Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

(ecig) Противници на електронските цигари

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
ооооо мори муко, смешке, само си се ви тешите

-----

Edit by @Metuzalem : Во оваа тема ќе ги преместувам сите мислења што се оф-топик во темите за електронските цигари, да не биде дека е диктатура и дека ги бришам, па можеби ќе се развие и некоја дискусија...

Изменето од модератор:

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Абе овие и бебиња јаделе за доручек за да се подмладат, јас сега гледам ова за елекртонски цигари имало цел подфорум, незнам каква врска има со ит хардвер, по таа логика и вибраторите и разни сексуални помагала би можеле да се дискутират на форумов, на која фреквенција работа вибрации вртежи во минута...
Електронските цигари се исто така штетни, ако веќе си решил да пушиш тегни си вистински тутун die Like Real Men, ово ти иде како јадење соја наместо месо:D

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Абе овие и бебиња јаделе за доручек за да се подмладат, јас сега гледам ова за елекртонски цигари имало цел подфорум, незнам каква врска има со ит хардвер, по таа логика и вибраторите и разни сексуални помагала би можеле да се дискутират на форумов, на која фреквенција работа вибрации вртежи во минута...
Електронските цигари се исто така штетни, ако веќе си решил да пушиш тегни си вистински тутун die Like Real Men, ово ти иде како јадење соја наместо месо:D
Ааа браос, каков убав одговор, кј си досега да не просветлиш.

Да имаше голем интересен за вибратори и дилда можда ќе имавме и таква тема, штета.

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Не сум противник на електронски цигари, зошто ме окарактеризирате како таков и ми ставате мислење во оваа тема?
Секој си пуши што сака, и секој има право нели да искаже свое мислење за одредена тема на форумов, или пак не? ако така па напрајте посебна тема за противници на AMD Nvidia Intel ... да си има исто ваква тема и таму префрлајте секој кој ке даде критика за истите.
Модератор да го избрише мислењето ако не ви се уклапа во систем а не да се префрла во неосновани дебилни теми.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Некои се бунат зошто бришам, некои зошто преместувам... Едноставно, на тие мислења не им беше местото во таа тема. А главната тема е пренатрупана и веќе пукна еднаш од премногу мислења и слики.

@windows8 Можеби несреќно ја крстив темата, но добив впечаток дека си противник од последната реченица од твојот претходен пост, а која патем воопшто не е точна и спремав одговор на неа. Имаме цела тема со линкувани научни истражувања кои докажуваат дека електронските цигари се многу помалку штетни од аналогните, не „исто така штетни“. Да, не се сосема безопасни, но се најдобра алтернатива на аналогните. Она што доминира во јавноста е неоправданото оцрнување од страна на многу фактори со полувистини и извртени (местени) истражувања кои ќе добијат огромен медиумски простор, а потоа демантите никој не ги пренесува и така се стекнува впечаток дека се „исто така штетни“.

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Јас пишав слободно избриши ги моите мислења, ако не смее да се критикува и да се има различно мислење во подфорумот за електронски цигари, и стајте го тоа како правило да се знае, зашто јас ете незнаев дека не смее таму да се критикува и мислењата се префрлат во темава со наслов: Противници на електронските цигари:eek: замислете тема Противници на AMD, Противници на INtel....за сите оние кои критикувале на официјалните теми и подфоруми да им се префрлат таму мислења!?
Нема никва логика темава, бриши!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сега веќе нема логика да ја бришам темава затоа што одговорите на твојот пост ќе висат во воздух (на пример, јас не сакам мојот да се избрише).

Може да ја прекрстам во „критика“ ако мислиш дека е критика и ако дадеш аргументи, кои досега не ги видов. Или „негативни мислења за електронските цигари“, на што најмногу ми личи.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
ако веќе си решил да пушиш тегни си вистински тутун die Like Real Men, ово ти иде како јадење соја наместо месо
Се читаш ли ти шо пишуваш или досадно ти е по форумов па најде да тролаш во темата за е-цигари?
Како ти со ова мислење допринесуваш за здравјето на другите?
Нели ти е срам да се избациш со вакво мислење?

Ако немаш попаметно мислење во врска со е-цигари поткрепено со факти, поарно ќути си не се глупирај, и следниот пат кога ќе се дрзнеш да пишуваш за аналогни цигари размисли двапати пред да напишеш нешто. Сите шо користиме е-цигари сме биле таму, сме пушеле аналогни и сме сфатиле колку штета прават.

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Сега веќе нема логика да ја бришам темава затоа што одговорите на твојот пост ќе висат во воздух (на пример, јас не сакам мојот да се избрише).

Може да ја прекрстам во „критика“ ако мислиш дека е критика и ако дадеш аргументи, кои досега не ги видов. Или „негативни мислења за електронските цигари“, на што најмногу ми личи.
Па еве сеа штотуку сте избришале мислење предходно напишано од мене кај што му одговорив на мудрецот над мене што изиграва даскал, избришете ги и останатите,

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сум јас, намерно се дистанцирав да не излезе дека е пристрасно.

Има и друго избришано мислење што не сум го видел.

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Не сум јас, намерно се дистанцирав да не излезе дека е пристрасно.

Има и друго избришано мислење што не сум го видел.
Тргни го мислењето на Astraion во соодветна тема да се синхронизира, ова нели требаше да биде тема за противници на електронските цигари.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
хахахахахаха зошто сте ме ставиле бе вака, уште па од мене почната тема хахахахах. Јас нит знам цигаре што е нит пак електронско, мене коментарот ми беше во контекст на "Познати личности", мислам, why should I care? што прават "Познати личности", особено глумци од холивуд?

ставете ме мене по друга тема:
Противници на Познати личности хахахахаххахаха

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Јас си ќутам и си тегнам. Не сум врбувал луѓе, но не има секакви. Има и такви што се бетер од вегани, па јадат трици во друштво како е „здраво вејпањето“.

Од култура не го користам апаратот во кино, амбуланти и болници, трговски центри итн, иако знам да потегнам во кафана (додека се седеше). Не им се мешам на тие што сакаат да пушат, ама многу ми смета кога неуки се прават фраери со „батали тоа хемикалиите којзнае што мешаат многу се поштетни од обичен тутун“.

И стално сум викал не е електронска цигара за непушач да почне да влече пинаколада или bubble gum, него за тежок пушач да се спаси од катранот и другите опасни состојки кои тераат на кашлање, лош имунитет и срцеви заболувања.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно