skullmonkey
poweruser
Ше го питам, ше пуснам тук кво ќе каже този момче.
Кај едно бате што гледам офис лиценци: (најдоле)
![]()
Гледам дупка у закон дека ова е уствари легално?
Како што пишав, дај линк од заклучокот зашто такво нешто не видов.
Многу настакирала темава па ве молам на кратко.
Се консултирав со правникот на фирмава и го прашав дали може да купам клуч од Ибеј за во канцеларија. Рече не гледа зошто е тоа фрка. Му напоменав дека фактура ќе барат од инспекција итн итн, вика “ние ќе добиеме фактура од Ибеј секако што е валидна пред инспекцијата“.
Што излезе на крајот. ЗОШТО не смее да се купуваат клучевиве за ОС и Офис од ибеј за во фирма? Што по кратко плиз![]()
Совет: Без разлика од каде купувате во МКД јавете се во Microsoft support-от за да извршат проверка за MS продуктот.
Може да добијам линк од каде да купам лиценца за 10-ка Про x64, и да ми кажете како се добива кодот на мејл или..?
Има шанси. Фактурата мора да гласи на име на фирмата. Ако не гласи тогаш ништо, дури имаш и поголем проблем. Со фактурата и компјутерот одиш во Мајкрософт и таму ти даваат потврда за легалност.Барав подолго време во темиве за лиценца, но мислам дека никаде не успеав да најдам конкретен одговор на моето прашање. Имено, сакам да купам PC од немците, користен, со лиценца за Windows 10.
Дали ќе може тој компјутер легално да се користи во компанија во Република Македонија, да немам никакви проблеми околу лиценцата на Windows и нејзиното потекло? Можам да побарам и документ за лиценцата, т.е фактура но не на име на фирмата што ќе го користи во Македонија.
Дали има некаков начин да се трансферира (тропам глупости) лиценцата во Microsoft Македонија, со целата пропратна документација?
Дали исто се овластени за бизнис т.е volume лиценци? Или други фирми раководат со тоа? Некој по упатен да сподели за набавка на лиценци од МК.Може од било кој ритејлер, Анхоч, АМЦ, Инет, you name it...
На Астро да му веруваш. Честер не знае каква апашана е овде.На чет со агент од Microsoft, Chester, добив одговор дека може без проблем да се користи компјутер со лиценциран Windows во компанија во Македонија. На него му верувам, на нашите не им верувам.
Ако си за набавка на волумен имаш повеќе варијанти и поволности. За тоа најдобро да се информираш директно во Мајкрософт или во Еконет на пример. Во моментов не сум баш добро запознаен со новите VL модели.Дали исто се овластени за бизнис т.е volume лиценци? Или други фирми раководат со тоа? Некој по упатен да сподели за набавка на лиценци од МК.
Хаха, дозволено ли е ова на форумов?дали ќе може да ми препорачате некој испорбан активатор за активација на 10ка ?? MTK не фаќа повеќе после Red Stone 3
Microsoft Windows 10 Pro Professional 32/ 64bit Genuine License Key Product Code | eBayДај некој ако има тестирано линкови од каде може да се купи лиценца за Windows 10 Pro од ebay и за Office нека ми пише приватна порака ми треба итно ! Станува збор за мој десктоп нов нејќам да се замарам со кракови бидејќи читав по форумов има луге нашле лункови кои работат.
Благодарам однапред
Благодариме многу сега ќе ми остане за оffice само е сега за колку време го праќа клучот се чека неколку денови или за 1 до 2 саати ?Microsoft Windows 10 Pro Professional 32/ 64bit Genuine License Key Product Code | eBay
Купени околу 5, функционираат супер.
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K10 Pro/Q6/Q6 Pro/Q14 Pro/V6, Black, PR52
970,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден