Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Ајде и јас да побарам совет, за ќерка ми (12) треба да се купи телефон! Се мислам за редми 9, во хи стори е 9000. Отприлика тоа е буџетот, ама и што ќе му е на дете нешто многу појако кога се што прави е гледање на тикток Јутуб и ќе направи по некоја слика и видео. Едино што ме одбива е медиатек процесорот. Нешто поскапи се :ми а2 лајт или ми макс2 и нив би ги земал во предвид само ако редми 9 е ептен ќумур.
Цениве ги гледав од hi-store. Ако имате друга идеја до 9000 ве молам предложете. Користам Xiaomi уште од redmi 1s и до сега не сум имал замерки, цела фамилија сме со Xiaomi па затоа мислам да не го менувам брендов.
Поздрав!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Ајде и јас да побарам совет, за ќерка ми (12) треба да се купи телефон! Се мислам за редми 9, во хи стори е 9000. Отприлика тоа е буџетот, ама и што ќе му е на дете нешто многу појако кога се што прави е гледање на тикток Јутуб и ќе направи по некоја слика и видео. Едино што ме одбива е медиатек процесорот. Нешто поскапи се :ми а2 лајт или ми макс2 и нив би ги земал во предвид само ако редми 9 е ептен ќумур.
Цениве ги гледав од hi-store. Ако имате друга идеја до 9000 ве молам предложете. Користам Xiaomi уште од redmi 1s и до сега не сум имал замерки, цела фамилија сме со Xiaomi па затоа мислам да не го менувам брендов.
Поздрав!

Земи колку што е можно поефтин, дури и половно до 5.000 денари. Секако ќе го скрши.

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Поздрав!

За дете макс до оваа сума е океј дури може и многу е. Иначе ако веќе се мислиш меѓу овие телефони, Редми 9 е многу подобро од А2 Лајт. Полоша камера од А2 Лајт мислам дека немам видено, а редми 9кава има супер батерија ама спор полнач и добро би било да се земе фаст чарџер и така поддржува.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Поздрав!

Mi А2 (не лајт) е 9000 во сетек, далеку подобар избор од лајт и ми Макс

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Новиот буџет крал

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
здраво дечки некој да сподели искуство со mi 8 во план ми е да зимам па дали се исплати за 10к ме интересира? И дали има багови лагови со најновиот update не сум во тек ама мислам MIUI12 или да идам со некој ајфон 7-8....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
здраво дечки некој да сподели искуство со mi 8 во план ми е да зимам па дали се исплати за 10к ме интересира? И дали има багови лагови со најновиот update не сум во тек ама мислам MIUI12 или да идам со некој ајфон 7-8....

Земи си ајфон.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве, како што дискутиравме пред 10-на страни, и бев обвинуван за лажни информации дека RN9P сецка, кочи, се блокира,

Се работи за корисник кој имаше S6, а сега се двоумеше дали да земе Galaxy A41, или RN9P, нормално и покрај моето лошо искуство кое се подобри значајно после последниот апдејт, сепак тој уред за мене никогаш не беше ни блиску до MI Note 10, уред кој има горе доле ИСТ чипсет. Сепак разумно и заради долгорочно користење му препорачав RN9P vs A41, уред со 2x побрз чипсет, и 3x побрз нанд.

Значи S6, антички претходен негов - и A41 на неговата сопруга, се осетно побрзи од RN9P,

Screenshot_3.jpg

Screenshot_6.jpg

tI Heita6, sAmSunG FanBoi
Мислењето е автоматски споено:

Дајте добра и испробана Gcam за Mi 9

Види у темата за GCAM. Parrot обично најмногу детали и оштрина вади, додека Urnyx ако сакаш бои, динамика, и компатибилност.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
@psyside исто искуство со Mi 6A, го земав за мајка ми, по неполна година екранот се зезна заради загревање на процесор (флека имаше), по 2 години скоро е нефункционален. Пишав и на другата тема, Xperia M2 Aqua (буџет телефон на времето) е 10 пати подобар и сеуште работи мазно, додека овој едвај се пали, цел е збуне...

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Еве, како што дискутиравме пред 10-на страни, и бев обвинуван за лажни информации дека RN9P сецка, кочи, се блокира,

Се работи за корисник кој имаше S6, а сега се двоумеше дали да земе Galaxy A41, или RN9P, нормално и покрај моето лошо искуство кое се подобри значајно после последниот апдејт, сепак тој уред за мене никогаш не беше ни блиску до MI Note 10, уред кој има горе доле ИСТ чипсет. Сепак разумно и заради долгорочно користење му препорачав RN9P vs A41, уред со 2x побрз чипсет, и 3x побрз нанд.

Значи S6, антички претходен негов - и A41 на неговата сопруга, се осетно побрзи од RN9P,

Погледнете го атачментот 97613

Погледнете го атачментот 97614

tI Heita6, sAmSunG FanBoi
Мислењето е автоматски споено:

Види у темата за GCAM. Parrot обично најмногу детали и оштрина вади, додека Urnyx ако сакаш бои, динамика, и компатибилност.
Два дена го употребувам, можеби некој од незадоволните ми го продаде :) телефончето е одлично, стабилен 12.0.1.0 глобал ром QJZMIXM, одлична батерија, камера, дисплеј, морам да почекам до идната сабота за отклучување на бутлоадер, па евентуално да му инсталирам xiaomi.eu стабилен.
И вака нема проблем, очигледно има реклами, google bloatware, овој stock dialer и messages мене не ми се допаѓаат.
Ќе информирам за следните промени...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
@psyside исто искуство со Mi 6A, го земав за мајка ми, по неполна година екранот се зезна заради загревање на процесор (флека имаше), по 2 години скоро е нефункционален. Пишав и на другата тема, Xperia M2 Aqua (буџет телефон на времето) е 10 пати подобар и сеуште работи мазно, додека овој едвај се пали, цел е збуне...
Друже, не спомнувај Xperia, сопругата користеше пред едно 7-8 години, поголемо срање не сме користеле. Дури и лумиите на Microsoft беа подобри. Што се однесува до Xiaomi, ова ми е трет телефон од нив кој го користам, засега немало сериозни проблеми. На крај ќе испадне она "како ќе ти се погоди". Се е така во оваа наша земја.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Друже, не спомнувај Xperia, сопругата користеше пред едно 7-8 години, поголемо срање не сме користеле. Дури и лумиите на Microsoft беа подобри. Што се однесува до Xiaomi, ова ми е трет телефон од нив кој го користам, засега немало сериозни проблеми. На крај ќе испадне она "како ќе ти се погоди". Се е така во оваа наша земја.

Sent from my Poco X3 using Tapatalk
Изгледа така за Xiaomi важи, како ќе ти се погоди. Блокирање замрзнување...Дали ти се погодил Б или Џ класа чипсет. А од каде се земени xiaomi на @psyside и неговиот пријател со RN9P ?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Изгледа така за Xiaomi важи, како ќе ти се погоди. Блокирање замрзнување...Дали ти се погодил Б или Џ класа чипсет. А од каде се земени xiaomi на @psyside и неговиот пријател со RN9P ?
За Псај не дознавме никад ни канал на набавка, ни модел (Еу, Кина или Индиа), ни Ром ни ништо. Беше прашан никогаш не одговори. За пријателот исто не верувам дека ќе добиеме инфо.
Иначе еве ЕУ верзија со ЕУ ром. Кочи ли кочи... или не.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Anhoch & A1/VIP

Не е до класата, нити до ромот, до телефонот/тачот е

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Дечки Mi8 ца за 9к се исплати ли? ми треба да ми брка работа бар наредни година дена... дајте инфо кој користи дали има некои багови лагови чуда..? тенкју вери мач :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дечки Mi8 ца за 9к се исплати ли? ми треба да ми брка работа бар наредни година дена... дајте инфо кој користи дали има некои багови лагови чуда..? тенкју вери мач :D

И тек како се исплати.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно