Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Plaisio

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје
До сега само еднаш ми побараа да го видат производот, се вратив до кола го земав и не го ни погледнаа.
Такоџе, само што јас начекав рисивер на акција и го купив. И цариников ми вика да го видам, па ја мкнев толкава кутија од кола и само ми го даде документот заверен.
Веројатно се прават превари со производи и поврат на данок па бараат увид.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.308
2.284
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Хехе

Кај грците за да земеш поврат на ДДВ треба да имаш неотпакуван производ
Кај македонците за да не ти пресметаат ДДВ треба да имаш отпакуван производ.

Што правите на меѓуграниечн простор? Има доволно контејнери поставено? :p

Exooo

hello world
21 декември 2016
82
40
Момци, дали кога праќате маил до плаисио, добивате назад потврда? За колку време треба да ги очекувам средствата на сметка?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Момци, дали кога праќате маил до плаисио, добивате назад потврда? За колку време треба да ги очекувам средствата на сметка?
Не препраќаат емиал. За околу 5-7 работни дена треба да ти бидат префрлени.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
24% е поврат на ддв? Како е процедурата? Зимам документ од паласио, идам да ми стават печат на граница и им праќам маил?

Фала.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
24% е поврат на ддв? Како е процедурата? Зимам документ од паласио, идам да ми стават печат на граница и им праќам маил?

Фала.
Да, пасош мора и при купувањето, пари враќаат само на твоја сметка (на исто име од пасошот).

7 февруари 2013
948
1.086
Дечки, најново, Plaisio престанува да враќа данок на стариов метод, и користи Planet TaxFree... ( преку овие Глобал и Планет, мислам беа 12% ако не се лажам )...
Има некој друг со повеќе инфо?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Дечки, најново, Plaisio престанува да враќа данок на стариов метод, и користи Planet TaxFree... ( преку овие Глобал и Планет, мислам беа 12% ако не се лажам )...
Не ми е јасно потврдуваш дека престанале а прашуваш за повеќе инфо?

Desmondz

read-only
22 октомври 2016
4
5
Точно е. Преку Planet Tax-Free е сега и околу 12.3% е повратот

Desmondz

read-only
22 октомври 2016
4
5
Ти земаше од кај нив? Бидејќи и членот погоре, контекстот беше дека потврдува а бараше повеќе инфо и ми немаше логика некако.
Да, купив за Black Friday. Не се исплати веќе според мене. Среќа ми беше уз пат инаку да идев специјално за тоа со тој поврат ќе ми беше криво

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
For TAX-FREE purchases, we now exclusively collaborate with Planet, our Duty-Free retailer partner. This means that the refund process can only be completed through Planet, which refunds a portion of the VAT. During your visit to our store, our colleagues will inform you of the final refund amount, which will also be printed on your receipt.

Ова од нив одговор што добив. Така да официјално е. Затварајте тема. :(

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
For TAX-FREE purchases, we now exclusively collaborate with Planet, our Duty-Free retailer partner. This means that the refund process can only be completed through Planet, which refunds a portion of the VAT. During your visit to our store, our colleagues will inform you of the final refund amount, which will also be printed on your receipt.

Ова од нив одговор што добив. Така да официјално е. Затварајте тема. :(

Ова е црн ден, скоро како рарбг кога затвори.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Значи кој тешки гомна се еј...

Заборајв скрос да проверам тука на форумот а два тројца другари ми рекоја дека сега сменато било.

Земам му се јавувам на Плаисио Солун на телефон пред 2 дена, да бе ми викат исто е, 24% ти враќаме нема промена...

Цела среќа тука отворив да прочитам, џабе ќе одев другата недела. Или не знат стварно во продавниците за промената или таквото ги боли и ќе ми го начукат ќо ќе видам помал данок вратен одпосле.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Значи кој тешки гомна се еј...

Заборајв скрос да проверам тука на форумот а два тројца другари ми рекоја дека сега сменато било.

Земам му се јавувам на Плаисио Солун на телефон пред 2 дена, да бе ми викат исто е, 24% ти враќаме нема промена...

Цела среќа тука отворив да прочитам, џабе ќе одев другата недела. Или не знат стварно во продавниците за промената или таквото ги боли и ќе ми го начукат ќо ќе видам помал данок вратен одпосле.
Абе они враќаат толку, ако идеме буквално толкувано, ама не ти уплатуваат директно туку преку посредници. Е тие си земаат %.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Абе они враќаат толку, ако идеме буквално толкувано, ама не ти уплатуваат директно туку преку посредници. Е тие си земаат %.
Да де јасно, ама за нас е лошо. Нема поента поќе да се купва освен ако не си таму, исто иди колку од кај нас да земиш телефон пример.

За компјутерски делој уште има смисла можи ако прајш скапа конфигурација, ама искрено поевтини продукти се наоѓаат од други продавници на Skroutz, така да ни за то поќе не се исплаќа.

Некој во друга тема имаше спомнато дека VisionStudio уште враќале 24%, ама па релативно повисоки цени имaат и тие така да...

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Баталете ружниот сосед. Имате кај татарите поевтини цени и пробајте со пост рестант во поштата во Ќустендил или Петрич. Emag.bg сигурно испорачува така

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Баталете ружниот сосед. Имате кај татарите поевтини цени и пробајте со пост рестант во поштата во Ќустендил или Петрич. Emag.bg сигурно испорачува така
Поскапо е, на ова емаг сега гледам поскапо е. Плус ние шо сме Битола (сигурно и други како Прилеп, Струмица) ни се исплаќаше до Солун, сега џабе...

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Да де јасно, ама за нас е лошо. Нема поента поќе да се купва освен ако не си таму, исто иди колку од кај нас да земиш телефон пример.

За компјутерски делој уште има смисла можи ако прајш скапа конфигурација, ама искрено поевтини продукти се наоѓаат од други продавници на Skroutz, така да ни за то поќе не се исплаќа.

Некој во друга тема имаше спомнато дека VisionStudio уште враќале 24%, ама па релативно повисоки цени имaат и тие така да...

Toj некој за Vision сум јас.

За некои работи се малку поскапи, за огромен дел се доста поевтини, да не зборам што ја имаат можеби и најбогата понуда на хардвер во регионов. И она што го нема на сајтот - може да се прашаат дали можат да нарачаат (проверено/нарачано/купено).
Има од пиле - млеко.

Јас последно купив FSP Hydro Ti Pro 1000W... за 215 евра (со поврат од 24%). За толку пари нема ни приближно толку добро напојување. Едни смешни Deepcool се 8600 во Анхоч.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Поскапо е, на ова емаг сега гледам поскапо е. Плус ние шо сме Битола (сигурно и други како Прилеп, Струмица) ни се исплаќаше до Солун, сега џабе...
Можеш да пробаш да нарачаш од amazon.de во поштата во Петрич или Лерин... Или од било која продавница од ЕУ

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно