Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

sp1on

hello world
25 ноември 2013
152
82
Да се уфрлам со едно прашање: Во план сум на земање 55ка за голема дневна (35 квадрати) и прилично светла соба.. Кумот ми стави чивија на овој модел: Philips 55pus7354/12 моментално е на акција во техномаркет 33999 .. Прашање за поискусните.. што мислите за овој тв.. вреди ли.. Како Самсунг фан имам 5 години стар и мислев да идам нешто накај Самсунг во овој прајс ранг ама Филипсов ми ги мати водите.. Изгледав една српска рецензија за твто и многу пофални зборови кои влечат накај него..
View: https://www.youtube.com/watch?v=lJSoqO4zTbA

Благодарам на секој совет

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Да се уфрлам со едно прашање: Во план сум на земање 55ка за голема дневна (35 квадрати) и прилично светла соба.. Кумот ми стави чивија на овој модел: Philips 55pus7354/12 моментално е на акција во техномаркет 33999 .. Прашање за поискусните.. што мислите за овој тв.. вреди ли.. Како Самсунг фан имам 5 години стар и мислев да идам нешто накај Самсунг во овој прајс ранг ама Филипсов ми ги мати водите.. Изгледав една српска рецензија за твто и многу пофални зборови кои влечат накај него..

За тај ценовен ранг вистински е намален, беше Samsung ru7400 од 3500о на 31500 ако го има сешште на лагар.
Техномаркет - SAMSUNG UE-55RU7402 4K SMART LED TV
Ич не ти ги мати очите Филипсо. Ако не се лажам активна е дополнителната гаранција на самсунг. Прашај си.
Јас го имам овај модел и супер е. Даљинското е со вграден микфорон и гласовно се команда на енглески. Ногу практично даљинско. Брз процесор.

sp1on

hello world
25 ноември 2013
152
82
Го гледам сега на ревјуа стварно добар овој самсунгот 7402.. ај ке поминам утре до техномаркет да видам ситуација... самсунг си е самсунг =) Фала на советот

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Samsung. Само види поарно RU7402 , има ногу добро даљинско со вграден микрофон за гласовно бирање. Има малку компчиња ама ногу полесно се раководе со него.

dextermkd

read-only
30 март 2019
24
9
Samsung. Само види поарно RU7402 , има ногу добро даљинско со вграден микрофон за гласовно бирање. Има малку компчиња ама ногу полесно се раководе со него.
Јас сум секогаш за самсунг и стариот тв ми од самсунг.
сега сакам да земам нов тв но од телеком дел со субвенција со магента и изборот таму е ограничен.
овај модел на лг има и магично даљинско вклучено со гласовни команди но некако незнам каква слика би добил
ру7402 го видов на друго место добар модел е но тука во телеком за жал го нема а сакам од таму да земам поради субвенцијатаб со поени

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.202
Скопје
8

Друже јас имам сличен Philips 55PUS6754/12, земен пред неполна година, и сум задоволен од телевизорот, веќе втор телевизор од Philips ми е, само некако со смартот е ограничено, баш конкретно за IPTV имам пробувано и работи само со SS IPTV и не баш ок, а инаку друго се си е супер, слика, звук

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.202
Скопје
@acikaaa немој да фалиш Филипс телевизори ќе те банираат од форумов.
Еве го и мојот трета година вози, мака нема ама не смеам да зуцнам. Ако не е самсунг/сони не е телевизор.
Ќути другиот ми е 5-6 година а најстар ми е LG 10та година

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Јас сум секогаш за самсунг и стариот тв ми од самсунг.
сега сакам да земам нов тв но од телеком дел со субвенција со магента и изборот таму е ограничен.
овај модел на лг има и магично даљинско вклучено со гласовни команди но некако незнам каква слика би добил
ру7402 го видов на друго место добар модел е но тука во телеком за жал го нема а сакам од таму да земам поради субвенцијатаб со поени
Па чим е така работа шо има тоа. Само нешо LG-to 43 инча 30К у Нептун го продаваат.
Прескап е за 43 инча. А у телеком па уште поскап че биде. Е сеа сотаа субвенција колку ке ти испадне кој знае.

dextermkd

read-only
30 март 2019
24
9
Па чим е така работа шо има тоа. Само нешо LG-to 43 инча 30К у Нептун го продаваат.
Прескап е за 43 инча. А у телеком па уште поскап че биде. Е сеа сотаа субвенција колку ке ти испадне кој знае.
За цената 29к е у телеком.
мене ме интересира мислење ако некој знае дали има голема разлика помеѓу овие два модела дали вреди таа разлика
од 8к во корист за Лг.
Гледам овој Лг има и гласовни команди и опциите делуваат подобри во споредба на овај модел на самсунг

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Дали може да ми даде некој препорака за телевизор? Воопшто не се разбирам за телевизори.

ТВ ќе ми биде на 2 метра одалеченост и мислам дека 55 инча ќе биде таман од тоа што гледав на интернет. Не ми треба OLED/QLED, не сакам да трошам многу. Ќе го користам за YouTube и Netflix. Буџет до 600 евра.

noviot

hello world
1 февруари 2008
152
130
Дали може да ми даде некој препорака за телевизор? Воопшто не се разбирам за телевизори.

ТВ ќе ми биде на 2 метра одалеченост и мислам дека 55 инча ќе биде таман од тоа што гледав на интернет. Не ми треба OLED/QLED, не сакам да трошам многу. Ќе го користам за YouTube и Netflix. Буџет до 600 евра.

Јас гледам во 55 инчен ТВ од 2.8 метра отприлика, отпочеток ми изгледаше преголемо ама се навикнав. од 2 метра сепак можеби ќе ти биде премногу...

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251

Јас гледам во 55 инчен ТВ од 2.8 метра отприлика, отпочеток ми изгледаше преголемо ама се навикнав. од 2 метра сепак можеби ќе ти биде премногу...
Ок тогаш колку да биде дијагонала?

Или еве дополнување. Мерев уште еднаш и гледам дека е поблиску до 2.5 метри. 50' би било подобро?

Julian

lurker
20 август 2016
521
352

Или еве дополнување. Мерев уште еднаш и гледам дека е поблиску до 2.5 метри. 50' би било подобро?
Во некоја блиска иднина сигурно ќе смениш местоположба на телевизорот. Јас би земал 55”, без разлика колку е оддалеченоста сега. Јас на 2 метри во дневната од татко ми се навикнав на 55” и воопшто не ми изгледа голем. Кај мене имам 43” на 3 метри. Како телефон ми изгледа.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
149
Во некоја блиска иднина сигурно ќе смениш местоположба на телевизорот. Јас би земал 55”, без разлика колку е оддалеченоста сега. Јас на 2 метри во дневната од татко ми се навикнав на 55” и воопшто не ми изгледа голем. Кај мене имам 43” на 3 метри. Како телефон ми изгледа.

Малце забега али ајде нек ти биде. Него некој да каже нешто за 49RU8002 серијата, освен шо е 60Hz за разлика од поголемите братчиња има ли уште некоја мана. И плус кај се другарчињава шо шиткаа Тв по намалени цени. Тука се или заради ковид-19 и они отидоа под кључ.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Малце забега али ајде нек ти биде. Него некој да каже нешто за 49RU8002 серијата, освен шо е 60Hz за разлика од поголемите братчиња има ли уште некоја мана. И плус кај се другарчињава шо шиткаа Тв по намалени цени. Тука се или заради ковид-19 и они отидоа под кључ.
Ако имаш спротивно мислење поткрепено на факти, повели.
Во случајов ти си забегал, немаш никаков одговор да му дадеш на човекот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.565
19.253
@acikaaa немој да фалиш Филипс телевизори ќе те банираат од форумов.
Еве го и мојот трета година вози, мака нема ама не смеам да зуцнам. Ако не е самсунг/сони не е телевизор.
Колку апдејти доби во овие 3 години?

noviot

hello world
1 февруари 2008
152
130

Ако е 2.5м тогаш не би требало да ти биде проблем 55". Јас истото си го мислев, дали 50 или 55" кога гледав телевизор, на крај се решив 55", па што сака нека биде, и сега гледам дека не сум згрешил.

teokitan

hello world
11 октомври 2017
174
139
Ако е 2.5м тогаш не би требало да ти биде проблем 55". Јас истото си го мислев, дали 50 или 55" кога гледав телевизор, на крај се решив 55", па што сака нека биде, и сега гледам дека не сум згрешил.

Посигурно е поголемо. Башка, како што кажа некој погоре, најверојатно и брзо ќе се смени дистанцата

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
ТВ ќе ми биде на 2 метра одалеченост и мислам дека 55 инча ќе биде таман од тоа што гледав на интернет.

Искрено мислам дека ќе ти е премногу 55 инча на 2 метри, ќе треба да шараш со очите лево десно за да ја видиш цела слика, а и гледањето навечер нема да ти е многу пријатно затоа што претерано ќе блешти. Ја скоро земав ТВ за на околу 2.5 метри и се мислев помеѓу 49 и 55, на крај се одлучив за 49 и сфатив дека не сум направил грешка. За твојата оддалеченост би одел макс. 49 инчи, а би размислил и за 42/43.

Инаку совет за тие што се двоумат за големина на ТВ. Ова го направив ја кога се мислев помеѓу 49 и 55 инчи. Ги најдов отприлика димензиите на телевизорите со 49 и 55 ични, зедов црна изолир трака и на ѕид отприлика залепив рамки колку што би биле телевизорите. На овој начин горе долу ќе може да имате некоја претстава што би ви било таман. Имајте предвид дека телевизорот ќе дојде уште 10тина цм понапред од тоа што сте бележеле заради држач на ѕид (или ногари доколку ви стои на комода) и плус заради самата дебелина на телевизорот. Заради ова, доколку поголемата димензија ви е на граница на нормалност, одете со помалата. Се надевам дека ќе помогне ова на некој :)

Бидејќи финтава ми се покажа успешно за телевизор, подоцна ја користев и за димензии на тепих :)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
4К Резолуција на 55 инча од 2 метра не се познаваат пикселите дури и на филм кој е на
24fps. Видеа од 50-60fps дури и на метар ипол може да се гледаат.
За 1080p веќе 3 до 3 ипол метра се потребни.
А на големината брзо се привикнуваме. Јас веке едно 3 месеца сум на 55 инча, а претходно бев на 40. И сега веќе чуствувам потреба од поголем екран.
Кога лежам на креветот дистанца до ТВ-то има едно 4 метра. И реално за 4К се потребни едно 75 инча. Така да по мене 4К ТВ минимум 55 инча.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно