Да, поефтино е. Нема што да конвертираш, прати си долари на девизна и после тука купи си денари. Само рачунај и 10% персонален данок на цела сума.Dali momentalno Wise e podobro/poeftino resenie za primane na USD za razlika od Payoneer?
Ima li dopolnitelen fee za converzija od USD vo EUR/DENAR?
Baram alternativa na Payoneer kade momentalno ti doaga ~5% vo MK, Ako ne ides go Grcija za evra ~(3.5%) all in. Pozdrav
Не сум имал долариДали е поисплатливо WISE (USD > EUR) - и СЕПА трансфер во МК рачунајќи дека поповолни конверзии има wise и би се добиле еврата без никаква провизија, одколку од USD па на swift кај нас, чисто ако има некој од овде ме интересира како практикувате
Пиши пропало.Дечки порано користев Wise (картичка земав стандард шема, на адреса во странство па ми ја пратија), е сега картичката истече, а јас сменав држава МК за да ми биди регуларно.
Прашањето ми е како да нарачам сега друга картица, опција за промена на адреса нема... незнам зошто...
Ништо и да ми сменат, во странство немам ни акаунт ни ништо на мое име... ќе пробам нов акаунт со истите податоци истата шема ко пред 3-4 години шо ја напрајв.Пиши пропало.
Било је лепо док је трајало.
Или пиши им емаил да ти сменат рачно, за што сигурно ќе ти барат еден куп точни информации и документи.
Мислев на ова.Ништо и да ми сменат, во странство немам ни акаунт ни ништо на мое име... ќе пробам нов акаунт со истите податоци истата шема ко пред 3-4 години шо ја напрајв.
Ke i pises na support i ke ti ja smenat samo ke ti baraat potvrda za prestoj od drzavata koja ke ja stavis, jas imam potvrda od moj blizok ja editnav ubavo so moe ime da ne se poznava i ja prativ i mi ja smenija adresata i naracav kartica tamu i mi ja donesoa posle.Дечки порано користев Wise (картичка земав стандард шема, на адреса во странство па ми ја пратија), е сега картичката истече, а јас сменав држава МК за да ми биди регуларно.
Прашањето ми е како да нарачам сега друга картица, опција за промена на адреса нема... незнам зошто...
што поточно беше “потврда за престој“? utility bill или ?Ke i pises na support i ke ti ja smenat samo ke ti baraat potvrda za prestoj od drzavata koja ke ja stavis, jas imam potvrda od moj blizok ja editnav ubavo so moe ime da ne se poznava i ja prativ i mi ja smenija adresata i naracav kartica tamu i mi ja donesoa posle.
Па не, мислам дека utility bill се мисли за сметка, потврда за престој имаат издадено на мој близок од нешто како општина во градот кај што живее, нешто како кај нас да се пријавиш во МВР дека престојуваш како странец и да ти дадат потврда каде пристојуваш привремено.што поточно беше “потврда за престој“? utility bill или ?
Можи картицата да се поврзе со Google pay? Има екстра трошоци за тоа ?На твое име ама кај пријател во Германија? И што ќе ти е пластиката, ако функционира сѐ со виртуелна картичка, додади ја во Паричник на телефонот и терај, плаќај со неа и готово...
Да. Не.Можи картицата да се поврзе со Google pay? Има екстра трошоци за тоа ?
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
SSD M.2 1TB CRUCIAL P310 NVMe PCIe Gen4, CT1000P310SSD8
9.960,00 ден
WALIKING PAD XIAOMI KINGSMITH X21
48.990,00 ден