Pane24
Mariovec
Не е прво искуство.Ајде, одиме со прво искуство на враќање.
Сите те очекуваме како ова ќе заврши.
Не е прво искуство.Ајде, одиме со прво искуство на враќање.
Сите те очекуваме како ова ќе заврши.
Кога си подигнував пратка од елс, (ми се јавија да одам да ја подигнам), работникот ја крена кутијата за да го прочита кодот и го спушти од едно метро височина. Му викам пази, лаптоп има внатре. И го отворивме заедно со снимање кај нив во канцеларија. Тешко да признаат нивно оштетување без доказ.Еве денес ја доставија нарачката, дека нели вчера неработен ден. Овој пат беше со мала најава, после потенцирање дека не можеме да се телепортираме. Треба малку да поработат на работната култура од фирмава, ни здраво ни бутур.
edit: а да, и кутиите беа малку изгмечени, али производите здрави барем![]()
Еве зашто не сакам по карго да праќам више матични и графички што се над 300е вредност. Поука за сите вас.Изгледа избрзав. Е-читачот најверојатно има пукнат екран? Не сака да пушти ништо, само стои на овој приказ.Погледнете го атачментот 116510
Има некој искуство со враќање производ?
UPD: Бев кај нивната канцеларија на Качанички пат. На веб страната (а и директно на чет така ми кажаа) пишува дека работно време им е од 09:00, али испаѓа дека понеделник и четврток дечкото што е задолжен околу праткиве и слично доаѓа таму во 12:00. Малку си почекав, дека бев таму во 11:40. Дечкото делуваше коректно, го зема е-читачот и ми кажа дека до крај на недела би требало да има повеќе информации или пак завршница.Пријавив кај нив на фб страната, ќе одам во понеделник да го вратам па ќе видиме што ќе биде. Ќе ве информирам.
Претходното мислам беше дечкото со мониторот што се двоумеше да го врати и на крај не му излегоа во пресет со мртвите пиксели, може да покажеш други одговори од двете теми бидејќи не се сеќавам на други.Не е прво искуство.
UPD: Ме известија дека може да си нарачам замена, што и направив. Овој пат ќе го подигнам е-читачот директно од нивната канцеларија, веќе со ЕЛС не сакам ништо да имам. Чим го подигнам и се утврди дека се е во ред, ќе пишам пак.UPD: Бев кај нивната канцеларија на Качанички пат. На веб страната (а и директно на чет така ми кажаа) пишува дека работно време им е од 09:00, али испаѓа дека понеделник и четврток дечкото што е задолжен околу праткиве и слично доаѓа таму во 12:00. Малку си почекав, дека бев таму во 11:40. Дечкото делуваше коректно, го зема е-читачот и ми кажа дека до крај на недела би требало да има повеќе информации или пак завршница.
На телефонскиот број (македонски број) што им е наведен на веб страната се јавува лице што не знае или пак не може да зборува македонски, така да ако морате да контактирате на овој број ќе треба на англиски.
Ќе известам дополнително чим има некоја промена.
Последен UPD: По известување, бев денес и си ја подигнав замената. Овој пат уредот е исправен.UPD: Ме известија дека може да си нарачам замена, што и направив. Овој пат ќе го подигнам е-читачот директно од нивната канцеларија, веќе со ЕЛС не сакам ништо да имам. Чим го подигнам и се утврди дека се е во ред, ќе пишам пак.
Последен UPD: По известување, бев денес и си ја подигнав замената. Овој пат уредот е исправен.
Па да, доста коректно. Не ќе беше лошо да добиев и некое купонче за попуст за следна нарачка, како надомест за изгубено време/гориво, али имаат простор за подобрување. Се на се, задоволен сум од исходот. А тоа со мониторите секогаш е проблем.. Не знам како беше генералното правило, колку мртви пиксели треба да има за да може да ти го заменат (не важно која продавница).Според сè што наведе овде, делува дека си имал сосема солидно искуство со Ѓирафа (со исклучок на наведените работни часови vs. кога лицето задолжено за процесирање на гаранцијата се појавило на работното место). Се надевам дека ова ќе стане стандард за дефектни производи со Ѓирафа, а не исклучок, со оглед на гореспоменатиот дечко чијшто монитор имаше мртви пиксели. Мислам дека тој случај не доби задоволителна разрешница.
Побарај си, сигурно ќе ти дадатПа да, доста коректно. Не ќе беше лошо да добиев и некое купонче за попуст за следна нарачка, како надомест за изгубено време/гориво, али имаат простор за подобрување. Се на се, задоволен сум од исходот. А тоа со мониторите секогаш е проблем.. Не знам како беше генералното правило, колку мртви пиксели треба да има за да може да ти го заменат (не важно која продавница).
Немаше мртви пиксели, имаше заглавен пиксел. Им објаснив што е проблемот и рекоа нема проблем, донеси го. Имам пишано погоре дека ми рекоа да го однесам кај нив, ама го продадов у меѓувреме, не го однесов.Според сè што наведе овде, делува дека си имал сосема солидно искуство со Ѓирафа (со исклучок на наведените работни часови vs. кога лицето задолжено за процесирање на гаранцијата се појавило на работното место). Се надевам дека ова ќе стане стандард за дефектни производи со Ѓирафа, а не исклучок, со оглед на гореспоменатиот дечко чијшто монитор имаше мртви пиксели. Мислам дека тој случај не доби задоволителна разрешница.
Па побарав, али беше вешто избегнатоПобарај си, сигурно ќе ти дадат![]()
Контактирај го директно него. Имаше соработка со некој превозник, бесплатно преземаа и му ги носеа.пред зграда, да ги однесе во Кавадарци кај Борче.
Контактирај го директно него. Имаше соработка со некој превозник, бесплатно преземаа и му ги носеа.
Има ли гаранција или?Прв пат порачував од Gjirafa50 (Ryzen 5600x на попуст на 12,390), веднаш ми ѕвонија на моб за верификација. Процесорот стаса во најкусиот рок наведен на страната (порачан на 26ти јули, стаса на 4ти август) и платив на рака.
Во пакетот имаше гратис термос гравиран со нивното лого, со процесорот беше вклучен и кулерот од АМД.
И шо е најбитно перформансот на процесорот во споредба со други 5600x:
Погледнете го атачментот 115595
Има ли гаранција или?
Да знам, после видов на темава дека ја праќаат на меилбрат пишува на жирафа дали има гаранција и колку..
Aj aj, ne se pravi sega, samo sakase da se pofalis deka si pecnal Series S.Има ли некој потазе искуство, за колку време стигат сега нарачките, дали уште е 10 дена како на страната или скратено е времето на чекање? Нарачав Series S и не ми се чека некако![]()
Абе голем Љисиц е онAj aj, ne se pravi sega, samo sakase da se pofalis deka si pecnal Series S.
Cestito i so zdravje da go koristis!![]()
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден