Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
Денес рекорд во Мама Италиана, паркирам карши, улетувам, од под шалтер ја вади робата, викам - со картица!, куцам ја два пати пауер на ајфонот и наплатено, одма преку улица и накај дома... Мислам дека тотал 4 минути. (А сигурно со Халк пеј само плаќањето беше 5 минути. И Гугл пеј е споричко...)

Да ти е ќеиф да арчиш ;)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
Нова верзија на СТБ, дали во вторник конечно ќе пуштат????
Погледнете го атачментот 156696
У петок кон сабота пуштаат верзии... До толку се грижат за нас да е што побрзо :)

* А ќе излезе абдејтот уствари го решава проблемот со Apple Pay рекламата, за пуштање здравје уште некој квартал. :LOL:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.504
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Денес рекорд во Мама Италиана, паркирам карши, улетувам, од под шалтер ја вади робата, викам - со картица!, куцам ја два пати пауер на ајфонот и наплатено, одма преку улица и накај дома... Мислам дека тотал 4 минути. (А сигурно со Халк пеј само плаќањето беше 5 минути. И Гугл пеј е споричко...)

Да ти е ќеиф да арчиш ;)
ја ни телефон не вадам за тоа!
има сеа ептен се нови, како лист хартија тенки, колку визит карта, картици за плаќање.
влагаш плаќаш бегаш.

јез да за 4 минути ме можам да го врзам точакот.

пс.
него,
кај паркираш бе, на сред улица!?

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
ја ни телефон не вадам за тоа!
има сеа ептен се нови, како лист хартија тенки, колку визит карта, картици за плаќање.
влагаш плаќаш бегаш.

јез да за 4 минути ме можам да го врзам точакот.

пс.
него,
кај паркираш бе, на сред улица!?
Неее, карши од страната кај Треска - 4 коли веќе беа наредени па и јас. Плус превезував посебен патник па имам оправдание од лекар. И 4 минути, не беше ни 5.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
Неее, карши од страната кај Треска - 4 коли веќе беа наредени па и јас. Плус превезував посебен патник па имам оправдание од лекар. И 4 минути, не беше ни 5.
Веќе немам оправдание од лекар, патникот е во Геријатриска болница Ѓорче :( Сега застанување само со електричниот точак, ама за него ми требаат 5 минути само да го заклучам

Туку Халк пуштија Виза или не? И не можеш во аеродромски лаунџ со Епл пеј, мора пластиката

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
Дали може некој да провери (доколку има) Visa картичка од Стопанска дали му дава да се додаде во Wallet?

Имам зачувано во autofill една картичка што не е моја лична и кога ќе одам Add To Wallet ми ја дава како предлог во Cards Found For You.

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
Дали може некој да провери (доколку има) Visa картичка од Стопанска дали му дава да се додаде во Wallet?

Имам зачувано во autofill една картичка што не е моја лична и кога ќе одам Add To Wallet ми ја дава како предлог во Cards Found For You.
1767967052662.png
1767967069731.png

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Halk ponudija i master za mladi so EZ paketot, najverojatno ke forsiraat na master sega gledam deka segde go reklamiraat apple pay so mastercard, visa tesko vo skoro vreme haha

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
А која е главната разлика меѓу виза и мастер?
Кога вадев сметка и картичка во банка, ја прашав вработената, и ми одговори дека едно исто е. Исти "опции" различни фирми

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
А која е главната разлика меѓу виза и мастер?
Кога вадев сметка и картичка во банка, ја прашав вработената, и ми одговори дека едно исто е. Исти "опции" различни фирми
Da, sekogas zavisi od bankata, nekoja baka isto nudi a nekoja nudi povekje na master a pomalku na visa ili obratno

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
Пробав со мастер пред 10мин, не работи. Можеби треба да се проба со виза...не знам?
Нема да е денес сигурно :(

Ниту во апликцаијата го покажува некаде “Add to Wallet", ниту на веб страната не е пуштена страницата за Apple Pay - уште враќа Not Found. Кај мене Visa уште ја покажува како предлог, али Mastercard не.

Ваљда до крај на месец ќе биде

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
Веќе не ја дава кај мене Visa како опција. Надежно завршиле со тестирање и се поминало како што треба

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Подготовката мислам дека ако веќе е за нешто е за следен вторник. Нема да ризикуваат продукција пред продолжен викенд.

Како и да е, дефинитивно многу килава имплементација направија сите банки, срамота за парите со кои располагаат како компании да прават вакви задоцнети и половични имплементации на толку познат и верувам едноставен систем (под едноставен мислам, систем позади кој стои сериозна компанија со сигурно спремна документација за интеграција и соодветен стручен support team)

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно