Ви благодарам. Ме лажеше еден дека ајфон бил недела дена користен а нема документ кога е купен![]()
Има, побарај му го серискиот број и напиши го на warranty coverage, вебсајтот од apple. Треба да ти излезат информации за датата кога бил активиран.Ви благодарам. Ме лажеше еден дека ајфон бил недела дена користен а нема документ кога е купен![]()
Недела дена користен е со 100% батеријаВи благодарам. Ме лажеше еден дека ајфон бил недела дена користен а нема документ кога е купен![]()
Недела дена користен е со 100% батерија
Sent from my MI 8 using Tapatalk
И година ипол да стоел не активиран пак ќе покажува 100% после недела дена користење.Не ако стоел така една година.
И година ипол да стоел не активиран пак ќе покажува 100% после недела дена користење.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
ОК благодарам. Сепак независно дали стоел или не, ми продава телефон во состојба како да е стар година дена.
За разлика од сите останати компании кај ајфоните нема лажење и скемирање коа се купува на старо.
^
Колку глуп пост и тотално небитен во смисла колку е употребуван еден телефон.
А што ако е активиран, ставен во фиока наредниот ден од X причини и не е користен до ден-денес? Баш имав ваков случај со една 7-ца. Телефонот беше активиран одамна и другарот мислеше дека го лажат, но не беше користен ни два дена. Покажуваше 2 полнења.
Затоа и реков - најточен податок е колку циклуси на полнење има. Податок кој на Андроид се добива многу лесно. Затоа зборувај ми за снобизам.
^
Колку глуп пост и тотално небитен во смисла колку е употребуван еден телефон.
А што ако е активиран, ставен во фиока наредниот ден од X причини и не е користен до ден-денес? Баш имав ваков случај со една 7-ца. Телефонот беше активиран одамна, но не беше користен ни два дена.
Затоа и реков - најточен податок е колку циклуси на полнење има. Податок кој на Андроид се добива многу лесно. Затоа зборувај ми за снобизам.
Ја не знам кој ти е проблемот бате на тебе. За да проверам циклус на полнење на батерија треба да го врзам телефонот на mac, или едвај на windows. И сеа идам да купам телефон на старо од некого, и му викам дај ми го телефонит да го однесам дома врзам со пц или мек, кликам trust па чекам у опции дали ако даде колку циклуси е полнета батеријата.
Или па друга опција е да го пратам по пошта до Калифорнија да го анализират и да го вратат.
А што правиме ако е менета батеријата??? На мојот iPhone 6s е менета батеријата во istyle пред 3 месеци, и има 300 циклуси до сеа на 4 години стар телефон, и сеа 500 еур да го продадам поради тоа што е нов, според циклуси иако е козметички уништен.
Затоа си стои епл коверџ кој е многу лесен едноставен за користење.
Ако на ајфонот е логиран icloud account одма почнува warrnty и истекува, а ако сака он у стакло, фиока, гаќи кај сака нека го чува, податокот од сајтот е најрелевантен за тоа колку е стар телефонот и дали има гаранција. Он ако сака и 5 год у фиока нека му стои, активиран ајфон е активиран со истечена гаранција и за мене е тоа користен телефон.
Пошо муабетот со циклусите е како, баба го возела.
Нели Епл се транспарентни? Зошто мора да проверувам таков податок исклучиво на Mac и зошто ЕДВАЈ на Windows?
Зошто да кликам trust и да го праќам телефонот до Калифорнија кога на Андроид тој податок се проверува со 5 клика?
Нормално дека 300 полнења на телефон стар 4 години е премалку и веднаш станува сомнително. Секој нормален човек би прашал дали е сменета батеријата. Ова сето настрана од козметичките забелешки.
Како тоа ТИ сметаш дека активиран телефон и физички користен телефон е исто? Свесен си какви глупости почнуваш да трескаш? НИКОЈ не го интересира твоето мислење што е за тебе половен телефон, тука се зборува за најдобри начини да се провери колку еден телефон РЕАЛНО е користен.
Каква навреда, што реков дека му е глуп постот? Не е глуп, ПРЕглуп е во однос на претходните постови.
Епл и транспарентност? Во каков twilight zone си?
П.С За батеријата не ми се дискутира со лаици.
Eве со постот под твојот Ти објасна дечкото професионално дека Поима немаш за батеријата.
Јас сум лаик Батали ...
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден