Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог за лаптоп до 65к

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Дечки предлог за лаптоп ако може. Ќе се користи за медиум гејминг. Лаптопот претежно ќе ми е за на работа, каде што работам од време на време видео едитинг, повеќе data work related во office, али потребен е ради што последно време мн патување е вклучено. Но би сакал да е барем со 3060 графичка по можност. Буџет 65к мах

Нешто гледав ова на жирафата, па ако може мислење Лаптоп Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6, 15.6

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.335
5.359
Скопје
hackitfree.github.io
Последна промена:

dbozhinoski

read-only
14 март 2023
32
10
Од овој што го имаш пратено, не ми се свиѓа само рамот што е DDR4, 6-јадрен процесор е нешто минимум што е паметно да целиш за едитирање видеа.
Овој е исто добар, има 144Hz екран за разлика од леновото.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Да не знаеш како е со достава од computeruniverse, дали е сигурна? И како е со данок после тоа, дали уште е 5%?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.335
5.359
Скопје
hackitfree.github.io
Да не знаеш како е со достава од computeruniverse, дали е сигурна? И како е со данок после тоа, дали уште е 5%?
Искуства има различни - некому вака му поминало некому не му поминало заради батерија...
И јас се двоумев дали да порачам - прочитај неколку страни наназад во темата „Порачки од ЦУ „ - гарантирано секако не е ништо (за други производи без батерија - нема проблеми - јас графичка порачав за две-три недели ја добив со 5% данок) - а има случаи мобилен каде што вратиле - лаптоп кај што поминал без проблем - зависи...

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.935
2.523
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Дечки предлог за лаптоп ако може. Ќе се користи за медиум гејминг. Лаптопот претежно ќе ми е за на работа, каде што работам од време на време видео едитинг, повеќе data work related во office, али потребен е ради што последно време мн патување е вклучено. Но би сакал да е барем со 3060 графичка по можност. Буџет 65к мах

Нешто гледав ова на жирафата, па ако може мислење Лаптоп Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6, 15.6

За тие пари е добра конфигурација и лаптопот има бизнис изглед така си нашол добар избор. Само што за видео едитирање не знам колкав импакт ќе има процесорот бидејќи тој е со 6 јадра (за гејминг е сосема доволен).

Види на огласиве тука имаше Legion 5 Pro дали е сеуште на продажба јас како поранешен сопственик на овој модел на лаптоп имам само пофалби.

zajuruk

read-only
21 февруари 2023
12
14
Skopje
Јас сум истотака видео едитор. Ако користиш Адобе Премиер или Афтер ефектс за едитинг би те советувал да си ги скратиш главоболките и да си земеш интелче.
Имав јас амд и супер беше за гејмање, за гледање 3 филма по ред на батерија ама зезаше за работа. Многу подобра оптимиџација има интел со адобе и ке имаш тандерболт поддршка, нема да ти крашнува кога ке пробаш да рендаш… или префрлаш видеа од ајфон…

Тлдр: гледај интел, фокус на појак процесор и рам, графичка искрено 3050 е сосема доволна

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Јас сум истотака видео едитор. Ако користиш Адобе Премиер или Афтер ефектс за едитинг би те советувал да си ги скратиш главоболките и да си земеш интелче.
Имав јас амд и супер беше за гејмање, за гледање 3 филма по ред на батерија ама зезаше за работа. Многу подобра оптимиџација има интел со адобе и ке имаш тандерболт поддршка, нема да ти крашнува кога ке пробаш да рендаш… или префрлаш видеа од ајфон…

Тлдр: гледај интел, фокус на појак процесор и рам, графичка искрено 3050 е сосема доволна
Фала ти. Ќе го имам во предвид ова

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
ASUS лаптопот многу ми праи кеиф. На жирафа е на попуст за 66к. Солено.
Тhe eternal struggle, laptop or PC...

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Се решив за овај, али ништо не испадна. Дома поплави, и дел од буџетот замина таму. Така да, да подсоберам пак и ако го има на залиха тој ке го земам

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Се решив за овај, али ништо не испадна. Дома поплави, и дел од буџетот замина таму. Така да, да подсоберам пак и ако го има на залиха тој ке го земам
Тој го нема на залиха, барај друг уште од сега

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно