Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

Benedicta

hello world
7 декември 2017
111
74
Дали некој бил во ваква ситуација и совет ако може.

Пред два месеци го откажав пакетот за тв и нет од А1 и се префрлив на телеком (договорот ми беше истечен).
Значи вратив опрема, имам документ со сериски броеви на опремата.

Денес ми стига електронска сметка од А1 од 4000 и нешто, заради наводно наплатена опрема.

Го отворив договорот, и гледам дека не селектирале во каква состојба е вратена опремата... И долу со мали букви дека демек имаат ценовник ако се врати оштетена... (Слика прикачувам)

Како сега можам да докажам дека ниту беше оштетена ниту пак нешто недостигаше?! Како може тие да го трвдат тоа, и да ми пратат фактура после месец време.

Плс, совет ако на некој му де има случено истото.

Атачменти

• 20231123_002958.jpg
    20231123_002958.jpg
    2,3 MB · Прегледи: 57

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339

Пред два месеци го откажав пакетот за тв и нет од А1 и се префрлив на телеком (договорот ми беше истечен).

Денес ми стига електронска сметка од А1 од 4000 и нешто, заради наводно наплатена опрема.

Го отворив договорот, и гледам дека не селектирале во каква состојба е вратена опремата... И долу со мали букви дека демек имаат ценовник ако се врати оштетена... (Слика прикачувам)

Како сега можам да докажам дека ниту беше оштетена ниту пак нешто недостигаше?! Како може тие да го трвдат тоа, и да ми пратат фактура после месец време.

По сериските броеви погоре. Да си ја најдат и да се провери.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Оди во дуќан, нека проверат во систем дека си ја вратил. Покажи им го документот ако не ја најдат они во компјутер. Никогаш не го губат долгот твој, ама приемницата редовно.
Ова им е стандардна лоповска пракса, АПП

Последна промена:

Halaf

hello world
27 јуни 2015
92
143

Истото ми се случи мене, си ојдов всалон и му кажав дека опремата е вратена, си проверија и то беше то. Очигледно сакат да лажат постари луѓе шо не се разбират тако звана Македонска политика

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Истото ми се случи мене, си ојдов всалон и му кажав дека опремата е вратена, си проверија и то беше то. Очигледно сакат да лажат постари луѓе шо не се разбират тако звана Македонска политика

Исто и мене ми се деси уште пред неколку години, во салон кога ја враќав опремата ми рекоа, тука ќе внесам дека е вратена, ама чувај го листево, многу веројатно е да ти се јават и да ти кажат дека немаш вратено опрема. Така и беше, ми стигна сметка, се јавив телефонски мислам и се разбрав на телефон. Многу глупа фора искрено и непотребно замарање, а многу е просто ама ете, со години не го решаваат.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
да споделам и јас со нив лошо искуство - имав два броеви шо вкупно плаќав 1800 ден со ДДВ, претходниот месец ги префрлив во телеком, зато шо ни сум добил нешто од нив понуда за пониска претплата (шо телеком веднаш ми понудија) туку и последната сметка, за од 1800 ден со ДДВ да ми стигни 2270, кај шо 1800 ден било претплатата, и 470 било ддв за нив. лопови. сега во телеком имам појќе 5Ѓ интернет и пониска претплата за 300 ден.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
573
815
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
да споделам и јас со нив лошо искуство - имав два броеви шо вкупно плаќав 1800 ден со ДДВ, претходниот месец ги префрлив во телеком, зато шо ни сум добил нешто од нив понуда за пониска претплата (шо телеком веднаш ми понудија) туку и последната сметка, за од 1800 ден со ДДВ да ми стигни 2270, кај шо 1800 ден било претплатата, и 470 било ддв за нив. лопови. сега во телеком имам појќе 5Ѓ интернет и пониска претплата за 300 ден.
236ден се наплаќа за портирање на број, што би било 472ден за два броја.

Тоа го наплаќа и телеком, телекабел и сите останати.

Проблемот е што не си бил известен за овој трошок.

18 август 2019
1.229
1.204
Ќе си имаш работа со извршител.
Мислам дека извршителот не ќе може да дојде без судска одлука. Тоа што А1 го напишале нема никаква правна тежина. И јас можам некому да му испратам фактура, ама не и извршител.

Не знам како сега е предвидено, некогаш делото мораше да помине преку суд за да биде правосилно.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Мислам дека извршителот не ќе може да дојде без судска одлука. Тоа што А1 го напишале нема никаква правна тежина. И јас можам некому да му испратам фактура, ама не и извршител.

Не знам како сега е предвидено, некогаш делото мораше да помине преку суд за да биде правосилно.
Друже, дали ти некогаш си успеал да искористиш извршител за некому да наплатиш тебе што ти должат? Функцијата на извршителите е само за банките, телекомите (наместо да те известат дека си ја заборавил опремата директно те колат), ... и сличните лихвари да наплаќаат измислени долгови.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
573
815
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

Тоа што то мислиш дека си завршил со нив, они не мислат така.
Фактурата и те како е основана, си платил фактури за претпоследниот месец, но не и за последниот.
Сега ќе ги игнорираш ама после 7-8 месеци ќе си драпаш мео. До извршител додека да стигне ќе помине на адвокат, па нотар и сите тие само ќе го зголемуваат долгот.

18 август 2019
1.229
1.204
Тоа што то мислиш дека си завршил со нив, они не мислат така.
Фактурата и те како е основана, си платил фактури за претпоследниот месец, но не и за последниот.
Сега ќе ги игнорираш ама после 7-8 месеци ќе си драпаш мео. До извршител додека да стигне ќе помине на адвокат, па нотар и сите тие само ќе го зголемуваат долгот.
Ако имам долг ќе морам да го платам. Тоа ми е јасно. Но ако сум го расчистил долгот и имам документ за тоа, нека одат тие по нотари и адвокати.

Magical

hello world
15 август 2008
435
453
Ако имам долг ќе морам да го платам. Тоа ми е јасно. Но ако сум го расчистил долгот и имам документ за тоа, нека одат тие по нотари и адвокати.
Мој совет ти е да си расчистиш се со А1 и да си одиш мудро, за да не одиш модро. Ама ти си знаеш, како те учи памет.

18 август 2019
1.229
1.204
Мој совет ти е да си расчистиш се со А1 и да си одиш мудро, за да не одиш модро. Ама ти си знаеш, како те учи памет.
Засега имам расчистено. Ама да бидам спремен ако „утре“ ми стаса некоја честитка дека опремата не била исправна...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Друже, дали ти некогаш си успеал да искористиш извршител за некому да наплатиш тебе што ти должат? Функцијата на извршителите е само за банките, телекомите (наместо да те известат дека си ја заборавил опремата директно те колат), ... и сличните лихвари да наплаќаат измислени долгови.

Да, многу близок роднина преку извршител наплати пари од град Скопје. Не е фикција, реалност е, извршител е, кој и да му дојде со основ некој за наплата, ќе си ја заврши својата работа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Да, многу близок роднина преку извршител наплати пари од град Скопје. Не е фикција, реалност е, извршител е, кој и да му дојде со основ некој за наплата, ќе си ја заврши својата работа.
Блиски роднини сте со @Паланчански ?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Можеби, по потекло сум од Паланка, онаа Кривата, ама ова беше од другатата страна, од кај мајка. Денационализација на земијште во Скопје, добиен спор, град Скопје не плаќа па извршител си ја заврши работата.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Наместо да превенира, да се суди за на крај да ги зезне. Ако ги добие на суд. @Паланчански пак ти запрашај се дали некад извршител нешто добро ти направил на тебе или блиски роднини, ОК?

18 август 2019
1.229
1.204
Наместо да превенира, да се суди за на крај да ги зезне. Ако ги добие на суд. @Паланчански пак ти запрашај се дали некад извршител нешто добро ти направил на тебе или блиски роднини, ОК?
Ваквите размислувања не донесоа онаму кај што сме. Затоа А1 и останатите аздисуваат. Начекале никој да не им се спротивставува, па си играат мајтап со нас. Ама ако изгубат една тужба од мене, друга од тебе, трета од него, ќе мораат да го сменат начинот на работа.

Извршителите само си ја вршат работата. Дали А1 ќе ми пушти извршител или јас ќе пуштам извршител на А1, сеедно е. Тој сака само да си лапне паричка. А полесно ќе го наплати долгот од А1, отколку од физичко лице. Им многу физички лица кои немаат никаков имот, никакви примања, па не може да се наплати долгот, додека со А1 не е таков случај.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.286
2.714
нема што да се прави, ќе се буниш таму у салон. Ги користат сите можни елементи да те измолзат додека не ги откачиш скроз.

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Ваквите размислувања не донесоа онаму кај што сме. Затоа А1 и останатите аздисуваат. Начекале никој да не им се спротивставува, па си играат мајтап со нас. Ама ако изгубат една тужба од мене, друга од тебе, трета од него, ќе мораат да го сменат начинот на работа.

Извршителите само си ја вршат работата. Дали А1 ќе ми пушти извршител или јас ќе пуштам извршител на А1, сеедно е. Тој сака само да си лапне паричка. А полесно ќе го наплати долгот од А1, отколку од физичко лице. Им многу физички лица кои немаат никаков имот, никакви примања, па не може да се наплати долгот, додека со А1 не е таков случај.
Ајде пиши после како пројде на суд. Сите имаме идеалистички погледи кои што брзо се распрснуваат после првата средба со реалноста. Ама ти пожелувам успех. Јас дигнав раце

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
направивме договор кога беше онаа промоцијата со 500 денари оптички интернет во комбо со телефон.
и во салон ми вика 500 + ултра сим с 700, 1200 ке биде, ок направивме договор,
и сега ми стигна сметка 1600 од кој 100 ден за приклучвање ок како може 1500 сега да плакам. втф?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ит маркет

На врв Дно