Направено нарачка на z2u
3месеци 265 ден за пц
www.hcl.hr
Нејќеме AAA игри, моментално indies се во мода. (далеку поинтересни и повозбудливи за играње)Сакате ААА игри, Day One - Ќе си платите![]()
Турција капут. Америка работи. Fortnite kids заебаа работа. Тоа за 30.09 се шпекулации
Да, ама ако смениш регион. Повеќето веќе се креирани со Турција како регион, потврдено со адреса. Така да тука нема да има промени.Што е шпекулација? Нов Services Agreement е веќе објавен, ефективен од 30 Септември 2024. Имаат секое право (легално) да ти земат се од акаунтот.
If you change the location associated with your Microsoft account, you may need to re-acquire the material or applications that were available to you and paid for in your previous region.
Microsoft Services Agreement
www.microsoft.com
Коригирана е вредноста на лирата и затоа игрите не се толку евтини како порано. Истото се случи и со претплатата но лирата продолжува да паѓа, па така за неколку месеци повторно ќе се врати во нормала.Дали имате проблем со купување игри на Xbox?
Изгледа заврши купувањето Xbox игри по турски цени. Има некој измени за Турција, Аргентина и Бразил.
После 30.09 ќе има и измени и околу начинот на кој можеш да смениш регион на одреден акаунт. Во опција е и банирање на акаунти.
Ова е правно оградување. Нема врска со тоа. Можеа да те банираат и порано за се и сешто. Не се глупи.Што е шпекулација? Нов Services Agreement е веќе објавен, ефективен од 30 Септември 2024. Имаат секое право (легално) да ти земат се од акаунтот.
If you change the location associated with your Microsoft account, you may need to re-acquire the material or applications that were available to you and paid for in your previous region.
www.microsoft.com
Бтв ова не е сменето, старо си е. Microsoft Services Agreement еве го стариот од 2023.Што е шпекулација? Нов Services Agreement е веќе објавен, ефективен од 30 Септември 2024. Имаат секое право (легално) да ти земат се од акаунтот.
www.microsoft.com
Ништо не купувам. Xbox ќе оди на продажба, реинвестираме во PC и идемо full pirate modeНа USA ако сакаш да кушуваш со картица.
И сега како е најпаметно?
Да избришам картицата од НЛБ, и да вратам конзолата на кој регион? Мислам под USA ми е оргинално акаунтот...
Ваљда ќе останат овие 70тина игри што ги имам искупено преку Турција![]()
дали си на pc game pass? кај мене нема проблем, МК си ја наоѓа без проблем, само треба и во њиндоус да смениш регион на МК и ќе си плаќаш. е сеа проблемот е шо и за кај нас ми стигна честитка по мејл дека од 7 долари креваат претплата на 9, то беше на 15ти мејлот, и вчера ми наплатија по новата цена.Се појави конечно грешен регион при наплата.. е сега пошто Мк ја нема во региони шо праимеПретходно си бев со регион УСА ама ако е заклучено по региони технички и таму не треба да проаѓа?
Не сум на пц знам дека таму не има ама на конзола не постоиме сеуште. Они се оградуваат и викаат дека нивните сервиси и уреди се наменети за во одредени држави а за сите останати проблемот е во сивиот маркет што ти продал уред што не смее да е продаван таму. Со тоа си имаат право да те блокираат/банираат и да не ти дозволат да го користиш производот и сервисите.дали си на pc game pass? кај мене нема проблем, МК си ја наоѓа без проблем, само треба и во њиндоус да смениш регион на МК и ќе си плаќаш. е сеа проблемот е шо и за кај нас ми стигна честитка по мејл дека од 7 долари креваат претплата на 9, то беше на 15ти мејлот, и вчера ми наплатија по новата цена.
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден