплатна флак музика на послужавник. Наиме Freezer веќе нит може да стрима ни да симнува флак, макс mp3 320. Според дечките што го прават Freezer, Deezer ги има подзатнато дупчињата. Да се надеваме дека бар 320-киве ќе потраат.
Не сум нешто расположен за експериментирање, па ме интересираше дали некој користи од другиве слични(колку што памтам Deemix и Deezloader беа) и дали е иста ситуација и кај нив? Или ако има некој друг предлог како алтернатива.

ivan88

Gaining Experience
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Тажен ден за љубители на бесплатна флак музика на послужавник. Наиме Freezer веќе нит може да стрима ни да симнува флак, макс mp3 320. Според дечките што го прават Freezer, Deezer ги има подзатнато дупчињата. Да се надеваме дека бар 320-киве ќе потраат.
Не сум нешто расположен за експериментирање, па ме интересираше дали некој користи од другиве слични(колку што памтам Deemix и Deezloader беа) и дали е иста ситуација и кај нив? Или ако има некој друг предлог како алтернатива.

Обично си ги симнувам од rutracker. Нема што нема...

Sent from my iPhone using Tapatalk

DeJaVu

Practice makes perfect
21 ноември 2010
1.045
1.355
Скопје
Обично си ги симнувам од rutracker. Нема што нема...

Познат ми е, и го имам користено порано. Али после ова фризеров све друго у вода отиде :).
Малтене ко тајдал, али за беспари + опција за симнување сингл траки, цели албуми, или цели плејлисти од корисници/едитори на дизер. Плус форматирање на имињата на симнатите фајлови по сопствен мерак и корици/текстови у комплет.
Еве ти скрин ако не си го користел, абе лепота. Башка и за мобилен има апликација.
Freezer.png
Али сеа јебига, до мп3 320 после срањево. Ќе треба изгледа со малку повеќе труд да се стига до флак :).

BlueBaron

Gaining Experience
19 јануари 2016
286
251
Скопје
Ми се зафркна USB кабелот на слушалките вчера, за моја среќа кај 3.5мм конекторот што иде во слушалките. И реков наместо да нарачам заменски кабел од Алиекспрес одма, да пробам да го поправам конекторот (нема што повеќе да го сјебам either-way, а за слушалкиве веќе има диајграм за жичките на нет). Така да ми треба 3.5мм џек. Освен во Логинг, дали може и во друго место да најдам вакво?

1626849994210.png

TheMarshal

Unstoppable
3 јануари 2019
1.635
2.561
Ми се зафркна USB кабелот на слушалките вчера, за моја среќа кај 3.5мм конекторот што иде во слушалките. И реков наместо да нарачам заменски кабел од Алиекспрес одма, да пробам да го поправам конекторот (нема што повеќе да го сјебам either-way, а за слушалкиве веќе има диајграм за жичките на нет). Така да ми треба 3.5мм џек. Освен во Логинг, дали може и во друго место да најдам вакво?

Погледнете го атачментот 102657

Логинг, AVC, Vision, пазарче, Зец и тако даље.

Со тоа што јас би идел или во Логинг или во Vision. Испринтај го дијаграмот, однеси им го сегашниот кабел, купи конектори и замоли ги да ти го "скоцкаат" кабелот.

Вообичаено и Логинг и Vision се супер-брзи. :)

Едит: Во Vision не ми се свиѓаат 3.5мм конекторите што ги имаат, иако се Neutrik. Некако weird се, и пример не се уштекуваат добро во Samsung Galaxy S9+ - константно паѓа. Но затоа на компјутер, или dac, супер се уштекува.

Едит V2: Сега ми текна, и во Аудиокултура можно е да имаат 3.5мм конектори од Viablue, тие се малку попремиум бренд и цените им се нешто повисоки за разлика од други брендови.

Последна промена:

BlueBaron

Gaining Experience
19 јануари 2016
286
251
Скопје
Логинг, AVC, Vision, пазарче, Зец и тако даље.

Со тоа што јас би идел или во Логинг или во Vision. Испринтај го дијаграмот, однеси им го сегашниот кабел, купи конектори и замоли ги да ти го "скоцкаат" кабелот.

Вообичаено и Логинг и Vision се супер-брзи. :)

Едит: Во Vision не ми се свиѓаат 3.5мм конекторите што ги имаат, иако се Neutrik. Некако weird се, и пример не се уштекуваат добро во Samsung Galaxy S9+ - константно паѓа. Но затоа на компјутер, или dac, супер се уштекува.

Едит V2: Сега ми текна, и во Аудиокултура можно е да имаат 3.5мм конектори од Viablue, тие се малку попремиум бренд и цените им се нешто повисоки за разлика од други брендови.

Не знаев дека во Логинг нудат и да го залемат кабелот. Колку се доплаќа за таа услуга?

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.825
Мислења
1.001.710
Членови
36.638
Најнов член
Dina M