Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Туторијал Водич при купување на Android TV Box

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Дечки кај може да се најде Nvidia Shield или нешто друго приближно на тоа со такви перформанси? Ќе се користи како мултимедија главно, но некогаш и ќе се играат едноставни игрици. Важен ми е софтверот, односно да биде стабилен.

Најблиску

NVIDIA SHIELD Regional Sites

banak

read-only
8 мај 2018
2
0
Бидејки технологијата оди напред, добро е одвреме навреме да се апдејтува темава со битни информации.

Значи кога купувате бокс најбитни работи ви се:

- 2+ DDR4 RAM - Обавезно. DDR4 рамот е значително побрз од DDR3. НЕ се лажете дека 4GB DDR3 е подобро од 3GB DDR4.

- AndroidTV. Да сериозно. По можност Гугл сертифициран. Не купувајте боксови без АндроидТВ. Корисничкото искуство на AndroidTV (и самите апликации) се неспоредливо подобро организирани и оптимизирани да работат на АндроидТВ. Апликациите за Android и AndroidTV се различни, така да правете разлика !

- Android 7.1 +. Да , не купувајте боксови со верзија на андроид помала од 7. Прашање на време е кога ке престане подршката за истите од Гугл Плеј. Моменталните боксови фураат на Android 9, така да што поново толку подобро и повеќе корисничка подршка ке има за истиот.

- LAN порта. Не е задолжителна , НО пожелно е да ја има и да се користи, посебно ако немате добар АП/Рутер. Поефтините рутери, нема да издржат голем проток на информации на подолг рок, така да доколку сте во можност, боксот поврзете со со LAN кабел.

За крај, еве еден добар солиден Android TV бокс, кој што ке фура добро наредните неколку години. Со вграден Chromecast. ;)
Имаш линк погоре. Не го виде? барај го истиот на Али.
Dali ke moze bez problem da se gledaat arenite, pokonkretno liga sampioni fudbal

Dali ke moze bez problem da se gledaat arenite, pokonkretno liga sampioni fudbal
Imam obicen hd televizor android tv, dali so toj box tv sto go preporaca ke se gleda i na dvata tv ili

Imam obicen hd televizor i
android tv, dali so toj box tv sto go preporaca ke se gleda i na dvata tv ili

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Што се случува неможеш да најдеш никаде производи на Xiaomi..нема xiaomi mi box s ни Mi True Wireless Earbuds, настраната тоа,препорачајте ми некој Android TV Box, кој што може да се купи кај нас, ќе се користи за youtube 1080p Netflix, Kodi, да биде пријатно искуство.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
И
Што се случува неможеш да најдеш никаде производи на Xiaomi..нема xiaomi mi box s ни Mi True Wireless Earbuds, настраната тоа,препорачајте ми некој Android TV Box, кој што може да се купи кај нас, ќе се користи за youtube 1080p Netflix, Kodi, да биде пријатно искуство.
И јас го барам истото. На 4 места барав Xiaomi, најблизок одговор добив од Анхоч дека за 2 до 4 недели ќе стигне пратка. Но, ништо сигурно. Fire Stick исто барав, нигде нема. Не ми се свиѓа UI-от преплавен со реклами искрено. Ми се роди надеж со ова новово на Google што го најавија, но којзнае кога ќе искочи. Ќе мора да се земе нешто предходно.

Exclusive: This is Google's Android TV dongle, remote, and ...

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Денес нарачан новиот шилд про за 214евричи од Германи па треба да ми го донесат почеток на јуни
Погледнете го атачментот 87244

ја па мислев ние сме преваранти, па и швабите да ти биле откажана нарачката пошто воопшто не го ни имале производот.

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
И

И јас го барам истото. На 4 места барав Xiaomi, најблизок одговор добив од Анхоч дека за 2 до 4 недели ќе стигне пратка. Но, ништо сигурно. Fire Stick исто барав, нигде нема. Не ми се свиѓа UI-от преплавен со реклами искрено. Ми се роди надеж со ова новово на Google што го најавија, но којзнае кога ќе искочи. Ќе мора да се земе нешто предходно.

Exclusive: This is Google's Android TV dongle, remote, and ...
Катастрофа е моментално изборот.. единствено нешто што ми фати око е ова https://www.anhoch.com/product/5998...x2-18ghz4gb64gb2k4k5g-wifibtgbit-lanremotea81 меѓутоа неможам да најдам на нет дали е google certification,дополнително ui е очај..

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Катастрофа е моментално изборот.. единствено нешто што ми фати око е ова https://www.anhoch.com/product/5998...x2-18ghz4gb64gb2k4k5g-wifibtgbit-lanremotea81 меѓутоа неможам да најдам на нет дали е google certification,дополнително ui е очај..

нарачај од али тогаш

US $39.99 20% OFF|Mecool KM9 Pro Classic Google Certified Amlogic S905X2 Android 9.0 2G 16G 4K HDR Cast Voice Control Android TV Box Prefix|Set-top Boxes| - AliExpress

Последна промена:

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Имал некој исксутво со
Android Smart TV Box T95Q 64bit Quad S905X2 1.8GHz/4GB/64GB/2K*4K/5G WiFi/BT/GBit LAN/Remote/A8.1 ?

Edit: Да да, ништо не праиме со UI-ов.

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Читам во темата Aliexpress,моментално ситуацијата поради Covid е комплицирана, буквално лото,дали ќе се прати, па колку време ќе чекаш и тн..

Hint @DrMTR

https://smartshop.mk/product/android-box-mxq-pro-plus-amlogic-s905w-2gb-ram-16gb-rom/

Доволно е ова за Youtube 1080p, Kodi, Netflix, i IPtv во 2020 ? Или да барам нешто со 3GB...

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Читам во темата Aliexpress,моментално ситуацијата поради Covid е комплицирана, буквално лото,дали ќе се прати, па колку време ќе чекаш и тн..

Hint @DrMTR

https://smartshop.mk/product/android-box-mxq-pro-plus-amlogic-s905w-2gb-ram-16gb-rom/

Доволно е ова за Youtube 1080p, Kodi, Netflix, i IPtv во 2020 ? Или да барам нешто со 3GB...
Доволно е за 1080п. Ситуацијата со нарачки од Али, ибеј е лудило.. Пратки од Март месец ги нема никаде. Заглавени во Прага. Едната, продавачот самиот ми ја откажа, а друга што вчера ја нарачав, денеска продавачот ми пишал дека компанијата задолжена за шипинг, не врши достава до Македонија. ЛУДИЛО !

7 март 2014
1.296
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Доволно е за 1080п. Ситуацијата со нарачки од Али, ибеј е лудило.. Пратки од Март месец ги нема никаде. Заглавени во Прага. Едната, продавачот самиот ми ја откажа, а друга што вчера ја нарачав, денеска продавачот ми пишал дека компанијата задолжена за шипинг, не врши достава до Македонија. ЛУДИЛО !
Знам,затоа не нарачувам ништо општ хаос е сегде, нема ништо на залиха, инаку го видов и овој https://www.anhoch.com/product/5998...x2-18ghz4gb64gb2k4k5g-wifibtgbit-lanremotea81 ќе го земам него веројатно.

Salermo

hello world
13 септември 2017
61
21
Kade kaj nas ima saglam android tv box bez razlika na cena. Ne mi se naracuva bidejki nekoi raboti ne mi stignaa i ne mi se rizikuva.

Max 2GB RAM 16GB ROM NEXBOX A95X Smart Android 6.0 TV Box Amlogic S905X Quad core Set Top Box WiFi 4K Media Player PK X96

Go imav ovoj i ne mi se dopagase toa sto od eden na drug kanal koga prefrlam se cekase vreme, ne e kako na maxtv ili na kabelska tv.
E sega dali e taka na site ne znam. Inaku povrzan mi bese so kabel a imam optika.

Najpoveke ke go koristam za filmovi i gledanje tv

Salermo

hello world
13 септември 2017
61
21
Ne se prodava veke, zatoa ne go otvara. A i taka go nemam toj poveke, tuku go napovnav koj go imav i ne bev zadovolen vo odnos na toa kolku sporo se biraa tv kanalite.

E sega neznam dali kaj site taka odi ili kaj nekoj odi kako na kabelska ili maxtv

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Не, туку ми текна дека повеќето од вас го препорачаа боксот а и во меѓувреме читав добри критики за него.

Баш сега видов дека и ти го имаш препорачано овој неодамна. :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Не, туку ми текна дека повеќето од вас го препорачаа боксот а и во меѓувреме читав добри критики за него.

Баш сега видов дека и ти го имаш препорачано овој неодамна. :)

Дека може има сертификат за гоогле затоа може сум го стаил, иначе и mecool не подржува нетфликс, мора мобилна верзија цццц
готов бев да го купам ова нетфликс умешал прсти вака да е ?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com

Го имам и тој и скоро сите модели на T95. Што те интересира конкретно? Имаш комплет гугл сервис Play/TY/Gmail итн.

Salermo

hello world
13 септември 2017
61
21
Ima li kaj nas negde da se kupi box so certifiat za google, ddr4 ram i sl. Od aliexpres nekoi naracki ne mi stignaa pa ne mi se rizikuva.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно