ковид

  1. ITmkdroid

    MK Wallet и MK Verifier - нови апликации на Министерство за здравство

    Двете апликации се MK Wallet (да, и ние сметаме дека името на прва потсеќа како официјална апликација на Македонија за чување криптовалути) и MK Verifier и на iOS и на Android продавниците за апликации се објавени од страна на профил на Министерството за здравство. MK Wallet е мобилна...
  2. ITmkdroid

    Treker.mk – проект за анализа на податоци за COVID-19 кој нуди Rest API

    Treker.mk е целосно волонтерска платформа која овозможува следење на состојбата со ковид-19. Проектот е со отворен код и е достапен на Github: treker-mk Податоците кои ги споделува Treker освен како визуелен приказ може да се преземат и како табела, .CSV фајл, или преку REST API. Ова ќе...
На врв Дно