Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Еве и јас едно искуство со gjirafa50. Long story short:
Купив AW2720HFA. Имаше 1 заглавен пиксел out of the box. Ги контактирав на facebook. Ме побараа од екологистик да го подигнат мониторот, во моментот бев на работа и не бев во можност, па реков дека сам ќе го однесам кај нив во база. Кога ги прашав gjirafa50 на facebook до каде да го адресирам, ми рекоа не можело така и дека ќе контактираат уште еднаш со екологистик да организираат превземање. Не ме побараа по втор пат. Побарав попуст (односно цената веќе беше покачена во меѓувреме, побарав стара цена, не нешто пониско од она што го имаа) да си купам друг и да не се замарам со гаранција, не одобрија.

Последна промена:

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.683
Битола
www.instagram.com
Еве и јас едно искуство со gjirafa50. Long story short:
Купив AW2720HFA. Имаше 1 заглавен пиксел out of the box. Ги контактирав на facebook. Ме побараа од екологистик да го подигнат мониторот, во моментот бев на работа и не бев во можност, па реков дека сам ќе го однесам кај нив во база. Кога ги прашав gjirafa50 на facebook до каде да го адресирам, ми рекоа не можело така и дека ќе контактираат уште еднаш со екологистик да организираат превземање. Не ме побараа по втор пат. Побарав попуст (односно цената веќе беше покачена во меѓувреме, побарав стара цена, не нешто пониско од она што го имаа) да си купам друг и да не се замарам со гаранција, не одобрија.
Да пробаш да им се јавиш на бројот што им е на страната?
  • За прашања за враќање и поправка:
  • +38972236666

100JKO

hello world
27 јуни 2018
428
1.090
Скопје
Некоја тајна база да не имаат шо не кажваат каде да се прати.
Нешто слично како Area 51, верувам и на Google Maps дека им е со црно покриено базата.
Мислењето е автоматски споено:

За колку дена им е обично испораката?
Околу 10-тина дена.

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.761
Имав проблем со конекцијата на едни мали БТ слушалчиња (нарачав 3, само еден пар прават таков проблем). Иако се 550 денари си имаа гаранција, ги побарав, рекоа ќе пратат курир за ги земе. После уште 2 пати ги потсетувам и ништо... Не е толку битно, но не би нарачал нешто посериозно.

Ти да не си од Тафталиџе? (Мислам имаат некоја адреса каде што лично се носи робата ако не е со преземање)

Сакав да платам еднаш со картичка ама многу чудно се однесуваше страната кога пробав па одлучив само во готово да плаќам додека не ми заличи формата побезбедна и поразбирилива.
Немам постојано работно место, секој ден или друг ден сум во некој друг град во Македонија и работам колку што морам се додека не завршам. Во тие момента кога ми се јави се разликував 5-10мин до домот што требаше малку да почека или да отиде до друг и да се врати. Ама му беше поубаво да ми истакнува како не можел да чека и ќе дошол друг ден непрецизирано кога тоа би било(како што тој си наумил).
Им функционира плаќањето со картичка, пробано и докажано :)

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.185
18.829
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Другари... абе овие не зезаат, изнакупивме тука MX Master 3-ки цел форум, овие решија 3ѕ да вадат. Ајде пак од почеток, да видиме само жирафата дали ке го имаат и по која цена, јер тука вели дека ќе биде скапнат.

Damjan06

read-only
21 јануари 2019
20
26
www.instagram.com
Prva naracka od zirafite pomina ok, ja imav naracno na 03.05, za 3minuti mi se javija da potvrdam, denes pratkata mi stigna, od eko logistik ne me izvestija pred da ja donesat ama sekako bev vo dukan i ja podignav. Inaku mi dadoa i 5% popust na sledna naracka bidejki imale zastoj na granica i kasnele pratkite 48h iako ne bese slucaj so mojata pratka, stigna tocno na datumot sto go odbrav.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Imam naracan mauspad, koj mi stigna za okolu 14 dena, sve si bese OK. Sega momentalno cekam da mi stignat uste 2 raboti, MX Keys Mini i eden laptop holder. Deckite se dobri iskreno, cenite im se premnogu dobri, a toa sto mozam da vi kazam e deka mozete da kupite bez gajle, ova znam od prvoracno iskustvo deka bev na interview kaj deckive, i znam kako im tece celata operacija.

Za kratko bi trebale da pocnuvat so isporaki i od Skopje, sto bi go skratil vremeto na isporaka na max 72h zavisno od gradot. Tolku kolku sto mi kazaja togas, idealno isporakata vo Skopje bi bilo istiot den od narackata. Kako i da e, vredi da se ceka ako sporeduvas ceni so Setec/Anhoch.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Prva naracka od zirafite pomina ok, ja imav naracno na 03.05, za 3minuti mi se javija da potvrdam, denes pratkata mi stigna, od eko logistik ne me izvestija pred da ja donesat ama sekako bev vo dukan i ja podignav. Inaku mi dadoa i 5% popust na sledna naracka bidejki imale zastoj na granica i kasnele pratkite 48h iako ne bese slucaj so mojata pratka, stigna tocno na datumot sto go odbrav.

Јас пак 3 пати досега нарачував, еднаш каснеше недела и пол и не добив никаков попуст освен извинување по мејл. Ваква неконзистентност не е ок според мене, почнуваат да крахираат маркетиншки според мене, како да немаат капацитет и стратегиска насока.

Не ми е важен попустот од 5-10% колку различниот третман во случајов.

Damjan06

read-only
21 јануари 2019
20
26
www.instagram.com
Јас пак 3 пати досега нарачував, еднаш каснеше недела и пол и не добив никаков попуст освен извинување по мејл. Ваква неконзистентност не е ок според мене, почнуваат да крахираат маркетиншки според мене, како да немаат капацитет и стратегиска насока.

Не ми е важен попустот од 5-10% колку различниот третман во случајов.
Realno so mene bea poveke od fer dali deka prvpat naracav nov klient ima sansa da tretiraat razlicno, mislam da im pises na live chatot ke ti odobrat nekoj popust, jas primer pa imav loso iskustvo so computer universe, sakav da naracam od tamu, napraviv naracka cekav poveke denovi nisto, mi pisale gi nema ramovite, ok im pisuvam da gi smenat za drugi i da naplatat poveke im prativ koj ram, na 3 maila ne mi vratija 4 dena i zemav ja otkazav porackata posto se pacienti neporofesionalni ne se zamaraat, i duri koga ja otkazav mi pisaa sorry bla bla bla ama veke otide vozot ne gubam vreme vo prazno, od kaj zirafive mi ispadna ista cena skroz i za 10dena stigna, imaa popust na 12th gen.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Периодично, и само за мала група на производи.

Испратено од Redmi Note 10s преку IT.mk форум апликација
Mislam deka cenite ke se spustat uste povekje stom ke pocnuvat da rabotat so povekje ljudi i magacin vo Skopje. Momentalno mislam deka cenite, povekjeto im se samo "translate" od gjirafa50.com, taka da samo konverzija ima od euro na denar, i zatoa ima proizvodi sto se mnogu visoka cena od drugite prodavnici.

Pricinata e toa sto vo Kosovo si imat dosta povisoki ceni na prodazba na elektronika i IT oprema, i bidejkji uste nemat dosta rabotna sila vo MK, i stranata ne im e tip top spremena. Ostanuva da se vidi narednive meseci kako ke ispadne celata rabota.

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
Некој дали имал искуство со купување на поскапи нешта от страната, на пример во износ над 1,000 евра? Во таков случај каква е постапката при плаќање кога ќе пристигне продуктот, на пр. дали може да се плати со карта на доставувачот? Информацијата на веб страната им е нејасна. Оѓшто многу сомнителна ми изгледа станата, плус само 1 година гаранција, но имаат добри цени на некои производи, на пример LG C1 65 инчов за околу 96к, во Нептун околу 110к...

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.328
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Некој дали имал искуство со купување на поскапи нешта от страната, на пример во износ над 1,000 евра? Во таков случај каква е постапката при плаќање кога ќе пристигне продуктот, на пр. дали може да се плати со карта на доставувачот? Информацијата на веб страната им е нејасна. Оѓшто многу сомнителна ми изгледа станата, плус само 1 година гаранција, но имаат добри цени на некои производи, на пример LG C1 65 инчов за околу 96к, во Нептун околу 110к...
Друже оставивме тон пари на жирафа ти уште имаш дилеми ? Се плаќа во кеш при испорака, а инаку можеш да платиш и со картичка преку веб.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.328
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
деловни субјекти мисли на право лице / фирма ... физичко лице нема ограничување од мое лично искуство а верувам и од лично искуство на цел форум.
јас како што разбирам, за обичен човек кој што не е фирма, може да платиш до 30,800 денари, се над тоа преку банка. Е сега со тоа дали се подразбира плаќање преку картичка со терминал кога ќе дојди доставувачот, не разбирам, за тоа прашувам дали имал некој искуство...

55000,00 МКД платив на рака на курирот
претпоставувам може и со карта преку терминал?

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
јас како што разбирам, за обичен човек кој што не е фирма, може да платиш до 30,800 денари, се над тоа преку банка. Е сега со тоа дали се подразбира плаќање преку картичка со терминал кога ќе дојди доставувачот, не разбирам, за тоа прашувам дали имал некој искуство...

немаат терминали, ќе си извадиш пари и ќе ги дадеш на рака

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239

нема терминал, фиат валута, пара на рака мара за рака

d_yor8

user
27 јуни 2011
1.224
511
Јасно, ок, битно е дека можи, поарно тоа отколку преку банки

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи