Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.226
- 1.201
Ама овој пат дури со 91,51%.

Дали мислат дека сме неписмени, или тие се неписмени???
Дали мислат дека сме неписмени, или тие се неписмени???
Сега сите бојлери и вешмашини ќе ги пуштеме на максимун.Предизборно:
![]()
Предизборно, oд 1 декември, се враќа евтината дневна тарифа на струјата, од 13 до 15 часот
Од петок, 1 декември, домаќинствата ќе имаат дневна евтина тарифа за струја од 13 часот до 15 часот и од 22 часот до 7 часот секој ден, како и цел ден недела.tocka.com.mk
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
За среќна и весела нова година хахахахаСега сите бојлери и вешмашини ќе ги пуштеме на максимун.![]()
Јасно дека ЕВН нема иде во зијан туку дека на нас мнозинството ќе ни натоварат да плаќаме и за Арачиновци и другите општини каде е малцинството....се деси случај кога дојде човек од ЕВН кај нас мајка ми го прашува зошто ни се толку големи сметките тој во лице и кажа дека цело арачиново валјда и други не плаќаат и поради тоа е така..
![]()
И некои од новите броила немаат ефтина струја
И некои од новите броила немаат ефтина струјаdenesen.mk
Кај мене додека не го „прочитаат“ броилото нема да се смени. Ако беше обратно, веднаш ќе дојдат, сега можам да ги очекувам за Ѓурѓовден (а можеби за Митровден).![]()
И некои од новите броила немаат ефтина струја
И некои од новите броила немаат ефтина струјаdenesen.mk
Тоа одамна ми е познато. Малку музика, па објаснување како се наплаќа тарифата, па притисни еден за македонски, па притисни три за оператор, па нешто ме зеза телефонот, тастатурата се губи па не можам да притиснам тројка... Од фиксниот број (кој е преку мобилна мрежа) не можам да им вртам, другиот фиксен не работи без струја и интернет, мејл не можам да пуштам...Погледнете го атачментот 132424Внимавајте ако вртите за информации во ЕВН, сечат на велико, на маката на народот…
Да, нема од 1ви ефтина дневна струја по дифолт, прво треба да дојде да прочита и да подесел нешто и тек тогаш, а замисли колку народ ке се полаже од 1ви ефтина дневна струја и ќе удри на трошење, не дека ќе се потроши многу али зашто така да биде, кога ќе се собере од 200к домаќинства така и не е баш малку (200к го земав како пример може повеќе се)Кај мене додека не го „прочитаат“ броилото нема да се смени.
meta.mk
Dodeka ne pominat ekipite na evn,da otcitaat i promenat setinzi vo saatot nema evtina od 13do15h,zavisi vo koja otcituvacka grupa ste,samo tie sto se so sim sterujomeri tie veke se promeneti ama tie se 10% i evn gi mesti na korisnici koi se teski so naplata,pa koga nemaat nekoj plateno 2-3 smetki sistemot sam ja prekinuva isporakata ...do saatot ima 220v,ama izlez nema od nego...Ќе си проверувате сами, ако има на дисплејот (доле лево) линија или стрелка на местото над Т2 значи евтината е активна. Проверив на 1 Декември накај 13.30ч. и пак беше на Т1.
![]()
Броилата треба автоматски да се наштелуваат со отчитувањето на состојбата. Некаде порано, некаде подоцна. А некаде после две години (онаму кај што не доаѓаат).Сега раскажуваат приказна демек требало рачно да се наштелуваат броилата и тоа поединечно, броило по броило, кога ќе дојде ликот да ги прочита состојбите...
Ме интересира како на овие новите броила штелуваат летно и зимско сметање на времето? Истиот лик оди од броило до броило и штелува? Демек ние не сме провериле дека во недела (понеделник, оти ги мрзи да дојдат во недела на работа а и евтина тарифа е па исти Qr) по промената на времето, часовникот на броилото е автоматски променет?
Односно, кога ја избришаа дневната евтина тарифа, на истиве броила, на сите броила, промената ја направија во еден ден?
Станот до мене смени сопственик. Новиот сопственик сеуште не е доселен, ама попладне и приквечер кога доаѓа да „земе мерки“ на станот за адаптација, дома има електрично осветлување, а ноќта околу полноќ му свети црвената светилка на броилото што е индикатор дека истото е времено исклучено. А дечкото од ЕВеНе не сме го виделе да дотрчува да вклучува / исклучува мануелно на тоа броилото...
Кој кого тука керебечи во сеуште здрав мозок?
Не друже, јас имам броило со СИМ, заклучно вчера, не е сменето. Во контакт центар ми кажаа дека за тие броила као демек до 7 дена ќе ги сменеле.Dodeka ne pominat ekipite na evn,da otcitaat i promenat setinzi vo saatot nema evtina od 13do15h,zavisi vo koja otcituvacka grupa ste,samo tie sto se so sim sterujomeri tie veke se promeneti ama tie se 10% i evn gi mesti na korisnici koi se teski so naplata,pa koga nemaat nekoj plateno 2-3 smetki sistemot sam ja prekinuva isporakata ...do saatot ima 220v,ama izlez nema od nego...
Моето броило го читаат околу 25 во месецот. Карпош 3.Броилата треба автоматски да се наштелуваат со отчитувањето на состојбата. Некаде порано, некаде подоцна. А некаде после две години (онаму кај што не доаѓаат).
На мојот телефон промената на времето од летно во зимско и обратно се врши автоматски ако е приклучен на интернет. Проверено. И на компјутерот исто.Промената на летно и зимско време е автоматска, како кај телефон или компјутер.
Црвената светилка на броилото трепка додека се троши струја. Тоа е точно.Црвената сијаличка на броилото не значи дека тоа е исклучено туку дека има одредена потрошувачка. На секој KWh потрошена струја треба да се вклучи (и исклучи) хх пати. Колку поголема а потрошувачката, толку побрзо трепка.
Моето броило го читаат околу 25 во месецот. Карпош 3.
А што ќе биде со оние кои сами си ја пријавуваат бројната состојба?Е сега кај тие што се чита подоцна, втора или трета група, ќе добијат подоцна. Ама па кога ја укинуваа евтината, кај нив исто така беше на крај укината.
Исто и за нив. Од кај да знае инкасантот кој пријавува сам и дали пријавил, а кој не?А што ќе биде со оние кои сами си ја пријавуваат бројната состојба?
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM RED Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D1
8.100,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден